Otwarty przez: Administrator2 Nie Mar 21, 2010 12:17 am |
Uwaga PRZEKRET! |
Autor |
Wiadomość |
nollewska
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 24 Sie 2006 Posty: 547 Skąd: Veghel/Torrevieja
|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 10:41 pm
|
|
|
Teraz to jest juz za pozno "gdybac". Teraz powinne osoby poszkodowane zglaszac sie do firmy ktore zapronowaly swoja pomoc w tym zakresie.
Kolega po fachu Pan Borsuk proponuje pomoc, kancelaria BEAN w ktorej pracuje jest rowniez inicjatorem pomocy w tej sprawie i ma przygotowane stosowne czynnosci, a takze poczynione w tym kierunku czynnosci z odpowiednimi sluzbami.
>>> tekst usunięty, łamanie regulaminu forum <<< ... osoby te powinny sie zglaszac bezposrednio do tych firm, ktore proponuja pomoc.
Nalezy rowniez wziac pod uwage fakt, iz forum to i nie tylko, jest odwiedzane i czytane przez oszustow z wiadomej firmy.
W zwiazku z tym nalezy zachowac umiar w postach na temat tej rzekomej firmy, a takze czynnosci jakie sa podejmowa, gdyz moze to stanowic fakt jako material informacyjny w tym zakresie. Im mniej bedzie wiedziec strona przeciwna (Holtax) tym lepiej. |
_________________ Nollewska
www.kancelariabean.com
Kancelaria Podatkowa On-line |
Ostatnio zmieniony przez Administrator2 Czw Mar 18, 2010 11:19 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
scwz
Gaduła
|
Wysłany: Pon Mar 01, 2010 5:33 pm Re: Scalare
|
|
|
kazdy cos na temat po pisał i ciszaaa.... |
|
|
|
|
k.borsuk
Nieśmiały użytkownik K. Borsuk
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Sty 2009 Posty: 55 Skąd: Lelystad
|
Wysłany: Śro Mar 03, 2010 7:30 pm HOLTAX, oficjalne zawiadomienie o popelnienu przestepstwa
|
|
|
Witam.
Zalaczam oficjalne zgloszenie w sprawie Holtax, kazda oszukana osoba powinna to wypelnic i wyslac na Policje, Belastingdienst oraz Ambasady Polskiej w Hadze.
Adresy u dolu pisma. wazne by podac swoje prawidlowe dane, numer kontaktowy. Tylko tak mozecie zablokowac ich konta i dorwac >>>cenzura<<<.
Jezeli tego nie zrobicie, beda was kroic kazdego roku... na wlasne zyczenie.
Pod tym linkiem znajdziecie pismo w jezyku holenderskim i tlumaczenie w jezyku polskim.
www.holandia.org/holtax |
Ostatnio zmieniony przez Administrator2 Czw Mar 18, 2010 11:19 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
holland2007
Poczatkujacy holland2007
|
Wysłany: Pią Mar 05, 2010 9:24 am
|
|
|
>>> tekst usunięty, łamanie regulaminu forum <<<
możecie o tym pisać i składać swoje zażalenia na Holtax. Nie zwlekajcie!!! |
Ostatnio zmieniony przez Administrator2 Czw Mar 18, 2010 11:21 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
scwz
Gaduła
|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 5:53 pm
|
|
|
Wielkie podziękowanie dla Wszystkich którzy się zainteresowali pomocą z przekrętem firmy Holtax.Wysłałem listy według instrukcji Pana Borsuka.Już miałem odpowiedz z ambasady ze listy moje i znajomych dostali.U mnie juz 5 stycznia została dokonana zmiana konto po informacji listownej z podatku.Jedno mogę się cieszyć że w tym roku mój podatkowy zwrot wynosi 0euro.Czekam na dalszy tok tej sprawy... |
|
|
|
|
Administrator2
Nieśmiały użytkownik
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Maj 2009 Posty: 77 Skąd: Nederland / Holandia
|
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 12:19 am
|
|
|
Coś ucichło w tym temacie ... na tyle osób, które podobno zostały oszukane, to bardzo mało się zgłasza ... |
_________________ Administrator
[email protected] |
|
|
|
|
scwz
Gaduła
|
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 7:59 pm
|
|
|
Administrator2 napisał/a: | Coś ucichło w tym temacie ... na tyle osób, które podobno zostały oszukane, to bardzo mało się zgłasza ... |
miał ktoś jakieś informacje moze z Ambasady,policji,podatku? ciekawe jaka ilość pism wpłyneła? |
|
|
|
|
Administrator2
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Mar 26, 2010 10:31 am
|
|
|
Holtax - Setki podatników poszkodowanych?
Wielu czytelników tygodnika Niedziela.NL skorzystało z wyjątkowo atrakcyjnej oferty firmy Holtax po tym jak ukazała się krótka seria ich ogłoszeń w 2008 roku. Niestety jak się wkrótce okazało taka firma nigdy nie istniała, i nie można się skontaktować telefonicznie lub e-mailem, a adres nigdy nie był podawany.
Polskie biuro Borsuk & Filusch Adviesbureau specjalizujące się w zwrotach podatku z Holandii twierdzi, że otrzymało wiele zażaleń na firmę Holtax, która oferowała rozliczenia podatkowe od 2008 roku.
Zgłoszone zastrzeżenia dotyczą używania konta bankowego firmy Holtax w celu otrzymania zwrotu podatku, który potem nie był przekazywany klientom. Podobno nawet po zmianie konta bankowego w urzędzie skarbowym, konta były ponownie zmieniane (przez Holtax?) i znowu zwroty szły na konto bankowe Holtaxu. Niektórzy klienci Holtaxu borykają się z tym problemem już 3 lata.
Biuro Borsuk & Filusch Adviesbureau twierdzi, że nie boi się nazywać rzeczy po imieniu w odróżnieniu od większości "opiniotwórczych" polskojęzycznych mediów w Holandii, stawiających na "umiarkowanie" i daleko posunietą ostrożność.
Rzeczywiście, redakcja tygodnika Niedziela.NL uważa że nie możemy osądzać osób, które są podejrzane, a które nie zostały skazane przez sąd. Każdy jest niewinny dopóki nie zostanie skazany prawomocnym wyrokiem sądu.
To nie znaczy, że jesteśmy obojętni takim nadużyciom, a szczególnie popełnianych przez naszych własnych rodaków na naszych własnych rodakach. Na Forum "Polacy w Holandii" w naszym portalu www.niedziela.nl czytelnicy dyskutują na temat tego problemu już od lipca 2008 roku próbując znaleźć rozwiązanie.
Jeśli któryś z naszych czytelników uważa, że został oszukany przez firmę Holtax (lub inną), to może zgłosić to w Urzędzie Skarbowym lub Policji. Listy ze zgłoszeniami można przesyłać bezpośrednio do:
* Belastingdienst, afd. fraude, Postbus 2865, 6401DJ Heerlen.
* Belastingdienst, FIOD-ECD, Surinameweg 4, 2035VA Haarlem.
* Politie, afd. economische criminaliteit, Postbus 264, 2501CG Den Haag.
Również można skorzystać z druków przygotowanych przez biuro Borsuk & Filusch Adviesbureau na stronie www.holandia.org/holtax uważnie czytając przed podpisaniem się i wysłaniem na podane cztery adresy.
Zapraszamy wszystkich czytelników do brania udziału w dyskusjach polonijnych na wszelakie tematy związane z życiem w Holandii na Forum "Polacy w Holandii" - bezpośredni link www.niedziela.nl/forum - używając opcji Szukaj do znajdywania konkretnego tematu lub postu (np wpisując "Holtax" znajdziemy posty ze słowem "Holtax").
25.03.2010 Redakcja Niedziela.NL |
|
|
|
|
krzych62
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Kwi 03, 2010 10:30 pm holtax ciąg dalszy
|
|
|
Szanowny panie Administrator2. To dzięki tygodnikowi "Niedziela" taka firma jak Holtax mogła zaistnieć! i oszukać nie znaną liczbę osób. Ciekawi mnie czy w.w gazeta dysponuje danymi osobowymi OSZUSTÓW z Holtax, czy może liczą się tylko pieniądze wpływające za ogłoszenia (ogłoszenia kilkakrotnie ukazały się już w2007roku!) Jeśli takimi dysponujecie trzeba policje skierować na ten ślad, co bardzo ułatwiłoby dochodzenie. Nie boje się nazwać ich tak publicznie, tak jak firma pana Borsuka. On jeden podszedł do tej sprawy poważnie nie tak jak niżej wymienione INSTYTUCJE! plus tygodnik "Niedziela" Które to lekceważą! Trudno jest postawić przed sądem osoby , których odnalezieniem nie jest zainteresowana ani policja ani belasting ani nawet konsulat RP. Zmiana numerów kont NIE JEST PRAWDOPODOBNA tylko faktyczna (nawet kilka razy w roku) |
|
|
|
|
Administrator2
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 1:42 am Re: holtax ciąg dalszy
|
|
|
krzych62 napisał/a: | Ciekawi mnie czy w.w gazeta dysponuje danymi osobowymi OSZUSTÓW z Holtax, czy może liczą się tylko pieniądze wpływające za ogłoszenia (ogłoszenia kilkakrotnie ukazały się już w2007roku!) Jeśli takimi dysponujecie trzeba policje skierować na ten ślad, co bardzo ułatwiłoby dochodzenie. |
Niestety, ogłoszenie Holtax było podane przez osobę, którą Holtax poprosił by podała do druku.
Niestety, ogłoszenia Holtax nie były opłacone.
Jeśli policja lub prokuratura zwróci się do nas o informacje to z chęcią będziemy współpracować.
Przypominam forumowiczom, że uczestnicy Forum publikują swoje komentarze i opinie wyłącznie na własną odpowiedzialność.
Dane użytkowników Forum nie są przekazywane, nie są sprzedawane i nie są użyczane innym osobom lub instytucjom, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie użytkownika, którego dane dotyczą lub też na żądanie uprawnionych organów państwa na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań. |
_________________ Administrator
[email protected] |
|
|
|
|
scwz
Gaduła
|
Wysłany: Pon Kwi 05, 2010 4:29 pm Re: holtax ciąg dalszy
|
|
|
Witam.Krótko i na temat żenada tyle starań się i co każdy próbuje udu.. Holtax coś załatwic by mieć spokój z kontem.Po rozmowie piątkowej z Ambasadą dostałem informacje otrzymali "TYLKO 4 LISTY Z TA SPRAWĄ". |
|
|
|
|
krzych62
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Kwi 11, 2010 9:56 pm
|
|
|
Dobrze że wreszcie w " niedzieli" ukazał się artykuł co trzeba zrobić w sprawie holtaxu. I dzięki za to choć minęły już trzy lata gehenny. Ale pier... o niewinności i braku skazania doprowadza mnie do furii to co ja i mój kumpel i cała reszta podarowała im te € i prawo do zmiany numerów kont to my jesteśmy winni! Jak już pisałem wszyscy mają to głęboko i najlepiej udawać że nie ma sprawy! Ludziska do cholery wysyłajcie te pisma bo to się nie skończy( z kur wiele )czuja się bezkarni! A jeszcze na" Niedzieli" im podpowiadają że to nic takiego się nie dzieje przecież są nie winni! I to takie Janosiki biorą bogatym i dają sobie. Moje pieniądze poszły na konto pod nazwiskiem A.A Pendzich meldunek koło Roterdamu |
|
|
|
|
scwz
Gaduła
|
Wysłany: Śro Maj 05, 2010 7:30 pm
|
|
|
Witam jeśli ktoś już z pokrzywdzonych otrzymał na dniach z polskiej prokuratury jak ja Zawiadomienie o przesłaniu oskarżenia przeciwko podejrzanej kobiecie.... prawdopodobnie związane z holtax niech pisze na emaila albo tu co i jak dalej sie dzieje. |
Ostatnio zmieniony przez scwz Śro Maj 05, 2010 7:31 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|