NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Bardzo ważne
Autor Wiadomość
aymar 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Wto Mar 23, 2010 12:03 pm   Bardzo ważne

aby otrzymać kredyt hipoteczny musze spłacić creditcard jest to ok.10.000 euro czy ktoś wie co mogę zrobić w tej sprawie?Jak mogę uzyskać środki na spłatę tych kart w tak szybkim czasie?moze istnieją pożyczki kredyty które nie są odnotowywane w BKR i nie bedą widoczne dla banku przy decyzji o kredyt hipoteczny.Prosze o wszelkie wskazówki

MAARIT 

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Wto Mar 23, 2010 1:20 pm   

popros 10 tys wiecej hipoteki na splate karty

jso 

Wysłany: Śro Mar 24, 2010 9:41 am   

Musieliby mu najpierw tej hipoteki udzielic, a zeby jej udzielili, musi najpierw splacic karte. Wiec tak sie nie uda.

aymar, jestes pewien, ze warto Ci brac nastepny kredyt, skoro nie jestes w stanie splacic tego z karty? Czy nie wpakujesz sie w rownie pochyla prowadzaca za pare lat do bankructwa?

karinakiki 
Gaduła

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Śro Mar 24, 2010 11:26 am   

Ja przed hipoteka mialam jakies 300 e dlugu na karcie kredytowej.Musialam go szybko splacic, zadzwonic, zamknac konto- poinformowano mnie ,ze obojetnie jaki dlug- splacony czy nie, raty, czy karta kredytowa, jest sie na liscie BKR, tylko albo pozytywnie, ze wszystko splacone, lub negatywnie. Co do wiekszej hipoteki, nie da sie tak zrobic. Jezeli ktos w ciagu ostatnich kilku miesiecy bral wieksza hipoteke, tzn bouwdepot, to wie,ze trzeba doslac faktury, wzgledem bouwspecificatie. Ja wpisalam np. ze 1 tys euro przeznacze na lazienke i teraz kupowac takie rzeczy,ktore mozna zuzyc w lazience, czyli juz np. nie panele podlogowe... bank nie udzieli kredytu hipotecznego, kiedy ktos ma taki dlug jak autor postu . 10 tys. to troche wiecej niz kilka stow i na pewno bedzie problem, albo duzo mniejsza zdolnosc kredytowa. Lepiej zatem zaczekac, splacic i martwic sie o jedna rze, nie o wiecej. Poza tym kazde nowe mieszkanie ciagnie za soba niezliczona ilosc poprawe, remotow, potrzebnych rzeczy do kupienia. Pewnie sami wiecie...

aymar 

Wysłany: Śro Mar 24, 2010 12:23 pm   

ten dom jest po remoncie wielka okazja dla nas do tego kredyt bierzemy wraz z koopsubsidie, nie mamy zadnego problemy z miesięcznymi spłatami kart, do tego obecnie płace za wynajecie domu 1200 euro arata za kupiony do niecałe 500 netto
wiec jest to dla nas poiprawa sdytuacji finansowej.Nie mozemy podwyzszyc kredytu pytalismy. :073:

mariola 784 
Super gaduła

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Śro Mar 24, 2010 1:05 pm   

Wedlug mnie nalezy powiedziec bankowi o dlugu jaki jest ,zreszta samo to pozniej wyjdzie i poprosic o wiekszy kretyt .Jezeli finasowo sie zmiescicie to dostaniecie .My mielismy kredyt na 3 tysc euro juz jest po kredycie i dom jest kupiony ,bez problemow. :039:

Mucha_75 
Mucha

Wysłany: Śro Mar 24, 2010 1:47 pm   

aymar, nie ma możliwości uzyskania koopsubsidie, jeżeli ma się inne zadłużenia, ja mam niewielki kredyt na auto i koopsubsidie nie dostałem, a co do hipoteki to drastycznie spadnie Wam zdolność kredytowa jeżeli macie zadlużenie, przy 10 tyś może to być nawet 50 tyś euro w dół!

aymar 

Wysłany: Śro Mar 24, 2010 4:39 pm   

Mucha 75 - dokładnie tak jest i nasz doradca poinformował nas w ostatniej chwili o tym , a wiedział od początku że mamy karty kredytowe nic nie zatajaliśmy bo i po co, to są otwarte kredyty które bank kazał nam zamknąć aby uruchomić kredyt, nie mozemy dostac więcej bo mamy przyznane max.

jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Śro Mar 24, 2010 9:39 pm   

aymar napisał/a:
Mucha 75 - dokładnie tak jest i nasz doradca poinformował nas w ostatniej chwili o tym , a wiedział od początku że mamy karty kredytowe nic nie zatajaliśmy bo i po co, to są otwarte kredyty które bank kazał nam zamknąć aby uruchomić kredyt, nie mozemy dostac więcej bo mamy przyznane max.
A może poproś pracodawcę o kredyt.Często w zakładzie pracy można otrzymać nisko oprocentowaną pożyczkę.

Odpowiedz do tematu