NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zapalenie mieśnia barku!
Autor Wiadomość
jolus83 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lut 21, 2010 8:47 pm   Zapalenie mieśnia barku!

Witam!Mam pytanie czy ktos spotkal sie z czyms podobnym jak zapelenie barku.Jak sobie w tej sytuacji radzic?Bol jest okropny i czasami nie do zniesienia.Prosze o podpowiedzi z gory dziekuje i pozdrawiam. :(

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 9:00 pm   

isc przedewszystkim do lekarza . BO przewlekle nie leczone zapalenie moze spowodowac naprawde duze szkody.

mariola 784 
Super gaduła

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 9:07 pm   

Hej wlasnie przechodze to samo niesamowite uczucie .Smaruje miejsca barku i reki na calej dlugosci Ketonolem i delikatnie ale intensywnie prubuje rozmasowywac nic wiecej zrobic sie nie da . w razie silnych bolesci z reguly na pocztaku stosuje te same tabletki .Trzeba czasu samo puszcza .Bardzo malo uzywam tej reki bo sie poprostu nie da .Trzymaj sie .

marijaa 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lut 21, 2010 9:08 pm   

Ja mialam zapalenie miesnia barkowego stozka rotatora. Musisz koniecznie leczyc, nieleczone prowadzi do zmian zwyrodnieniowych, ja juz takie mam. Skoro masz diagnoze wnioskuje, ze bylas u lekarza. Przepisal Ci cos? Mi zadne srodki przeciwbolowe nie pomogly, a zapisywano mi sporo. W Polsce na wakacjach mialam dostawac zastrzyki ale stchorzylam. Moze popros lekarza o blokade. Koniecznie powinnas isc do fizjoterapeuty, pokaze Ci cwiczenia jakie powinnas wykonywac i... przede wszystkim oszczedzaj reke, bo musialas ja przesilic.

mariti 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lut 21, 2010 9:20 pm   

Ja miałem to samo,smarowałem Ketanolem, mascia końska , i innymi masciami rozg. i plastrami.Dochodziło nawet do dretwienia reki.Po pół roku dopiero mi ustapiło wszystko to z przeciazenia reki.Musisz dosc czesto smarowac masciami, nagrzewac i nieprzeciazac .

jolus83 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lut 21, 2010 9:25 pm   

Bedac w Polsce bylam u lekarza i stwierdzil mi zapalenie miesnia bicepsu dokladnie ale to wiaze sie z tym samy co zapalenie barku itp.chodzilam 2 tyg na fizykoterapie.Jednakze po przyjezdzie do Holandii miesiac bylo dobrze i pozniej problem znowu powrocil.Jesli chodzi o blokade to jest njgorsze wyjscie i ostatecznosc a tego sie nie podejme gdyz wiem jakie sa konsekwencje tego.Chodzilam na masaze i powiem,ze troche mi lepiej po nich sama tez cwicze odpowiednie dla choroby cwiczenia i smaruje zelami.Wazne by w nocy spac na plecach z walkiem pod szyja.Ale juz niedlugo do Polski wiec bede dzialac ponownie,bo bol jest naprawde czasami nie do wytrzymania, :031:

[ Dodano: Nie Lut 21, 2010 9:31 pm ]
Mariti samo na pewo nie przejdzie do tego potrzebne sa cwiczenia masaze i masci.Jesli chodzi o masci to zle napisalas,ze masci rozgrzewajace i plastry.Przeciez te miesnie i tak juz sa rozgrzane przez przeciazenie.A samo zapalenie swiadczy o tym,ze miesien trzeba chlodzic.Ja smaruje chlodzacymi.Tak mi powiedzial fizykoterapeuta i tez wyczytalam to w pewnych zrodlach.Pozdr :073:

marijaa 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lut 21, 2010 9:50 pm   Re: Zapalenie mieśnia barku!

jolus83 napisał/a:
.Jak sobie w tej sytuacji radzic?Bol jest okropny i czasami nie do zniesienia.Prosze o podpowiedzi z gory dziekuje i pozdrawiam. :(

Widze, ze sobie doskonale radzisz i predzej Ty nam cos podpowiesz niz my Tobie :039:

pias 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Mar 28, 2010 10:02 pm   

Ogrzewanie to błąd, jedynie chwilowo uśmierza ból, zapalenie stożka trzeba chłodzić, ale nie można przesadzać żeby nie uszkodzić stawu bo takie chłodzenie może wyjść za parę lat. Po pierwsze idź do lekarza specjalisty. Ja podpowiem ze pomorze Ci zabieg tzw. Młotek 2 razy w tygodniu i chłodzenie 2 razy lekarz powinien wiedzieć o co chodzi. Po paru tygodniach odzyskasz sprawność ręki. Żadnych basenów, siatkówek, tenisów nic co obciąża rękę.
Ostatnio zmieniony przez pias Nie Mar 28, 2010 10:04 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu