Wysłany: Sob Mar 06, 2010 12:19 am do jakiej szkoly poslac dziecko w rotterdamie
Witam mam pytanie chce sprowadzic tutaj rodzine mieskzam w rotterdamie.Mam corke 9lat i wiadomo musi isc tutaj do szkoly i zastanawiam sie czy jest tutaj szkola integracyjna czyli (np rok w klasie gdzie mowia po polsku i po holendersku) czy lepeij poslac od razy do holenderskiej klasy nie chcial bym zeby sie zrazila do jezyka bo wiadomo ze nie bedzie rozumiela na poczatku nic praktycznie. Prosze o pomoc w tym temacie i w razie czego jak ktos ma adres takiej szkoly to prosze podac? Zgory dziekuje.
Mój syn zaczynał tutaj nauke w wieku 10 lat.Posłaliśmy go do szkoły w której jest grupa językowa tzw. prismagroep. W tej grupie są same dzieci z innych krajów nie znające języka i nauka jest nastawiona na intensywną naukę holenderskiego oprócz tego robią program w swoim wiekowum zakresie.On po roku przeszedł juz do prawdziwej grupy holenderskiej.skontaktuj sie ze mną mailowo [email protected] lub tel 06 55 720 370