NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Gochna H
Pią Kwi 23, 2010 8:18 pm
Badania Krwi
Autor Wiadomość
monika22 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Kwi 22, 2010 11:43 am   Badania Krwi

Witam ..Mam nadzieje że nie powielam tematu. Otóż mam pewnien problem i mam nadzieje, że tutaj ktoś pomoże mi go rozwiązać...
Jakiś rok temu wylądowałam w szpitalu (IKAZIA w Rotterdamie) z diagnozą trombozy..(nadmiernej krzepliwości krwi..) miałam zator w nodze...oczywiscie wszystko skończyło sie dobrze..Dostawałam zastrzyki... a po wyjściu ze szpitala miałam zrobione dodatkowe badanie kontrolne krwi..które miało na celu potwierdzić czy wszystko jest OK..no i było...
Ale od pewnego czasu znowu zaczął mi dokuczać ból w nodze... na dodatek mi ona drętwieje.. Mało tego ciągle mam złe samopoczucie zawroty głowy itp... wiem że jest to napewno związane z krwią ponieważ ta choroba jest u mnie w rodzinie powszechna..
Byłam u mojego huisarts.. ale oczywiscie o skierowanie na badanie krwi się nie doprosiłam..ponieważ pani doktor uznała że skoro systematycznie nie biorę leków na tą chorobę nie ma czym się przejmować i owe skierowanie nie jest mi potrzebne...
Nie chce mi się z nią wykłucać ...dla mnie to jest nienormalne że płacąc miesięcznie nie małe składki na ubezpieczenie nie mam prawda zrobić sobie badań kontrolnych krwi...;/
Proszę was o poradę co mogę w takiej sytuacji zrobic..pomijając lekarza domowego... czy są takie ośrodki w których bez skierowania mogę zrobić badanie krwi...albo chociaż coś prywatnego...za opłatą....
Bardzo będę wdzięczna za jakakolwiek poradę..
Pozdrawiam serdecznie...

matthewue 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Czw Kwi 22, 2010 12:16 pm   

spróbuj iść do szpitala na oddział pierwszej pomocy z bólem nogi, tam się tobą powinni zająć, tylko opisać trzeba wszystko dokładnie

Agattka 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Czw Kwi 22, 2010 1:51 pm   

ogolnie to niestety nie da sie tu zrobic takich badan krwi.
Wiem, bo juz kilka razy probowalam.

Owszem - jakies podstawowe rzeczy - mofrologia, cholesterol...da rade zaplacic i zrobic, ale nic bardziej zaawansowanego.
Pozostaje przycisnac rodzinnego

Tez uwazam, ze to bez sensu...:(

monika22 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Kwi 22, 2010 2:30 pm   

Ze szpitalem to raczej odpada...bo jestem pewna że odeślą mnie do domu z kwitkiem... ponieważ ból jest do wytrzymania (jedyne co to nie przyjemne uczucie odrętwienia)... poza tym nic więcej się nie dzieje..
Wtedy trafiłam na spoedeisende hulp ..i zajeli się mną w trybie natychmiastowym ...ale tylko i wyłącznie dlatego że miałam problemy z oddychaniem ...aa no i był weekend czyli huisarts był zamknięty...
A teraz skoro mi nic nie "zagraża"..odeślą do domu i powiedzą żebym poszła do huisarts...

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Czw Kwi 22, 2010 4:55 pm   

monika22, http://forum.niedziela.nl/viewtopic.php?p=47098

mozesz zglosic sie do prywatnej kliniki

na twoje wlasne zyczenie w zadnym labolatorium nie wykona Ci nikt badania krwi
musi byc to po konsultacji z lekarzem
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Kwi 22, 2010 5:10 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Agattka 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pią Kwi 23, 2010 6:20 pm   

Gochna H napisał/a:
monika22, http://forum.niedziela.nl/viewtopic.php?p=47098

mozesz zglosic sie do prywatnej kliniki

na twoje wlasne zyczenie w zadnym labolatorium nie wykona Ci nikt badania krwi
musi byc to po konsultacji z lekarzem

Gochna - po pierwsze - blagam...nie ma czegos takiego jak "labolatorium" :D

po drugie - jak napisalam powyzej - niektore badania mozna zrobic na wlasne zyczenie (np tu http://www.scallab.nl/index.html?p=1 choc niestety na stron ie nic o tym nie ma, ale widzialam na ulotkach w poczekalni)...ale niestety nie tak specjalistyczne o jakie jest pytanie w temacie :(

ks310 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Kwi 23, 2010 7:36 pm   

monika22 napisał/a:
Ze szpitalem to raczej odpada...bo jestem pewna że odeślą mnie do domu z kwitkiem... ponieważ ból jest do wytrzymania (jedyne co to nie przyjemne uczucie odrętwienia)... poza tym nic więcej się nie dzieje..
Wtedy trafiłam na spoedeisende hulp ..i zajeli się mną w trybie natychmiastowym ...ale tylko i wyłącznie dlatego że miałam problemy z oddychaniem ...aa no i był weekend czyli huisarts był zamknięty...
A teraz skoro mi nic nie "zagraża"..odeślą do domu i powiedzą żebym poszła do huisarts...

wcale nie .... jesli masz problem i do tego jest weekend, to spokojnie mozesz sie zglosic do szpitala... ale osobiscie polecam szpital w Zwijndrecht na langeweg 336 (pierwsza pomoc - EHBO post: ter steeghepad) ... bo w Rotterdamie faktycznie odsylaja z kwitkiem :|

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Pią Kwi 23, 2010 7:38 pm   

Jesli pojdziesz do szpitala bez skierowania lekarza domowego to moga obciazyc Cie kosztami.

ks310 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Kwi 23, 2010 7:47 pm   

a kto tu mowi o szpitalu??? ;| ... tam bez sierowania cie nie przyjma, no chyba, ze przywiaza sami ... mowa o punkcie pierwszej pomocy :)

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pią Kwi 23, 2010 8:18 pm   

Agattka,

serdeczne dzieki za zwrocenie mi uwagi na wielki blad ortograficzny
oby tylko inni na forum nie poszli w moje slady, bo to skandal ,az tak sie walnac !

podalam link do identycznego tematu ktory byl juz walkowany widac jednak co niektorzy nie potrafia korzystac z opcji szukaj

( ͡° ͜ʖ ͡°).

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi