Tabletki wzmacniające włosy???? |
Autor |
Wiadomość |
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 9:09 pm
|
|
|
MiniSmurfin napisał/a: | Gochna H napisał/a: | zimnej wody | bez serca jestes |
nanannnnaaa.....jestem
jesli chcesz miec lsniace zdrowe wlosy to do ostatniego plukania uzyj zimnej wody
zimna woda zamyka otwarte przez mycie szamponem luski wlosow ,wygladza je i nadaje polysk ...
http://www.naturalne-kosm...cja-wlosow.html
porady, czyli cuuus.... na glowe |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Lis 16, 2009 9:13 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
MiniSmurfin
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 40 razy Dołączyła: 19 Kwi 2008 Posty: 733 Skąd: Alphen a/d Rijn
|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 10:36 pm
|
|
|
Dziekuje "babciu" bedziemy probowac . |
|
|
|
|
Calline
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 11:12 pm
|
|
|
cześć wam
nie chcę specjalnie zakładać nowego tematu wiec pisze tutaj. Czy znacie jakiś sposób na te wypadanie włosów?bo tak jak pisali poprzednicy - owe specyfiki niezbyt dają radę...
czekam na odpowiedź
|
|
|
|
|
mariola 784
Super gaduła
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 18 Sty 2008 Posty: 220
|
Wysłany: Śro Maj 19, 2010 6:57 am
|
|
|
Czasami dopadala mnie anemia ,co oznaczalo duza ilosc utraty wlosow wlosy wypadaly mi garciami .Jest srodek dostepny w polsce nazywa sie NERIL tonic do wlosow smaruje sie nim skore glowy trzeba pare minut odczekac i zmyc normalnie szamponem .Na poczatku wlosy moga wychodzic ale za kazdym umyciem ilosc wypadajacych wlosow sie zmniejsza .A najwazniejsze jest to ze nowe wloski rosna .Moja corka zaczela tracic wlosy po chorobie grypy z ktorej nie mogla sie dzwignac przez miesiac ,tez pomogl neril .Ale no wlasnie jest jedno ale jezeli sie zaczyna uzywac ten tonic systematycznosc musi byc zachowana czasami sie juz niechce ale trzeba pamietac po co sie to robi .U mnie i u cory pomoglo w 100% .Nie stosuje czesciej niz raz w roku lub raz na dwa lata . Powodzenia .
[ Dodano: Sro Maj 19, 2010 7:11 am ]
Trzeba od czasu do czasu zastosowac babcine sposoby ktore naturalnie beda pomagac utrzymywac wlosy w dobrej kondycji .ja uzywam nafta kosmetyczna +zoltko +pare kropel cytryny lub pare kropel soku z kwiatka aleosu i dwa tygodnie non stop uciazliwe ale coz pomaga . |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

|
Wysłany: Śro Maj 19, 2010 10:57 am
|
|
|
Calline,
czasem wypadanie wlosow jest tez objawem chorob ( tarczycy, zaburzen hormonalnych etc) i dlatego dobrze jest skonsultowac sie z lekarzem, jesli jest to stan chorobowy, to mozesz liczyc na srodki medyczne ktore bede pomocne przy leczeniu tej przypadlosci ,
byc moze w twoim wypadku to tylko zmiana klimatu ,wody, jedzenia,lub po prostu silniejszego stresu... |
|
|
|
|
angelika
Gaduła
Pomogła: 3 razy Wiek: 40 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 141 Skąd: Holandia, GLD
|
Wysłany: Śro Maj 19, 2010 1:53 pm
|
|
|
a jest moze w holandii nafta kosmetyczna lub olejek rycynowy??jezeli tak czy mozna prosic o nazwe?? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

|
Wysłany: Śro Maj 19, 2010 4:13 pm
|
|
|
angelika,
nafty kosmetycznej nie szukalam
ale olej rycynowy tak
pod nazwa Ricinusolie lub bardziej tu znana Castor olie
mozna go kupic w Etos lub Kruidvat lub w sklepach z ziolami
cena zalezy od wielkosci buteleczki mozna go kupic juz od 3 euro |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Maj 19, 2010 4:19 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
jawitta
Gaduła jawitta

Pomogła: 4 razy Wiek: 44 Dołączyła: 12 Maj 2008 Posty: 103
|
Wysłany: Czw Maj 27, 2010 3:17 am
|
|
|
Nie regularny tryb życia,nerwowy i nieprawidłowe nawyki żywieniowe są bardzo często jednymi z przyczyn wypadania włosów . Niestety w dzisiejszym świecie kobiet zbyt często farbują , prasują i suszą włosy suszarką co przyczynia się do łamania i również wyoadania włosów.
Szampon z rozmarynem\Shampoo met rozemarijn
Rozmaryn posiada niezwykle przyjemnym zapach wykazujący właściwości antyseptyczne, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne, odkażające i stymulujące, który w cudowny sposób potrafi również pobudzać do wzrostu cebulki naszych włosów
Nafta kosmetyczna\Kerosine Cosmetica z dodatkową ilością witamin A i E
Nafta kosmetyczna zapobiega elektryzowaniu włosów, ułatwia rozczesywanie i modelowanie. Zapewnia połysk i puszystość. Chroni przed łupieżem.
http://www.detuinen-shop.nl
Olejek rycynowy\Ricinusolie posiada właściwoci wzmacniające i hamujące wypadanie włosów - raz w tygodniu
Witamin A,E.B i C - ja kupuję w "De Tuinen" kompletny zestaw witamin (skóra/włosy/paznokcie - huid\haar\nagels ) |
_________________ "Korzystaj z każdego dnia , nie pytaj o to, co jutro przyniesie " |
|
|
|
|
|