Kandydatura Jaroslawa Kaczynskiego na prezydenta |
Autor |
Wiadomość |
guust
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 8:05 am
|
|
|
ale wracajac do tematu, to co obserwuje co sie dzieje w PL to wydaje mi sie ze niestety jarek wygra, bo bronio jest cieniutki w tej kampanii poki co... jarek swoim milczeniem wiecej zyskuje niz bronio.... a ludzie to kupuja
mysle ze bardzo wazna bedzie frekwencja w tych wyborach, bo jak malo osob pojdzie to wieksze szanse bedzie mial jarek - bardziej zdyscyplinowany elektorat radiowo-koscielny... |
|
|
|
|
Illumini
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 8:39 am
|
|
|
20 czerwca wybory!!! Niestety wybor z posrod kandytatow jest lichy, no moze poza Napieralskim ale on ma male poparcie. Korwin Mikke i Andrzej Lepper to jakas mega pomylka ich sie powinno utylizowac, paranoja czego oni tam szukaja?! Chocmy na wybory aby Jaro nie wygral. nie chcemy w polsce kaczyzmu! |
|
|
|
|
jso

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 8:46 am
|
|
|
Estamos napisał/a: | Nie rozumiem po co pisać do coca coli? W imię poprawności politycznej było pewnym, że tak odpiszą. Gdyby mieli jaja to by powiedzieli, że żyjemy w wolnym kraju i każdy ma prawo do swojej opinii, kropka. |
Coca Cola wystepuje tam w roli reklamy, to co wyszlo to byla dla nich antyreklama w czesci spoleczenstwa. Zamiast budowania wizerunku "Napoj dla kazdego" wyszlo "Napoj nie dla patriotow" (ze wzgledu na hymn) oraz "Napoj dla przeciwnikow Kaczynskiego" (ze wzgledu na glowny temat tych popłuczyn). Nim wiecej glosow takich jak moj, tym blizsi beda uswiadomienia sobie, ze powinni sie reklamowac gdzie indziej. Nim mniejsza atrakcyjnosc Eski jako reklamodawcy, tym nizsze bedzie mial ceny i zyski, a byc moze na drugi raz sie zastanowia czy wlasciwym jest emisja tego co spiewaja te 2 pajace.
Ooo, wlasnie pogooglałem i znalazlem takie cos:
Cytat: | Kontrowersyjna radiowa audycja duetu Wojewódzki-Figurski wzbudza ostrą reakcję jej sponsora - koncernu Coca-Cola. Kiedy prowadzący w swoim "Porannym WF-ie" w radiu Eska Rock zaśpiewali: "Po trupach do celu,/po trupach do celu!/Każdy chce leżeć na Wawelu", firma nakazała wycofać swoje logo z internetowej edycji programu. |
zrodlo: http://www.tvn24.pl/12690...,wiadomosc.html
[ Dodano: Czw Maj 13, 2010 9:47 am ]
Illumini napisał/a: | Chocmy na wybory aby Jaro nie wygral. nie chcemy w polsce kaczyzmu! |
Pisz w liczbie pojedynczej, bo piszesz tylko w swoim imieniu, na pewno nie w moim. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
Illumini
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 9:15 am
|
|
|
Jsobanski nie zalamuj mnie z rana:/ chyba nie chcesz glosowac na Jaroslawa?! |
|
|
|
|
jso

|
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 9:21 am
|
|
|
Chcę. Mam nadzieje, ze pomimo tego bedziesz w stanie jakos cieszyc sie dzisiejszym wolnym dniem |
|
|
|
|
Illumini
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 9:39 am
|
|
|
bylem dzis w pracy na 3 godzinki i ciesze sie kazdym dniem:) jesli Lech.K byl wedlug Ciebie dobrym prezydentem i Jaroslaw K ma byc jego nastepca to dlaczego jestes na emigracji? Po za tym mam przeczucie ze brat Lecha nie wygra, jak chcesz to mozemy sie o cos zalozyc:) pudzianowski bylby lepszym prezydentem;) |
|
|
|
|
jso

|
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 10:02 am
|
|
|
Jestem na emigracji, bo moje zycie stalo sie zbyt jednostajne i potrzebowalem zmiany. Watpie tez, zeby obecna wiekszosc emigranji znalezli sie na emigracji z powodu osoby prezydenta, raczej wiekszosc ludzi wyjezdzala za wiekszymi zarobkami.
Nie twierdze, ze Kaczynski jest idealny, jednak w moim odczuciu jest najlepszym sposrod kandydatow. Na Platformie sie kompletnie zawiodlem i stracilem zaufanie do nich (a kiedys sam do PO bylem zapisany ), wiec Komorowskiego nie rozwazam jako mozliwosci dla mnie. |
|
|
|
|
Illumini
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 10:12 am
|
|
|
Gdyby byl dodry rzad to by byly lepsze zarobki.proste. Pis i Po pokazali swoja nie udolnosc w polityce, czas dac szanse lewicy. A co myslisz o Pudzianowskim;)? |
|
|
|
|
jso

|
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 10:32 am
|
|
|
Lewica pokazywala co potrafi przez 45 lat i cos niewiele osiagnela. Zarobki nie sa w stanie podskoczyc ot tak sobie gwaltownie, dzieki decyzji administracyjnej. To proces ciagly, ktory w Polsce trwa. To samo mozna obserwowac w Czechach, Litwie, Łotwie i Estonii - u nich tez nie nastapil gwaltowny skok.
Socjalizm moze moglby sie i sprawdzic, ale kraj musialby zamknac swoje granice na imigrantow i skonczyc z durna poprawnoscia polityczna. W przeciwnym razie mamy przyklad Holandii - mieli model socjalny, ktory zakladal m.in, ze:
- Holendrzy maja srednio 1.6 dziecka
- Holendrzy daza do samodzielnego mieszkania tylko z najblizsza swoja rodzina na jednym mieszkaniu
Pewnie by to dzialalo, gdyby nie przyjechali tu ludzie (szczegolnie pije do Arabow), ktorzy robia dzieci niczym fabryka, a takze majac np. 8 mieszkan socjalnych dla swojej 20-to osobowej rodziny oni zyja razem na jednym, a pozostale 7 nielegalnie podnajmuja. |
|
|
|
|
Illumini
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 11:03 am
|
|
|
Coraz wiecej ludzi wolaloby tamta lewice niz dzisiejsza prawice. Tamtem system nazwalbym totalitarnym a nie komunistycznym. Dzisiejsza lewica napewno nie pojdzie w slady tego systemu. Nie jestem tez jakims ultra lewakiem ale sposrod tych opcji wybrabym SLD a jeszcze bardziej Racje Polskiej Lewicy ktora domaga sie rozwiazania konkordatu z watykanem. Polska potrzebuje swiezosci,innej drogi do sukcesu modly nam nie pomaga ( zapraszam do dzialu religie na temat bibli). W latach 70 arabowie mieli tu przyjechac do pracy i zaraz wracac takie byly zalozenia rzadu holandii, troche im nie wyszlo... |
|
|
|
|
Estamos
Pomógł: 6 razy Wiek: 40 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 426 Skąd: provincie Utrecht...
|
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 3:13 pm
|
|
|
Przykład coca coli jest tylko potwierdzeniem tego, że najbardziej się słupki sprzedaży a nie wolność słowa. Nie wpisują się w rozgrywki polityczne? Dziwne, że Woj i Fig dopiero po śmierci Lecha zaczęli parać się polityką na antenie eski.
Sobanski a powiedz mi jaka jest różnica między PiS a PeŁo?
Moim zdaniem żadna. |
|
|
|
|
guust
|
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 7:16 pm
|
|
|
Znowu dyskusja bezowocna i bez sensu jak dla mnie - jak politycy taki wy....
a moze porozmawiacie, kto wprowadzil polske do uni nato, kto przeprowadzil najwazniejsze reformy ostatnich lat w polsce, ktory rzad mial odwage latac dziury, a nie dotowac stocznie bez konca, pamiec krotka i wybiorcza...
ogolnie mozna podzielic Was na:
PiS - uczuleni na wszystko co jest zwiazane z kosciolem i kolorem bialoczerwonym, patetyzm w najwyzszej formie, sama historia, gospodarczych dyskysji brak
SLD - antykoscielni, progejowscy, liberalni, dajmy wszystkim po rowno....
PO - slizgaja sie i slizgaja... jak wieje takie decyzje! ale kopacz i rostowski to ich 'dzieci' i za to im chwala, bo odwalili kawal dobrej roboty (mimo ze na nich nie glosowalem i nie bede....)
a tak na marginesie Tusk dostal jakas nagrode w niemczech nagrodę Karola Wielkiego, a w Polsce - jak to jemu, dlaczego jemu, przeciez nic nie zrobil.... ludzie troche szacunku, za granica potrafia docenic a we wlasnym kraju sponiewieraja jak psa!
Tusk to przyklad.... to samo o Walesie... szczegolnie europarlamentarzysci pisu sie w tym lubuja.... nie z naszej formacji to zniszczyc!
nie ma partii srodka, gdzie reforym i program gospodarczy jest na 1 miejscu, a dlaczego?? bo ludzie tego nie kupia, bo.... bo... bo sie nie znaja i to emocji nie podnosi tak jak 'kartofle' 'penisy' i inne....
ot polskie bagno |
|
|
|
|
nuta
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 469
|
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 9:57 pm
|
|
|
racja, wybor kandydata rzecz gustu, a o gustach sie ponoc nie dyskutuje. |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 50 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 10:33 pm
|
|
|
Illumini napisał/a: | czas dac szanse lewicy. |
Krótka pamięć, czy za młody jesteś żeby pamiętać, że komuchy skończyły rządzić pięć lat temu. Nie ma miejsca dzisiaj na świecie, na komunizm! |
|
|
|
|
Illumini
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 11:03 pm
|
|
|
dzieki tym "komuchom" jestesmy w unii europejskiej a dzieki Pis-owi i nnym jestesmy w cyrku |
|
|
|
|
|