Podatki w Holandii |
Autor |
Wiadomość |
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Nie Lis 05, 2006 9:20 pm
|
|
|
azi napisał/a: | Duuvelke napisał/a: | ten kod to jak twoj podpis... tyle ze w cyferkach:-) | sory to nie podpis tylko numer BTV , ktory dostajesz tylko raz |
sorka... ale tego nie dostajesz tylko sam wymyslasz 5 cyfrowy kod... ktory wysylasz na odpowiednim formularzu do belastingdienst...
ty chyba mowisz o sofi nr... |
|
|
|
|
Ewa
Gaduła
|
Wysłany: Pon Lis 06, 2006 12:57 am
|
|
|
azi napisał/a: | Duuvelke napisał/a: | ten kod to jak twoj podpis... tyle ze w cyferkach:-) | sory to nie podpis tylko numer BTV , ktory dostajesz tylko raz |
Azi, Tox zadal pytanie o podpis elektroniczny, mozesz o tym poczytac o tym na stronie belastingdienst
http://www.belastingdiens...ongeren-01.html
i jest to numer pieciocyfrowy, samemu sie go wymysla i wysyla do belastingdienst, wtedy urzad podatkowy wie ze podpisujac sie pod rozliczeniem podatkowym imieniem i nazwiskiem oraz swoim elektronicznym podpisem ze to rzeczywiscie jest Twoje rozliczenie, przez Ciebie zrobione.
A BTW (nie BTV) to juz inna historia. |
|
|
|
|
joanna
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lis 13, 2006 1:15 am zwrot podatku
|
|
|
Cześć!
Nie orientujecie się może, ile mniej więcej czeka się na zwrot z podatku?Ponad 2 miesiące temu rozliczyłam się z Belastingdienst za rok 2005 na formularzu Tc (z tego co zrozumiałam urzędnika, taki właśnie był dla mnie odpowiedni). Z tego co słyszałam niektórzy otrzymują zwrot już po 2 tygodniach a niektórzy czekają ponad rok i nic. Zastanawiam się tylko od czego to może byc uzależnione. |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
|
Wysłany: Pon Lis 13, 2006 5:27 pm
|
|
|
od tego za jaki rok sie rozliczasz i kiedy sie rozliczasz... np. jesli rozliczasz sie za rok 2006 na poczatku roku 2007 i to do kwietnia... do dostajesz szybko zwrot nadplaconego podatku... jesli rozliczasz sie pozniej to czekasz troche wiecej...
mysle, ze nie bedziesz czekala rok na zwrot podatku... moze gdybys sie rozliczala za rok 2003... to moze... chociaz z wlasnego doswiadczenia nigdy tak dlugo nie czekalam... |
|
|
|
|
joanna
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lis 14, 2006 10:41 pm
|
|
|
Duuvelke, dzięki śliczne |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
|
Wysłany: Śro Lis 15, 2006 12:46 am
|
|
|
nie ma za co:-)... |
|
|
|
|
MICHAL
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lis 27, 2006 11:06 pm
|
|
|
a ja moj gotowy kod dostalem na pismie z belastingu i musialem go aktywowac |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
|
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 12:46 pm
|
|
|
michal... to mowisz o innym kodzie... ktory jest od niedawna wprowadzony... nie wiem dokladnie jak dlugo... czyli o Digi-D... |
|
|
|
|
malgosia
Super gaduła
|
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 12:55 pm
|
|
|
kod digi d zatsepuje od przyszlego roku podpis nie tylko w urzedzie skarbowym, ale i w innych urzedach, faktycznie dostaje sie go oczta do aktywacji i po zamowianiu na stronie urzedu skarbowego i zajmuje miejsce tzw. elektronische handtekening ktory funkcjonowal juz co najmniej od 8 miu lat. Chodzi tu o podatki od osob fizycznych, regulacje podatkowe dla firm i przedsiebiorcow odbywaja sie inaczej, trzeba dow. sie w urzedzie skarbowym.Pozdrawiam. |
|
|
|
|
nollewska
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 24 Sie 2006 Posty: 547 Skąd: Veghel/Torrevieja
|
Wysłany: Czw Lis 30, 2006 7:45 am
|
|
|
Holenderski Urzad Podatkowy pracuje na wolnych obrotach. Bardzo czesto tez gubia zeznania podatkowe. Tak wiec nalezaloby sie upewnic w Urzedzie czy nasze zeznanie podatkowe wplynelo.
O dwutygodniowym rozliczeniu to jeszcze nie slyszalam!!
Faktycznie,jezeli rozliczy sie podatek do kwietnia np.2007 r. to jest szansa, ze ten podatek zaczna wyplacac od czerwca/lipca 2007 r.
Ale urzad w tej chwili zalega jeszcze ze zwrotami dla niektorych osob za 2003 r. |
_________________ Nollewska
www.kancelariabean.com
Kancelaria Podatkowa On-line |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
|
Wysłany: Czw Lis 30, 2006 11:48 am
|
|
|
nollewska... a kto tu mowi o dwutygodniowym rozliczeniu??? |
|
|
|
|
nollewska
|
Wysłany: Wto Gru 05, 2006 4:32 pm
|
|
|
Napisane jest:
"Z tego co słyszałam niektórzy otrzymują zwrot już po 2 tygodniach a niektórzy czekają ponad rok i nic.... "
Czyli jednak mowi sie o tym rozliczeniach trwajacych okolo 2 tygodni. |
www.kancelariabean.com
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
|
Wysłany: Wto Gru 05, 2006 4:57 pm
|
|
|
male nie doczytanie z mojej strony... |
|
|
|
|
nollewska
|
Wysłany: Wto Gru 05, 2006 11:00 pm
|
|
|
Nieszkodzi, kolezanko!!!
Chodzi o to, aby pomoc osobom, ktore cos chcialyby sie dowiedziec.
Buziaczki!!! |
www.kancelariabean.com
|
|
|
|
Tox82
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Gru 06, 2006 5:32 pm
|
|
|
hej ja zas mam pytanie w sprawie tego nieszczesnego zwrotu podatku...wysłałem ten podpis elektroniczny...tak jak pisał w ciagu 5 dni....w poniedziałek dostałem w piatek poszło...a teraz w zeszłym tygodniu dostałem list od belastingu ze nie dostali mojego podpisu...i ble ble ble ..nie wiem co tam dalej chca podpis wysłałem oczywiscie jakos list polecony i mam dowód ze poszło to...ktos miał taka sytuacje???rozliczac sie teraz całkiem od nowa czy musze dzwonic pytac i pytac i pytac?? poradzcie!!dzieki pozdrówka |
|
|
|
|
|