NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Biuro rachunkowe dało mi duży rachunek
Autor Wiadomość
wujekleon 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Sty 20, 2010 11:36 am   Biuro rachunkowe dało mi duży rachunek

Witam wszystkich :039: !

Mam problem z biurem podatkowym w sprawie dotyczącej zwrotu podatku.

Pracowałem w w Holandii od 05.2008 do 05.2009. Gdy pracowałem wszelkimi formalnościami zajmowała się moja firma. Firma miała biuro rachunkowe "Orange Taxes", w którym prowadziła sprawy pracowników przyjezdnych takie jak "zasada 30%", itp. itd.

Gdy kończyłem pracę, pracę kończyła też kadrowa. Ona powiedziała mi, że zwrotem mojego podatku zajmie się wspomniane biuro rachunkowe. Wtedy jeszcze myślałem, że będzie to dla mnie darmowa usługa.

Beztrosko podesłałem do biura tą słynną niebieską kopertę. Po tygodniu otrzymałem skany wypełnionego dokumentu, a do całości załączony został rachunek opiewający na sic! 350EUR, co przy zwrocie 604 EUR jest nieco śmieszne.

Dodam, że przez cały czas nie było mowy o tej kwocie.
Nowa kadrowa w firmie mnie z lekka zbywa - kontakt się nieco urwał.

W sumie to nie podpisałem żadnej umowy z tym biurem, wydaje mi się, że formalnie mnie nic z nim nie łączy, czy mogę wziąć wyliczenia z tych skanów i sobie je użyć samemu?

Co radzicie?

pozdrawiam
Maciek

[ Dodano: Sro Sty 20, 2010 1:56 pm ]
Dzwoniłem do Belastingu i dowiedziałem, że biuro złożyło w moim imieniu wniosek o zwrot podatku.

Skąd Belasting wie, gdzie ma przelać pieniądze?
Pytam, gdyż na skanie nie widzę nigdzie mojego numeru konta?
Ostatnio zmieniony przez wujekleon Śro Sty 20, 2010 11:42 am, w całości zmieniany 1 raz  

singelnl 
Super gaduła

Wysłany: Czw Sty 21, 2010 10:55 pm   

Cytat:
a do całości załączony został rachunek opiewający na sic! 350EUR, co przy zwrocie 604 EUR jest nieco śmieszne.

:119:
Ojej no to cie niezle oszukali!
:033:

Rozliczenie podatkowe kosztuje w granicach 20 do 50 EUR , nie wiecej!

Wspolczuje...
Ostatnio zmieniony przez singelnl Czw Sty 21, 2010 10:57 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Eloziom81 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Mar 11, 2010 7:13 pm   oke

Zadzwoń i zmień numer konta .Trzeba ci będzie wysłać list jak chcesz mogę ci podesłać wzór i sprawa załatwiona napisz to ci pomoge

[email protected]
Pozdrowienia

(Najlepiej to rozlicz się jeszcze raz jeśli to rok 2009 to niema się co martwic zawsze liczy się ostatnie wysłanie )
Ostatnio zmieniony przez Eloziom81 Czw Mar 11, 2010 7:17 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu