NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zakupy w Dirk
Autor Wiadomość
guust 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Nie Kwi 25, 2010 10:10 pm   

Estamos napisał/a:
Bardzo lubię obserwować ludzi, nie trzeba dużych zdolności by po pół godzinie zobaczyć kto i gdzie robi zakupy w Holandii

zboczeniec??? patrzec prze zpol godziny na czlowieka?? ;) zart zebys sie nie obrazal :030:

wracajac do tematu, to mi sie wydaje, ze na poczatku jak ktos przyjedzie to patrzy wylacznie przez pryzmat cen, potem (jak sie ludzie troche dorobia) to patrza na jakosc... i zostaj przy wybranych produktach z tanich marketow... ja nie widze w tym nic zlego, mimo ze robilem duze zakupy tak w AH, c-1000, (nigdy w lidl :| ) jak komus cos smakuje to jego sprawa, a odnosnie wygladu ludzi robiacych zakupy w roznych sklepach to polecam wpisac w youtube "Promocja schabu w Carrefour" hehe

Waleczne serce 
Super gaduła

Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 12:30 am   

Estamos napisał/a:

Ja też nie jestem fanem jednej sieci. Jednak od Lidla się odwróciłem kiedy kupiłem tam kurczaka diepvries nie wiem za 2 czy 3 euro w każdym bądź razie było tego 1,2kg.
Kiedy w niedzielę zrobiłem tradycyjny rosół, musiałem wietrzyć mieszkanie pół godziny bo pachniało w nim kurzą paszą.

No dlatego mowie,ze nie kupuje byle co. Na co ty liczyles kupujac 1,2 kg kurczaka za 2-3 e:P.Ja takie "propomocje" omijam.

MAARIT 

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 7:54 am   

Ten kurczak nie jest przeznaczony na rosol.Dobrze przeczytaj BRAADKIP

[ Dodano: Pon Kwi 26, 2010 9:57 am ]
Nie mam pojecia co Wy jecie ,robiac zakupy na 2 osoby za 50 euro i to w AH :119: My wydajemy na 2 doroslych i 3 dzieci 250-300 euro tygodniowo i robie zakupy wszedzie ,gdzie mam po drodze...........

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 8:14 am   

Cytat:
Ja w AH robie zakupy za 50 euro tygodniowo na 2 osoby.

Przeciez mowie Ci, ze nie umiesz czytac...

Cytat:
50 e w AH na 2 osoby na 2 tyg? To musicie malo jesc. Wode i cytryne pewnie kupujesz:D

Poza tym po cholere ten sarkazm? Moj facet do najmniejszych nie nalezy, wiec zakupow jest dosc sporo. Ale tutaj widac zalety robienia zakupow w AH- ja kupuje zazwyczaj hurtowo. Miesa, na ktore czesto sa promocje, nie bawie sie w jakies paczuszki, kupuje wiecej a potem zamrazam. W tych 50 euro mamy rowniez napoje (coprawda np ta tansza cola z AH, ale musze przyznac, ze jedyna podrobka do jakiej sie kiedykolwiek przekonalam). Ponadto przekaski, zupki. Nie wliczam w to alkoholu bo to zazwyczaj kupujemy oddzielnie. Ale nie, nie karmie swojego faceta woda i cytryna... wrecz przeciwnie. W AH jak sie ma glowe na karku to moze sie bardzo tanio naladowac.

MAARIT 

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 8:26 am   

Suska ,dlaczego Twoje odpowiedzi sa zawsze z taka zloscia i nerwami ,wyluzuj troszeczke .Naprawde 50 euro w AH to jest bardzo malo na zakupy

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 8:36 am   

MAARIT napisał/a:
Nie mam pojecia co Wy jecie ,robiac zakupy na 2 osoby za 50 euro i to w AH

Bo takie durne wypowiedzi mnie denerwuja :roll: Zreszta trzymaj sie tematu.

Agattka 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 9:18 am   

Zakupy w Dirku/Digrosie sa rzeczywiscie tansze niz w AH, ale po pierwsze tych sklepow jest malo..wiec jesli specjalnie trzeba do niego daleko dojezdzac to juz bez sensu. A po drugie - mnie np denerwuje, ze oni tam wszystkie owoce maja pakowane...a nie na wage.

My na zakupy tygodniowe wydajemy w AH okolo 80 euro na dwie osoby, tez oczywiscie bez alkoholu. Ale juz z proszkami, plynami do naczyn itp. Z tym, ze my dosyc powaznie gotujemy. Jestem pewna, ze kupujac gotowe zupki czy niektore rzeczy w proszku - jak mowi Suska da rade zmiescic sie w 50euro.

Niektore rzeczy moze i daloby sie kupowac w Aldim lub Lidlu..ale tylko niektore (wedlin bym w zyciu nie kupila np), a ja nie mam czasu na lazenie pol dnia po roznych sklepach.....

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 9:36 am   

Agattka napisał/a:
Jestem pewna, ze kupujac gotowe zupki czy niektore rzeczy w proszku - jak mowi Suska da rade zmiescic sie w 50euro.

Ale ja te zupki kupuje raczej jako dodatek a nie podstawe jedzenia ;) Zupki to my jemy w porze lunchu czy wieczorem jak zmarzniemy na plazy. Wiec chyba zle sie wyrazilam :P

Agattka 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 9:39 am   

suska napisał/a:
Agattka napisał/a:
Jestem pewna, ze kupujac gotowe zupki czy niektore rzeczy w proszku - jak mowi Suska da rade zmiescic sie w 50euro.

Ale ja te zupki kupuje raczej jako dodatek a nie podstawe jedzenia ;) Zupki to my jemy w porze lunchu czy wieczorem jak zmarzniemy na plazy. Wiec chyba zle sie wyrazilam :P

:)
mnie glownie chodzi o to, ze zalezy co kto gotuje...bo jesli rzeczy wymagajace wielu skladnikow, warzyw, przypraw..to na pewno bedzie troszke drozej :)

w 50 euro na dzien dzisiejszy bysmy sie nie zmiescili..ale przy zmianie jadlospisu pewnie tak :) i nie w tym sensie, ze ten jadlospis bedzie gorszy, ale mniej zroznicowany :)

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 9:55 am   

Tu sie zgodze, by nie mamy zazwyczaj ani za duzo czasu ani ochoty by gotowac posilki zlozone z 10-15 skladnikow ;) Zazwyczaj gotujemy smacznie, ale w miare szybko i stad moze ta roznica.

Waleczne serce 
Super gaduła

Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 10:24 am   

suska napisał/a:

Poza tym po cholere ten sarkazm?

Po cholere, to ty sie rzucasz jak zly owsik.To dyskusja o zakupach, a nie o tobie wiec troche dystansu;).

guust 

Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 4:59 pm   

szczerze wam powiem, ze przechodzilem dzisiaj obok lidla i sobie pomyslalem, moze sprawdze ta wedline co ludzie 'zachwalaja' jako ciekawostke kulinarna i mieliscie racje... jesc sie tego nie da;]

1E na potrzeby zaspokojenia wiedzy :036:
tudziez kota, zalezy jak na to spojrzec.....

Estamos 

Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 7:55 pm   

1) Nie mam nic do suski, jednak otwierając to forum, mam 99% pewność wchodząc do danego wątku, że suska też coś powiedziała. Gaduła:P. Ale bardzo często pomaga dlatego, gadulstwo można wybaczyć.
2) 50 euro tygodniowo w AH na 2 osoby to mało bo wy wydajecie 300 na 5 osób? Z tego wynika że przejadacie ponad 1000euro. Zastanawiam się czy któreś z was ma prawidłowy wskaźnik BMI, wybaczcie złośliwość, jesteście żarłokami chyba. Przecież za 300 euro można mieć 15 litrów coca-coli, 2 kraty amstela, 5 kilo cycka kurczakowego, 5 kilo mielonego, 5 kilo innego mięsa, 20 chlebów, i jeszcze zostanie ze 150 euro. Co wy jecie!?
AHA! Ten braadkip, to co z piekarnika by nie cuchnął? Zresztą co wam tam taki kurczak pewnei 20 na tydzień oprawiacie:P
Ostatnio zmieniony przez Estamos Pon Kwi 26, 2010 7:58 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Agattka 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Kwi 27, 2010 12:54 pm   

guust napisał/a:
szczerze wam powiem, ze przechodzilem dzisiaj obok lidla i sobie pomyslalem, moze sprawdze ta wedline co ludzie 'zachwalaja' jako ciekawostke kulinarna i mieliscie racje... jesc sie tego nie da;]

1E na potrzeby zaspokojenia wiedzy :036:
tudziez kota, zalezy jak na to spojrzec.....

moj kot by tego nie tknal :)

Magda W 

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Śro Cze 02, 2010 2:51 pm   

Co jest takiego lepszego w AH chyba tylko cena bo nawet glupia coca cola jest pare centow drozsza niz np .w c1000 a to ups ta sama marka . owoce jak owoce wszedzie nafaszerowane chemia no chyba ze ktos kupuje biologiczne .Nie uwazam zeby lidl czy ktorys z wyzej wymienionych sklepow mial gorszej jakosci produkty .Co niektory jakby popracowal w AH czy C1000 wiedzialby ze tam tez przedatowuja wedline jak zbliza sie uplyw daty waznosci , ktory sklep moze sobie pozwolic na jakies wielkie straty to na logike patrzac. Ja tam kupuje tak jak ktos wyzej napisal gdzie mi jest po drodze i gdzie mam blizej ,a to ze duzo sie zaplaci wcale nie swiadczy o dobrej jakosci. Pozdrawiam :039:
Życie jest za krótkie by się nim nie cieszyć

Odpowiedz do tematu