Kandydatura Jaroslawa Kaczynskiego na prezydenta |
Autor |
Wiadomość |
jso
Gaduła nad gadułami :-)

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Pon Maj 03, 2010 3:27 pm
|
|
|
Na jaka litosc? Po prostu obaj z bratem prowadzili wspolna polityke. Brat tragicznie zginal, to on to kontynuuje, ot cala tajemnica. Z tego powodu nie rozumiem tez dlaczego sprzedaje sie bajke, ze idzie on teraz "po trupach do celu", skoro wszystko co sie wydarzylo nie bylo mu na reke, ani on nikogo nie zabijal, ani nie zachowal sie nieetycznie, ani nie zmienil nagle swoich pogladow. Dazy dokladnie do tego samego co wczesniej, tyle, ze bez brata.
Jedyne kto teraz idzie po trupach to PO z Komorowskim na czele, bo teraz dzieki smierci moga dojsc do celu, do ktorego dazyli wczesniej (m.in. nowela do ustawy o IPN). |
_________________ Dumny Polak |
Ostatnio zmieniony przez jso Pon Maj 03, 2010 3:28 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Illumini
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Maj 03, 2010 5:34 pm
|
|
|
jaroslaw jest swiadomy jak media pokazaly bylego prezydenta jako bohatera narodowego, uczciwego czlowieka itp itd. Szaremu zjadaczowi chleba poprzez media mozna wcisnac wszystko i czlowiekowi po takiej dawce propagandy poprostu szkoda i zal Jarka ze zostal sam wiec z litosci odda na niego glos. Polityka to gra, nie zdziwilbym sie wogole zeby brat wykorzystal ( choc w malym stopniu) smierc brata by osiagnac swoje cele. PO poparlo pogrzeb L.K na wawelu aby podlizac sie wyborcom PIS-u. Napieralski napieraj!!! Czas by PIS i PO spadlo ponizej progu wyborczego. |
|
|
|
|
jso

|
Wysłany: Pon Maj 03, 2010 5:47 pm
|
|
|
Illumini napisał/a: | Jaroslaw chce nas podejsc na litosc, mam nadzieje ze mu sie nie uda:) |
Illumini napisał/a: | jaroslaw jest swiadomy jak media pokazaly bylego prezydenta jako bohatera narodowego, uczciwego czlowieka itp itd. Szaremu zjadaczowi chleba poprzez media mozna wcisnac wszystko i czlowiekowi po takiej dawce propagandy poprostu szkoda i zal Jarka ze zostal sam wiec z litosci odda na niego glos. |
To, ze istnieja ludzie, ktorzy zaglosuja z tego powodu, nie znaczy, ze to Jaroslaw chce to wykorzystac. Po prostu nie sposob uniknac takich glosow. Podobnie jak na kogos tam beda glosowac ludzie tylko dlatego, ze bedzie przystojny, albo na Olechowskiego ktos zaglosuje, bo podobnie jak on jest biznesmenem. Co ma taki kandydat zrobic? Zrezygnowac z kandydowania, zeby uniknac glosow od ludzi politycznie malo swiadomych?
Na pewno glosy z litosci zadzialaja na korzysc Jaroslawa, ale watpie, zeby to w nie celowal, bo na pewno bardziej sobie ceni swojego zmarlego brata niz polityke (co jak co, ale nie zaprzeczysz, ze obaj byli wyjatkowo zgrani i prowadzili polityke wspolnie, watpie, zeby istnial kiedykolwiek w naszej polityce bardziej wspolpracujacy duet). |
|
|
|
|
Illumini
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Maj 03, 2010 6:07 pm
|
|
|
Masz swieta racje!! Wspolpraca braci Kaczynskich byla wyjatkowa ale w zlym znaczeniu tego slowa. A Ty popierasz kandytature Jaroslawa? Chcialbys zeby Jarek zostal prezydentem? A moze w polsce nastala monarchia? (pozniej wpadne,narazie) |
|
|
|
|
jso

|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 4:03 pm
|
|
|
Dostalem odpowiedz z Coca Coli odnosnie mojego maila do nich zamieszczonego na 6-tej stronie w tym temacie
Cytat: |
Szanowny Panie,
chcieliśmy zapewnić, że jako sponsor programu Eska Rock nie mamy wpływu na jego zawartość.
Dlatego też nie byliśmy świadomi, że nasza marka zostanie wykorzystana w politycznym kontekście wyemitowanej piosenki, która może obrażać uczucia wielu Polaków.
Łamie to naszą zasadę nieangażowania się w jakąkolwiek działalność polityczną.
Podjęliśmy już rozmowy z radiem Eska Rock, żeby całą sytuację wyjaśnić i zapobiec w przyszłości wykorzystywaniu naszego logo w podobnym kontekście.
Z poważaniem
Biuro Prasowe Coca-Cola
|
Czyli glosy niezadowolenia wprowadzily jakis zgrzyt na linii Coca-Cola <-> Eska |
|
|
|
|
SNOEPER
Poczatkujacy wees uzelf
|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 7:05 pm
|
|
|
Jsobanski uwazaj bys czasem przez przypadek nie napil sie coca-coli , ten szatanski napoj niczym czarna polewka moglby spowodowac nieprawdopodobne spustoszenia twoich wartosci patriotycznych a i pewnie chrzescijanskich, czkawka odbilc moglby ci sie chymn narodowy , a mysl o borubarze i malpie w czerwonym doprowadzic do solidnego rozwolnienia, mam nadzieje, ze poskarzyles sie rowniez wielkiemu ojcu (temu od meibacha), ktory to juz wkrotce ryknie z ambony, ze coca-cole stworzyla Platforma Obywatelska.....chlopie, mysle, ze jarek bylby z ciebie dumny, szkoda cie na obczyznie , wracaj do domu i rob to co potrafisz najlepiej....zenada...nie zapomnij zalozyc teczki coca-coli, masz juz w rece pozadnego haka..po trupach do celu, po trupach do celu. |
|
|
|
|
jso

|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 7:21 pm
|
|
|
SNOEPER napisał/a: | Jsobanski uwazaj bys czasem przez przypadek nie napil sie coca-coli , ten szatanski napoj niczym czarna polewka moglby spowodowac nieprawdopodobne spustoszenia twoich wartosci patriotycznych a i pewnie chrzescijanskich, czkawka odbilc moglby ci sie chymn narodowy , a mysl o borubarze i malpie w czerwonym doprowadzic do solidnego rozwolnienia, mam nadzieje, ze poskarzyles sie rowniez wielkiemu ojcu (temu od meibacha), ktory to juz wkrotce ryknie z ambony, ze coca-cole stworzyla Platforma Obywatelska.....chlopie, mysle, ze jarek bylby z ciebie dumny, szkoda cie na obczyznie , wracaj do domu i rob to co potrafisz najlepiej....zenada...nie zapomnij zalozyc teczki coca-coli, masz juz w rece pozadnego haka..po trupach do celu, po trupach do celu. |
Ale sie ubawilem, az dupa mi odpadla ze smiechu. Mam nadzieje, ze dlugo nad tym nie myslales. Gdybys sledzil temat to wiedzialbys, ze jestem ateista, wiec teksty o Rydzyku itp to nie do mnie. Zreszta w mailu do Coca Coli nie wspominalem nic o Kaczynskim, a wylacznie o hymnie, no ale zebys to wiedzial musialbys przeczytac cos wiecej niz moja ostatnia wypowiedz. |
|
|
|
|
guust
|
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 8:15 am
|
|
|
SNOEPER, nie wiem co Twoja wypowiedz wnosi do dyskusji, oprocz chamstwa i prostactwa, ot takie polskie piekielko w NL, jak ktos sie poczul urazony to ma prawo zareagowac, jak widac coca cola przychylila sie do tego, ze bez jej wiedzy wykoryzstano jej wizerunek do tego, wiec po co piane pijesz, nie potrafisz rozroznic patriotyzmu od populizmu? Ty pewnie jak pluja na Ciebie to deszcz widzisz i mowisz ze tak dobrze! Chopie zasanow sie co Ty reprezentujesz soba!
To ze kogos urazila ta piosenka to nie znaczy ze popiera jarka i RM, no ale pienic mozna, prawda??
jsobanski, |
|
|
|
|
SNOEPER
Poczatkujacy wees uzelf
|
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 10:43 am
|
|
|
guust, biedactwo !!!tez sie uraziles , oj, oj boisz sie nazywac spraw po imieniu i wolisz zyc w uludzie wszechpanujacego prawa i sprawiedliwosci na swiecie?...powodzenia, przeciez to idiotyzm pisac do coca-coli maile z idiotycznymi pytaniami, jakiej to niby odpowiedzi mozna sie bylo spodziewac? Trudno jest ci sie odnalezc w brutalnej demokracji , gdzie wolnosc slowa czesto kopie po dupie tych co to wola mowic , ze czarne jest biale bo tak wypada, jezeli prezydent mojej ojczyzny nie zna slow hymnu narodowego , to jest to zalosne i juz.
Mysle, ze zasluzyles na nagrode za odegrania roli adwokata jsobanskiego . Wiecej zdrowego rozsadku chlopie i mniej przewrazliwionego...patriotyzmu!! |
|
|
|
|
guust
|
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 10:54 am
|
|
|
SNOEPER napisał/a: | tez sie uraziles |
tak twoja pusta i pelna jadu wypowiedzia....
SNOEPER napisał/a: | wszechpanujacego prawa i sprawiedliwosci na swiecie? |
gdzies tak napisalem?? cos mnie ominelo?
ale nie zgadzam sie na opluwanie wszystkich naokolo i zaslanianie sie demokracja.... jak ktos nie ma zasad moralnych i szacunku do czlowieka - tak do czlowieka nie wazne czy z lewa czy z prawa - to trzeba mu pomoc...
pomysl cos zanim napiszesz i nie obrazaj ludzi! ja w ramach szeroko rozumianej demokrcji moglbym Cie zwyzywac, osmieszac itd itp, ale po co? |
|
|
|
|
SNOEPER
Poczatkujacy wees uzelf
|
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 12:44 pm
|
|
|
guust@, nie zaslaniam sie demokracja ani, rowniez nie jestyem osoba bez zasad moralnych, smieszy mnie poprost najzwyklejsza hipokryzja, strach przed nazywaniem rzeczy po imieniu ubierajac to wszstko w pseudo dyplomacje.
Wojewodzki z Figurskim wyrazili swoja ocene dotyczaca bylego prezydenta i ewentualnego jego nastepce, ja sie z nimi zgadzam i tyle, nie chcialem ani nadal nie chce aby ktos taki reprezentowal mnie i moj kraj na arenie miedzynarodowej poniewaz mnie osobiscie przynosi to wstyd. Forma wyrazenia tej niecheci to sprawa obu redaktorow, liczy sie tresc,ta natomiast jest jasna i przejzysta przynajmniej dla mnie .
Co to ma byc ? moglbym cie obrazic , ale po co ...obraz mnie poprostu albo nie. Tak trudno jest ci to pojac? Nie uraze sie ...obiecuje!!! |
|
|
|
|
Mathnl

|
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 4:47 pm
|
|
|
SNOEPER napisał/a: | liczy sie tresc,ta natomiast jest jasna i przejzysta przynajmniej dla mnie . | Takie grafomanskie teksty lyka wlasnie schamione i bezideowe pokolenie wychowane na Wojewodzkim.Oni nie mysla tylko podazaja za trendami.Przeciez to modne pojezdzic na Kaczorze. |
|
|
|
|
guust
|
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 5:23 pm
|
|
|
SNOEPER, zobacz jak Twoja wypowiedz sie zmienila w ciagu 3 ostatnich wypowiedzi... jednak da sie uzywac normalnych slow a nie wyzywac ludzi od zwolennikow RM i PiSu....
dalej jednak uwazam, ze ich 'protest', 'sztuka', 'sprzeciw' czy jak chcesz to nazwac jest nie na miejscu... bo mimo wszystko czlowiek stracil brata i moim zdaniem nie chce wykorzystac smierci swego brata by wygrac elekcje... mimo ze nie bede na niego glosowal, to nalezy sie szacunek kazdemu czlowiekowi... tak samo jak nie pochwalalem 'dziadka z wermachtu' czy 'pijanego kwasa' czy 'penisa w rekach palikota' bo to jest obnizanie kultury politycznej w naszym kraju, jak chce ktos polemizowac niech uzywa argumentow, a nie sprowadza do przekazu, ktorego forma i tresc jest ponizej krytyki....
jak sie komus podoba, spoko... wolny swiat...
SNOEPER napisał/a: | Co to ma byc ? moglbym cie obrazic , ale po co ...obraz mnie poprostu albo nie. Tak trudno jest ci to pojac? Nie uraze sie ...obiecuje!!! |
wlasnie o to chodzi, po co mam obrazac? ja nie widze w tym sensu, bo nie tedy droga.... |
|
|
|
|
SNOEPER
Poczatkujacy wees uzelf
|
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 6:47 pm
|
|
|
[quote="Mathnl"][quote="SNOEPER"]liczy sie tresc,ta natomiast jest jasna i przejzysta przynajmniej dla mnie . [/quote] Takie grafomanskie teksty lyka wlasnie schamione i bezideowe pokolenie wychowane na Wojewodzkim.Oni nie mysla tylko podazaja za trendami.Przeciez to modne pojezdzic na Kaczorze.[/quote]
Mathnl@ nie bede wypowiadal sie za pokolenia bezideowe czy tez inne np. za zdewociale wyznajace torunskiego guru, nie naleze wszak do zadnego z nich , kieruje sie jedynie zdrowym rozsadkiem i zwykla prawda , a ta mimo grafomanskiej czy jakiekolwiek innej formy jest tylko jedna i nie nalezy bac sie o niej mowic. |
|
|
|
|
Estamos
Pomógł: 6 razy Wiek: 40 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 426 Skąd: provincie Utrecht...
|
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 7:41 am
|
|
|
Nie rozumiem po co pisać do coca coli? W imię poprawności politycznej było pewnym, że tak odpiszą. Gdyby mieli jaja to by powiedzieli, że żyjemy w wolnym kraju i każdy ma prawo do swojej opinii, kropka.
Pani Sobanski napisz Pan do Eski i zapytaj jak tam ze słuchalnością programu Figurskiego i Wojewódzkiego? To co niby obraźliwego napisał Snoeper do Sobanskiego to zwyczajne wykpienie czyichś poglądów. Nie ma się nad czym spuszczać. Idąc tym tokiem myślenia mógłbym pozwać Jarka, za to że niby stoję tam gdzie kiedyś stało ZOMO... |
|
|
|
|
|
|