Wybor ubezpieczalni - co sadzicie o Unive |
Autor |
Wiadomość |
MrRoger
Nieśmiały użytkownik Serwisant PC ;-)

|
Wysłany: Pią Mar 26, 2010 12:21 pm Wybor ubezpieczalni - co sadzicie o Unive
|
|
|
Witam;
Dzisiaj bylem w biurze Unive, aby podpisac umowe o ubezpieczeniu i niestety rozczarowalem sie mocno.
Na tej stronie [KLIK to MYK ] podaja kwote €80/m-c z tym, ze dzisiaj pytajac w biurze o pakiet basic i minimalna oplate nie ma czegos takiego :/
ceny m.w.:
ok 104€ przy eigen risico 130€
...
...
...
...
70€ przy eigen risico ponad 600€
Czy sa osoby na forum kozystajace z uslug Unive i mogaca potwierdzic jak naprawde wyglada ta firma od srodka- jest godna polecenia czy macie zamiar ja zmienic na inna.
Jesli tutaj jest tak koszmarnie drogo to nie lepiej pozostac w panstwowym: Zorg en Zekerheid za nawet kilka € nizsze skladki przy minimalnym eigen risico €130.
Kto korzysta z innych godnych polecenia ubezpieczalni, tanszych itd...
Jak juz pisalem w innym temacie - nie choruje w ogole wiec wybor ubezpieczyciela jest dla mnie tylko kwestia finansowa, im mniej bede placil tym lepiej.
Mozecie mi polecic jakas inna firme z malymi oplatami? |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Pią Mar 26, 2010 12:48 pm
|
|
|
Pierwszy raz w ogole slysze, ze w 2010 mozna miec wlasne ryzyko nizsze niz 165euro. Zreszta nie wiem co sie dziwisz- cena skladki zalezy wlasnie od eigen risico. DLatego np wiekszosc ubezpieczen kolektywnych proponowanych przez biura sa takie tanie (15-20 euro tygodniowo) bo maja wlasne ryzyko 600 euro albo wiecej ;] |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Sob Kwi 03, 2010 11:39 am
|
|
|
Unive to jedna z tych ubezpieczalni gdzie musi byc meldunek! |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Sob Kwi 03, 2010 1:40 pm
|
|
|
suska napisał/a: | Pierwszy raz w ogole slysze, ze w 2010 mozna miec wlasne ryzyko nizsze niz 165euro. Zreszta nie wiem co sie dziwisz- cena skladki zalezy wlasnie od eigen risico. DLatego np wiekszosc ubezpieczen kolektywnych proponowanych przez biura sa takie tanie (15-20 euro tygodniowo) bo maja wlasne ryzyko 600 euro albo wiecej ;] |
20 tygodniowo, to 80 miesieczne.
Za 80 miesiecznie masz ubezpieczneie z minmalnym wlasnym ryzykiem €165 (i mniej sie nie da) |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Sob Kwi 03, 2010 3:34 pm
|
|
|
m4rcin napisał/a: | 20 tygodniowo, to 80 miesieczne. |
No moze troche niejasno sie wyrazilam- za duze przyblizenie wzielam. Zazwyczaj te ubezpieczenia proponowane przez biura kosztuja ok 17-18 euro (czyli ok 70-75 euro miesiecznie). Ja tez nie rozumiem, czemu ludzie wciaz je wykupuja, skoro dokladnie tak jak mowisz- dolozysz kilka euro i wlasne ryzyko jest nizsze. Coz, oszczednosc do granic mozliwosci... ;] |
|
|
|
|
|