Wplata pieniedzy w bankomacie rabobank |
Autor |
Wiadomość |
QQRYQ80
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 9:38 pm Wplata pieniedzy w bankomacie rabobank
|
|
|
Witam
Moglby ktos mi wytlumaczyc jak sie wplaca pieniadze w bankomatach rabobank.Co nacisnac,akceptowc,nie znam holenderskiego i nie do konca rozumiem jak to zrobic a nie chce zrobic czegos zle. |
|
|
|
|
oliwek2
Gaduła
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 20 Lut 2008 Posty: 173 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 11:18 pm
|
|
|
Ja mam konto w Abn, ale moze w Rabobanku wplaca sie podobnie. Moze Ci sie to przyda na cos. W Abn jest tak: 1) wkladasz normalnie karte i podajesz pin, 2) wybierasz opcje "geld storten", 3) otwiera sie jama na banknoty, wsadzasz je tam, 4) potwierdzasz, ze wsadziles, 5) maszyna liczy i liczy, 6) na ekranie wyswietla sie kwota, jaka wyliczyl bankomat, 7) jesli sie zgadza, to potwierdz (akkoord), i ewentualnie mozesz wydrukowac potwierdzenie. |
|
|
|
|
nikala
Nieśmiały użytkownik :)
|
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 4:34 pm
|
|
|
QQRYQ80 ja też nie znam jezyka ... nie pamietam zbyt co pisze no ale ... powiem ci jak ja robie tak troche z pamieci.
Wkładasz karte jak do standardowego bankomatu ... wbijasz pin ... z asekunde pojawia ci sie
>>> twój nr. konta x
>>> jesli sie nie zgadza nr. twojego konta x
Wciskasz odpowiednio
jesli nr konta był ok. wcislas ... otwieraja ci sie szuflady ... na drobiazgi i banknoty .... gdy bezdiesz zapodawać pieniązki na bieżaco bedzie liczyć bankomat..... gdy zakonczysz wciskasz poprostu Stop
Padnie pytanie czy chcesz kontynuować czy nie wciskasz Nie zapyta czy chcesz wyciag wplaty wciskasz tak badz nie .... czekasz chwile masz potwierdzenie wplaty a pieniązki na swoim koncie
Przedstawilam w sposób prosty ... być może nie zbyt dokładnie... bynajmniej ja zawsze tak wpłacam i jest ok.
Ale zawsze możesz poprosić Panią z banku o pomoc ... ja tak z robiłam pokazala mi i już sama to robię. Powodzenia |
_________________ ... każdy dzień jest darem .... |
|
|
|
|
QQRYQ80
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 9:20 pm
|
|
|
Dzieki Bardzo za pomoc.Bylem w banku i udalo mi sie wplacic.Tak jak opisaliscie,wkladam karte,pin,wybieram swoje konto lub wpisuje inne(na ktore chcialbym wplacic),nastepnie wybieram co chcialbym wplacic:monety lub banknoty,otwiera sie szufladka,wkladam pieniadze,przelicza,zatwierdzam,na koniec moge jeszcze wydrukowac potwierdzenie transakcji i pieniadze mam na koncie.Nie bylo takie trudne jak myslalem.Dzieki i Pozdrawiam. |
|
|
|
|
street
Poczatkujacy Jazz to czasownik.
|
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 9:02 pm
|
|
|
Witam, to mój pierwszy wpis na forum i od razu pytanie.
Odnoście tak zwanego wpłatomatu (geld storten) w Rabobank.
1. Czy ten wpłatomat jest umieszczony wewnątrz banku czy też jest na zewnątrz i wpłaty można dokonać o dowolnej porze dnia i nocy??
1. Nie mam konta w Rabobanku (mam w ABN) i chciałbym wpłacić pieniądze przez ten własnie wpłatomat na konto kolegi. Czy moge dokonać takiej wpłaty bez karty Rabobank, jeżeli tak to czy nie mając konta,karty w Rabobank jest jakaś opłata za to?
Jeżeli macie wiedzę na ten temat proszę o odpowiedź na moje pytania.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
nikala
Nieśmiały użytkownik :)
|
Wysłany: Wto Mar 23, 2010 7:40 am
|
|
|
tutaj gdzie mieszkam wpłato maty są w budynku czyli w środku banku ... podejrzewam że tak jest wszędzie ale na reszte pytań no cóż nie mam pojęcia nigdy ta nie robiłam wpłacalam pieniazki zawsze z kartą |
_________________ ... każdy dzień jest darem .... |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Wto Mar 23, 2010 11:48 am
|
|
|
Zawsze sa wewnatrz banku czyli wplacasz tylko kiedy jest on otwarty. Wkladasz karte (bez niej nie ma mozliwosci) i wybierasz rachunek swoj lub inny tego lub innego banku. Nic to nie kosztuje. |
|
|
|
|
kaczyniak
Gaduła
|
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 5:36 am
|
|
|
a czy przy wiekszych wplatach na kontach (30-40 tys euro)? jest jaka prowizja? albo limit wplat??? |
|
|
|
|
Manifestus
Poczatkujacy
Wiek: 36 Dołączył: 07 Cze 2009 Posty: 10 Skąd: Hamont (BE)
|
Wysłany: Nie Maj 23, 2010 11:06 pm
|
|
|
stroopwafel napisał/a: | Zawsze sa wewnatrz banku czyli wplacasz tylko kiedy jest on otwarty. Wkladasz karte (bez niej nie ma mozliwosci) i wybierasz rachunek swoj lub inny tego lub innego banku. Nic to nie kosztuje. |
Więc dlaczego pobrali mi opłatę 31.5 € tytułem "Kosten Stortingsapparaat"? |
_________________ |
|
|
|
|
calendargirl288
Super gaduła
Pomogła: 7 razy Wiek: 36 Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 314 Skąd: Amsterdam / Gliwice
|
Wysłany: Czw Lis 04, 2010 5:23 pm
|
|
|
mam pytanie odnośnie wpłacania pieniędzy a ABN. Banknoty wiem, że wpłaca się w bankomacie w środku w banku, ale nie widziałam tam nigdy opcji wpłacenia monet. Słyszałam za to, że jest jakiś spaecjalny automat do tego i że można tam wrzucić drobniaki (1, 2 centy, których nie da się wydać w sklepie). Mam sporo drobnych uzbieranych z napiwków z pracy i chciałabym wpłacić to na konto. Są to monety od 1 centa do 2 euro. Jest rzeczywiście taka maszyna w ABNie? Używał tego ktoś? Jak ją zlokalizować? |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 58 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Czw Lis 04, 2010 5:37 pm
|
|
|
jest taki automat w ABN ,i tam mozna wszystkie monety wrzucac do niego ( tylko holenderskie )
monika |
|
|
|
|
|