Zakupy w Niemczech |
Autor |
Wiadomość |
dorota-ol
Gaduła dorota-ol
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 16 Lip 2009 Posty: 123 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 11:40 am Zakupy w Niemczech
|
|
|
Mam ochotę się wybrać do Niemiec na takie większe zakupy. Czy ktoś z Was jeździ? Jeśli tak to gdzie? Do jakich sklepów i po jakie produkty? Co warto jest kupić?
Dzięki ogromne z góry za podpowiedzi. |
|
|
|
|
karinakiki
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 119 Skąd: Overijssel
|
Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 12:03 pm
|
|
|
Ja jezdze do Nordhorn, do Kauflandu. Ogolnie robie zapasy chleba, bo jest pyszny, wedlin, bo wiekszy wybor, tansze i smaczniejsze, ogolnie robie raz na 2 miesiace porzadne zakupy i wkladam do spizarni. Kupuje tez duzo miesa, bo naprawde ceny sa nizsze... make , poniewaz sa rozne typy, wybor jest ogromy... Kupuje wszystko praktycznie. |
|
|
|
|
duYster
Super gaduła Uwaga Baba!
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 03 Gru 2007 Posty: 247 Skąd: z domu
|
Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 12:56 pm
|
|
|
I koniecznie do drogerii DM. (prawie) Wszystko jest tam tansze I maja fajny dzial z biologicznym jedzeniem i ogromny wybor kosmetykow. I w ogole ja mam zawsze pelny koszyk |
_________________ Racja jest jak dupa, kazdy ma swoja... |
|
|
|
|
dorota-ol
Gaduła dorota-ol
|
Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 12:58 pm
|
|
|
środki czystości? a wiecie ile kosztują płyny do prania? Dużo tańsze niż tu?
[ Dodano: Wto Kwi 06, 2010 2:00 pm ]
a któraś z Was orientuje się w cenach pieluszek pampers dla dzieci? |
|
|
|
|
duYster
Super gaduła Uwaga Baba!
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 03 Gru 2007 Posty: 247 Skąd: z domu
|
Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 5:33 pm
|
|
|
DM ma bardzo dobra "wlasna marke", plyny, szampony, srodki do prania itede
Akurat ostatnio kupilam plyn, mala butelka (na 14 pran)- kosztowala €1.5
Lakier do wlosow- €1.65, pomadka Loreal- €7.95... Produkty Nivea sa srednio o polowe tansze. Tak samo jak farby do wlosow.
Co do pieluszek to nie mam pojecia, to nie moj rejon
Ale sprawdze w tym tyg i zdam relacje |
_________________ Racja jest jak dupa, kazdy ma swoja... |
|
|
|
|
dorota-ol
Gaduła dorota-ol
|
Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 6:00 pm
|
|
|
a do jakiego miasta jeździsz?
[ Dodano: Wto Kwi 06, 2010 7:01 pm ]
będę bardzo wdzięczna jak sprawdzisz cenę pampersów
[ Dodano: Sro Kwi 07, 2010 10:17 am ]
a jak te sklepy są otwarte w sobotę? |
|
|
|
|
dikileiden
Poczatkujacy diki
|
Wysłany: Czw Kwi 08, 2010 11:37 pm
|
|
|
Proponuje zakupy w Realu i przy okazji można porównać Niemieckiego Reala do Polskiego.
W Polsce byłem w nie jednym Realu, ale Niemiecki Real - się w pale nie mieści czego tam nie ma, bez porównania do Polskiego , naprawdę warto jechać. |
|
|
|
|
dorota-ol
Gaduła dorota-ol
|
Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 7:28 am
|
|
|
Superancko, ja się już taka napaliłam, tylko nie wiem do jakiego miasta jeździsz? Ja mieszkam w Den Haag, więc będę miała i tak do zaliczenia niemało kilometrów. A co kupujesz w Real ?
[ Dodano: Pią Kwi 09, 2010 10:11 am ]
Ile trzeba zabrać eurasów ze sobą? Czy płacicie kartą czy gotówką? |
|
|
|
|
dikileiden
Poczatkujacy diki
|
Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 9:33 am
|
|
|
Ja jestem z Leiden , do Reala jest sporo kilometrów ale warto. Co kupuję ? Czego nie ma w Holandii lub jakieś nowości których jeszcze nie widziałem. Tam jest wszystko i jeszcze więcej. http://www.real.de/ .
[ Dodano: Pią Kwi 09, 2010 10:38 am ]
tu pod mapką masz listę najbliższych marketów Real http://ls.mappingservice....M%E4rkte+finden
[ Dodano: Pią Kwi 09, 2010 10:40 am ]
ja jeżdżę do Duisburg , Berliner Straße 90 |
|
|
|
|
angelika
Gaduła
Pomogła: 3 razy Wiek: 39 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 141 Skąd: Holandia, GLD
|
Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 10:08 am
|
|
|
ja jezdze czesto do Niemiec, do Kleve , tam jest takie fajne centrum Edeka, wielki suprmarket, a zaraz obok DM, wart sie wybrac do tej drogerii, roznica cen ogromna!! W Edece tez duzy wybor produktow, swieze miesko. Po drodze zagadam jeszcze do Emmerich do TrinkGut, wielki wybor alkoholi, a ceny duzo mniejsze jak w Holandii. Lubie takze jezdzic do takiego slepu meblowego,ale tam sa nie tylko meble, ale i wszytsko do domu, do kuchni,lazienki , dekoracje itd. Slep nazywa sie Roller i najlblizej mnie jest w Rhede, za Emmerich.
Warto tez sie wybrac do piekarni niemieckiej po pyszny chlebek i inne smakolyki A bedac w tym entrum Edeka, polecam kebaba u takich Pan. Zwlaszcza kebab pita, przepyszny |
|
|
|
|
dorota-ol
Gaduła dorota-ol
|
Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 10:17 am
|
|
|
A jeszcze mam takie małe pytanko, czy jeśli macie oczywiście, zabieracie ze sobą dzieci? Czy jest możliwość im jakoś zorganizować czas, np. z tata a mam idzie poszaleć... |
|
|
|
|
singelnl
Super gaduła
|
Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 11:58 am
|
|
|
I jak tu nie napisac ze Niemcy sa THE BEST
Niemcy to potezny kraj (jak na Europe) , wielki wybor firm , duza konkurencja, wiec klient ma z czego wybierac.
Ceny oczywiscie takze sa nizsze chyba w kazdej dziedzinie zycia
My oczywiscie zyjemy w malym zachemizowanym,zasfaltowanym panstwie o nazwie Nederland,
mamy okazje tutaj zarabiac pieniadze ,
ale najlepiej je wydawac poza granicami Holandii !.
|
|
|
|
|
siemej
Gaduła
|
Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 12:12 pm
|
|
|
Troszke ponad pol roku temu przenioslam sie Holandii do Niemiec. I wiecie co? Duzo Niemcow z NRW jezdzi na zakupy do Holandii, bo twierdza, ze tam taniej W sumie tez tak moge porownac i sa rzeczy, ktore w Holandii sa tansze. I brakuje mi tutaj Martini Fiero |
_________________ niewazne ile mamy....zawsze chcemy wiecej.... |
|
|
|
|
dorota-ol
Gaduła dorota-ol
|
Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 12:24 pm
|
|
|
W Polsce przecież można kupić na bazarach i nie tylko już, właśnie produkty spożywcze i środki piorące z Niemiec. Moja mama kupuje Ariel i Lenor na bazarku, jest bardzo zadowolona zresztą. Ja sobie opróżniłam już lodówkę i zamrażalnik, mam w planach kupić wędlinkę i pieczywko. Pieluchy wiem, że są już tańsze, tu za 36 sztuk płacę 9.99 e a w Realu podobno za 3x40 - 22,99 e, więc różnica jest ogromna. Jedziemy we 3, więc koszty paliwa podzielimy na 3 może na 4 osoby. Druga sprawa, cały dzień poza domem, bez dzieci i męża , ciekawa jestem tych cen, przeglądając gazetkę Real, już da się zauważyć że napoje, nabiał, mięso są dużo tańsze. |
|
|
|
|
martuś
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 4:41 pm
|
|
|
witam pomóżcie znalesc stronkę z adresami real w Niemczech,dzieki |