NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
aviomarin dla dziecka...
Autor Wiadomość
beataw 
Gaduła
beataw

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Śro Mar 24, 2010 8:27 pm   aviomarin dla dziecka...

mam pytanie czy moze ktos swojemu dziecku dawal aviomarin przed podroza? moj syn ma 2.5 roku i niechce siedziec w aucie ,pozatym jak zaczyna sie wiercic i ogladac to wymiotuje ,podroz z nim jest koszmaren a malo tego to ja tez mam chorobe lokomocyjna i nie moge sie za duzo obrac itd bo tez bede wymiotowac.
Boje sie mu podac ze cos mu sie stanie ,ale jest moze cos tutaj w NL dla dzieci zeby przespal i w spokoju dojechal do domu??
dalam mu 3 msc 1/4 aviomarinu i spal tylko 30 min a jechalismy ponad 10 godzin !!! wiec albo za mala dawka albo nie dziala na niego -niewiem ??

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Śro Mar 24, 2010 8:35 pm   

Musialabys podejsc do apteki i tam zapytac. Na pewno podpowiedza Ci wiecej niz forumowicze :) I zawsze pewniej.

alicja2911 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 29 razy
Wysłany: Śro Mar 24, 2010 8:36 pm   

Ja dostalam od lekarza (PL) jak syn był mały diphergan .Wczesniej zwracal non stop .Po tym syropie normalnie sie czuł i cała drogę przesypiał.Teraz ma prawie 8 lat i przed podróżą podaje mu ten syrop i jedzie spokojnie.
Tylko jest jedno ale... w Holandii go nie kupisz.A w Polsce przeważnie na receptę.Ale na prawdę działa na młodego.
Polecam .
P.S polecam przeczytać
http://www.camperpunt.nl/wagenziek.htm

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez alicja2911 Śro Mar 24, 2010 8:42 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Ainka 
Super gaduła
Princess of the Sun

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Śro Mar 24, 2010 10:31 pm   

Na ulotce jest napisane ze aviomarinu dzieciom do lat 5 sie nie powinn podawac.

ZuziaZ 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Śro Mar 24, 2010 11:20 pm   

suska napisał/a:
Musialabys podejsc do apteki i tam zapytac. Na pewno podpowiedza Ci wiecej niz forumowicze :) I zawsze pewniej.

Suska czy Ty jestes jakims ekspertem na tym forum i masz wylacznosc do dawania tutaj rad? :043:

Primatour - mozna podawac dzieciom od 2 lat, kupisz w kazdej drogerii i aptece. Sa tez homeopatyczne srodki, na moje dzieci nie dzialaly wiec nie polecam. Aviomarin rzeczywiscie skuteczny i fajnie sie po nim spi - jako ciekawostka - z Holandii juz dawno wycofany ze wzgledu na szkodliwosc dla organizmu.

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Czw Mar 25, 2010 7:49 am   

zuzia czy ty aby nie przesadzasz? Suska dala rade jako jedna z wielu, a ty sie czepiasz i atakujesz. Moim zdaniem dobrze radzi. O leki najlepiej pytac w aptece.

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Czw Mar 25, 2010 8:17 am   

ZuziaZ napisał/a:
skuteczny i fajnie sie po nim spi - jako ciekawostka - z Holandii juz dawno wycofany ze wzgledu na szkodliwosc dla organizmu.

Gdybym miala dzieci, to balabym sie CIEBIE zapytac o pomoc, skoro swoim podajesz cos, co uznano za szkodliwe, co to bys dala cudzym?

Pilnuj swoich dzieci i swojego nosa prosze.

ZuziaZ 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Czw Mar 25, 2010 9:19 am   

suska napisał/a:

Gdybym miala dzieci, to balabym sie CIEBIE zapytac o pomoc, skoro swoim podajesz cos, co uznano za szkodliwe, co to bys dala cudzym?

Pilnuj swoich dzieci i swojego nosa prosze.

A gdzie ja napisalam, ze dawalam moim dzieciom aviomarin? Sama biore bo tez cierpie na chorobe lokomocyjna, moje dzieci sa dorosle a jak byly male zaopatrywalam sie w Niemczech w syrop dla dzieci przeciw chorobie lokomocyjnej.

beataw 
Gaduła
beataw

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw Mar 25, 2010 12:42 pm   

dzieki za wszystkie porady !!!
Prosze nie kłóccie sie przezemnie kazdy ma pewnie swoja racje ..

martitta50 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Mar 27, 2010 9:59 am   

Witam
Ja swojej córce podaje Lokomotiv, taki smaczny rózowy syrop. Mała go chętnie pije, no i przede wszxystkim jest ziołowy. Niby nie wolno go maluchom podawać, ale mój lekarz powiedział, że pół najmniejszej dawki podanej na opakowaniu napewno nie zaszkodzi. W lato jechalismy ponad 20 godzin do Holandii z czego mała przespała ponad 15. Myśleliśmy , że może jej się coś stało przez ten syrop, ale jak się pózniej okazało ponad 30 godzin nie spała w domu :) Odbiła swoje, ale chyba wole szaleństwa dziecka w domku, niż tragiczną podróż i zafajdany :043: samochód

Odpowiedz do tematu