Dentysta ubezpieczenie dodatkowe - gdzie najlepiej? |
Autor |
Wiadomość |
Neela
Poczatkujacy

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 16 Mar 2009 Posty: 44
|
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 4:07 pm Dentysta ubezpieczenie dodatkowe - gdzie najlepiej?
|
|
|
Witam,
posiadam obecnie z moim partnerem ubezpieczenie dodatkowe na dentystę w Agis - polisa Tand Compleet, ktora pokrywa 75% kosztów leczenia do kwoty € 500,- (cena 21 euro/m-c), ale szczerze mówiąc rachunki za leczenie przychodzą dość spore, nawet za okresowe usuwanie kamienia, nie mówiąc już o leczeniu zębów.
Szukałam na forum, i wiem że różne firmy oferują różne rodzaje ubezpieczeń, niektórzy pisali też ze np. okresową kontrolę i usuwanie kamienia mają za darmo (ja muszę płacić niestety).
Czy może mi ktoś polecić jeszcze lepsza ofertę od mojej, ale nie w Agis bo tam tylko pokrywane jest max 75% kosztów. Czy są oferty pokrywające np. 100% ?
W przyszłym roku zamierzam założyć sobie stały aparat ortodontyczny, więc zależy mi by znaleźć coś co zminimalizowałoby koszty własne.
Pozdrawiam,
Neela |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 4:24 pm
|
|
|
fbto ma w ofercie ubezpieczenie 800e na dentyste (+okolo 30e do skladki), a ohra 1500 (+okolo 60e). pokrywaja 100% kosztow do kwoty ubezpieczenia. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Maj 02, 2010 7:34 pm
|
|
|
zreszta, teraz zmiany nie przeprowadzisz... musisz czkeac do grudnia i wtedy zobaczyc kto oferuje najlepszy pakiet bo do tgo czasu moze sie zmienic.. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
Neela
Poczatkujacy

|
Wysłany: Pon Maj 03, 2010 7:51 pm
|
|
|
zaq - dzieki za info
m4rcin - wiem, ze mam jeszcze sporo czasu na zmiane, ale po ostatnim rachunku na 80 euro za mala plombe postanowilam zaczac szukac czegos innego, a wiadomo ze najlepiej gdy ktos poleci cos sprawdzonego..
tak przy okazji - czy tutaj norma sa kilkukrotne zdjecia RTG zeba przed i po zrobieniu nawet plomby? Ostatnio byly az 4, na mala plombe w Polsce nigdy nie robili mi przed i po, no moze gdy chodzi o zeby z kanalami...
pozdrawiam i czekam na kolejne propozycje |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pon Maj 03, 2010 8:30 pm
|
|
|
jezeli chodzi o zdjecia, to przy plombie nie mialem zadnych zdjec. korzystali z tych, ktore mialem zrobione podczas pierwszej wizyty (jak sie zapisywalem). dopiero przy leczeniu kanalowym mialem robione dodatkowe zdjecia. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
Italania
Gaduła
|
Wysłany: Pon Maj 03, 2010 10:39 pm
|
|
|
Neela, ja mam T ROYAL (3 gwiazdki) w Avero Achmea. ubezpieczalnia pokrywa 100 % kosztow za zwykle plomby,wyrywanie, zwykle usuwanie kamienia, 'second opinion'', wizyty controlne (consulten). Reszta 75% do sumy 900 e. Za znieczulenie zaplacilam 3,20 e, za plomby nic, za wyrwanie zeba tez nic, zdjecie caly czas to poczatkowe. Do tego znalazlam dentyste, od ktorego dostaje acceptgiro do domu, nie place zaraz po wizycie. Wiec jak dla mnie spoko. Moze poszukaj innego dentysty skoro nie jestes zadowolona z aktualnego. Ja tak wlasnie zrobilam, zero problemow. |
|
|
|
|
Neela
Poczatkujacy

|
Wysłany: Wto Maj 04, 2010 8:13 pm
|
|
|
Italania dzieki za info o Achmea z mojej dentystki jestem poki co zadowolona - probuje ratowac mi zeba, ktorego w Polsce dentysci (prywatni) spisali na straty i namawiali na implant. Chodze akurat do Niemki (bo tylko ta miala jeszcze zapisy) u mnie w miejscowosci. Moze stad taka skrupulatnosc i tyle zdjec RTG
Nie zadowolona jestem tylko z kosztow pomimo dodatkowego ubezpieczenia (wyglada na to ze Agis nie jest az taki dobry, jak sie ma problemy z zebami), rachunki dostaje rowniez do domu. Juz obliczylam sobie ze pewne rzeczy lepiej zrobic w Polsce prywatnie (np. biale plomby) i odeslac rachunki do ubezpieczalni, ale ortodonte wolalabym odwiedzac tutaj, tylko najpierw musze skalkulowac koszty, by nie placic za aparat i leczenie sumy prawie takiej jak bez ubezpieczenia.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|