NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
wehkamp.nl
Autor Wiadomość
mario50 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Gru 18, 2009 8:46 pm   

jak sie kupuje w wehkamp.nl;to znaczy jak sie placi raty,ile procent i czy towar dostaje sie odrazu.

mamqa 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pią Gru 18, 2009 10:41 pm   

Jako iż w końcu zrezygnowałam z ich usługi to napisze ile wiem
mario50 napisał/a:
to znaczy jak sie placi raty

raty są oprocentowane 16% ale nie znalazłam informacji czy to jest roczne oprocentowanie czy całościowe.
mario50 napisał/a:
czy towar dostaje sie odrazu

Mają na stronie głównej napisane że jeśli zamówisz do godziny 22 to towar masz już dostarczony następnego dnia... ale po zadzwonieniu na informacje dowiedziałam się że chodzi tylko o małe przedmioty, na dostarczenie telewizora który koniecznie chciałam przed weekendem nie miałam szans bo to rozwozi inne auto więc musiałabym czekać 3-4 dni... a ja z tych niecierpliwych dlatego zrezygnowałam.

mavd 
Mega gaduła

Pomogła: 45 razy
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 5:47 pm   

Jesli zamawiasz po raz pierwszy to musisz 2-3 tygodnie poczekac i zaplacic odrazu , zostanie tez sprawdzona twoja zdolnosc kredytowa .Ale moga sobie zazyczyc ze musiz placic cala sume odrazu i potem dostaniesz zamowione rzeczy

monika

jordan233 
Gaduła

Wysłany: Pon Sty 11, 2010 10:00 pm   pierwszy zakup na raty

Kupiłem parę dni temu frytkownicę,zapłaciłem przez IDEAL, i teraz próbuję wziąść coś na raty za 600 euro i niestety nie mogę,nawet wybierając produkt w przedziale 250-350 euro to odsyła mnie do płatności za gotówkę.
Chociaż wszystkie dane mam wypełnione na stronce WEHKAMPA dotyczące płatności,zarobków itp.,dodam iż na pewno nie jest to problemem iż mam za małe dochody itp.
Dziwny ten WEHKAMP :)

marzena 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Pon Sty 11, 2010 10:54 pm   

Trzy miesiace temu robilam pierwsze zakupy na wehkamp i od razu bez zadnego problemu place w ratach, to samo bylo gdy w kolejnym miesiacu cos tam kupowalam.
Sprawdz w zakladce mijn voorkeuren czy masz/ mozesz zaznaczyc opcje "betalen in termijnen"

jordan233 
Gaduła

Wysłany: Pon Sty 11, 2010 11:05 pm   

W zakładce Betaalvoorkeuren mam zaznaczoną opcję Betalen in termijnen
poniżej
Betaalwijze: Per acceptgiro
Rekeningoverzicht ontv. : Per post

W zakładce Mijn koopruimte tez mam wszystko odpowiednio wpisane.

nikala 
Nieśmiały użytkownik
:)

Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 4:09 pm   

:088: zalogowałam się na http://www.wehkamp.nl/ i zamówiłam .... co prawda czytałam wcześniej na forum że pierwszy zakup jest do zapłacenia całość ... no ale zaryzykowałam i
zaznaczyłam że na raty ... dzisiaj ( po 2 dniach ) przyszło mi zamówienie jednak pisze kwota do zapłaty (nic o rozłożeniu na raty ) no i tutaj problem nie mam pojęcia nawet na jakie konto mam zapłacić .... kto wie co mam w tym wypadku zrobić .... najprościej było by zadzwonić .... jednakże nie znam języka by tam dzwonić :( czy może ktoś wie gdzie to na str. sprawdzić ,.... czy jest na raty i jaki jest nr. konta ??
jak wypełniałam formularz nie było nic o moim nr. konta dochodach .... czy cokolwiek podobnego .... jedynie adres i takie podobne inf.
pomocy :088:

marzena 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 6:53 pm   

Jezeli zalogowalas sie na stronie i zamawialas towar , to musialas podac dane dotyczace twojej sytuacji finansowej , jakie sa dochody ile osob itp. Razem z towarem dostalas dokument w ktorym jest okreslona wartosc towaru z kosztami wysylki.Rachunek wlasciwy przysla Ci osobno w niedlugim czasie, poza tym mozesz sobie to wszystko sprawdzic na stronie ( zakladka mijn wehkamp).

mamqa 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 7:34 pm   

nikala, pisząc prościej to co napisała marzena: rachunek dostaniesz do domu i towar będzie wysłany dopiero jak dotrą do nich Twoje pieniądze. Jeśli chcesz zrezygnować z tego zakupu, na stronie tego sklepu wejdź w swoje zakupy i kliknij anuluj, i po sprawie. To będzie tam ciągle widoczne więc się tym nie przejmuj, jak mi to nie znikało dwa dni to dzwoniłam zapytać i powiedzieli że to tak już jest.

nikala 
Nieśmiały użytkownik
:)

Wysłany: Sob Kwi 03, 2010 10:11 am   

tak ale ja towar dostałam a do niego była przyczepiona koperta z kwota do zapłaty ... tylko zero nr. konta nigdzie nie jest podane na jakie konto mam zapłacić za towar :119:
no i własnie jak zamawiałam towar pamiętam że nic nie pisało o moim statusie finansowym ?! itd. tylko dane adres imię nazwisko bodajże kiedy się urodziłam no i kiedy ma być dostarczona .... wszystko
Ostatnio zmieniony przez nikala Sob Kwi 03, 2010 10:14 am, w całości zmieniany 1 raz  

singelnl 
Super gaduła

Wysłany: Sob Kwi 03, 2010 11:42 am   

czy sa jeszcze inne DUZE sklepy internetowe w nl ?

ten wehkapm jest niezbyt ciekawy

szkoda ze nie ma amazon w nl

Odpowiedz do tematu