Hotele robotnicze w Holandii |
Autor |
Wiadomość |
Ragnar
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Kwi 13, 2010 12:57 am Hotele robotnicze w Holandii
|
|
|
Witam wszystkich. Jako, że jakiś czas temu wróciłem z Holandii (byłem w Loenen niedaleko Apeldoornu) intryguje mnie pewna kwestia dotycząca hoteli robotniczych. Mianowicie jak wiele osób korzysta z tego rodzaju miejsca zamieszkania no i jak duże znajdują się tam skupiska ludzi. U nas co prawda było to może koło 100 osób więc nie było najgorzej, ale słyszałem, że są hotele gdzie mieszka i po 300 osób. W związku z tym, że chcę wrócić do NL interesuje mnie ta sprawa.
Moglibyście podać w jakich miejscowościach (ewentualnie adresy) znajdują się takie hotele i szacunkowo ile osób w nich zamieszkuje? Wolałbym unikać jednak takich molochów...
Pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
|
bati3
Gaduła
|
Wysłany: Wto Kwi 13, 2010 6:09 am
|
|
|
hotel westland w massdijk nalezacy do tido vesta uitzendgroup nie wiem ile tam ludkow mieszka |
|
|
|
|
grzybu
Poczatkujacy

|
Wysłany: Wto Kwi 13, 2010 8:56 am
|
|
|
2 lata temu mieszkalem w Wateringen w bardzo słynnym hotelu robotniczym firmy GroenFlex ;] Z tego co słyszałem zmienili nazwę na BlueFlex. Hotel duży na około 300 osób. 3 piętra.
Kary za wszystko. za peta itd ale myślę, że to był akurat dobry pomysł. Co weekend awantury, bijatyki, latające noże i te sprawy ;]
Mimo tego miło wspominam pobyt tam, trzeba mieć po prostu głowę na karku i nie wpadnąć w żadne gówno. |
|
|
|
|
Ragnar
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Kwi 13, 2010 12:28 pm
|
|
|
Aha i zapomnialem dodac:
To maja byc oczywiscie hotele gdzie mieszkaja Polacy i ktore sa aktualnie zamieszkiwane |
|
|
|
|
deray
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Kwi 13, 2010 12:55 pm
|
|
|
Hotel Westland Tido Vesty zamieszkuje juz teraz okolo 300 osob. Tak wiec ciezko i zbyt duzo:) |
|
|
|
|
bafana
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Kwi 13, 2010 9:25 pm
|
|
|
Wiele takich "hoteli" w nl gdzie mieszkają biedni Polacy dymani przez Polaków. |
|
|
|
|
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 11 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Śro Kwi 14, 2010 8:46 am
|
|
|
Ragnar, założyłeś ten temat okej, ale po co spamujesz tym samym postem na pw? |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Kwi 14, 2010 9:24 am
|
|
|
Ragnar
Cytat: | Mianowicie jak wiele osób korzysta z tego rodzaju miejsca zamieszkania no i jak duże znajdują się tam skupiska ludzi |
nie wiem czy na forum znajdziesz osobe ,ktora prowadzi ewidencje miejsc zamieszkania polakow w hotelach robotniczych
byles przeciez w Holandii pracowales,jak piszesz w swoim poscie
Cytat: | U nas co prawda było to może koło 100 osób więc nie było najgorzej, |
to masz chyba jakies rozeznanie i wiesz mniej wiecej o co biega ...
pomyslaes o tym ze nawet jak my tu bedziemy wpisywac adresy hoteli z roznych prowincji Holandii (Mieszkamy w roznych czesciach tego krolestwa)
nijak sie to bedzie mialo do miejsca w ktorym otrzymasz prace ...no chyba ze chcesz dojezdzac do niej codziennie jakies 100 km w jedna strone |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Kwi 14, 2010 9:26 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Maxy
Gaduła Lucas
Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 152 Skąd: ASSEN
|
Wysłany: Śro Kwi 14, 2010 1:45 pm
|
|
|
Agencja pośrednictwa pracy: Kennemerland Uitzendorganisatie BV
Adres: Zandvoort, przy ulicy Hogeweg 36
Ilość osób w Hoteliku: W porywach do 300 tu
Nie jest fajnie |
_________________ Administrator nie jest tylko od usuwania postów Powinien służyć pomocą ^^ |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Cze 06, 2010 10:32 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Coccolinco
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Kwi 14, 2010 10:12 pm
|
|
|
Otto-Noordwijk
Tradiro-Vlaardingen |
|
|
|
|
Ragnar
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Kwi 17, 2010 2:45 pm
|
|
|
W gre wchodza oczywiscie takze, klasztory, campingi, bungalow itp.
Dziekuje za otrzymana pomoc i prosze o jeszcze |
|
|
|
|
maciej83
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Kwi 23, 2010 2:36 pm
|
|
|
a ja mam pytanie czy znajdę w okolicach Utrecht/Amersfoort jakiś hotel robotniczy w którym można wynająć pokój na cały miesiąc bo na razie przeszukuje internet i natrafić nie mogę za bardzo na coś takiego, może być powiązany z jakimś biurem byle była możliwość zakwaterowania bez konieczności pracy dla tego biura. Proszę o odpowiedzi bo sprawa jest dość pilna, mój przyjaciel został wyrzucony z agencji z dnia na dzień pod jakimś kosmicznym pretekstem, a nie chce wracać do polski na ten moment. |
|
|
|
|
bagniaczka
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Wto Kwi 27, 2010 2:11 am
|
|
|
To niech ten człowiek sobie prywatnie pokój wynajmie. Nie ma opcji, że mieszkasz w hotelu jakiegoś biura, a dla nich nie pracujesz. |
|
|
|
|
|