NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Tabletki wzmacniające włosy????
Autor Wiadomość
Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 9:09 pm   

MiniSmurfin napisał/a:
Gochna H napisał/a:
zimnej wody
bez serca jestes :029:

nanannnnaaa.....jestem :033:

jesli chcesz miec lsniace zdrowe wlosy to do ostatniego plukania uzyj zimnej wody
zimna woda zamyka otwarte przez mycie szamponem luski wlosow ,wygladza je i nadaje polysk ...

http://www.naturalne-kosm...cja-wlosow.html
porady, czyli cuuus.... na glowe

( ͡° ͜ʖ ͡°).
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Lis 16, 2009 9:13 pm, w całości zmieniany 1 raz  

MiniSmurfin 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 40 razy
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 10:36 pm   

Dziekuje "babciu" :037: bedziemy probowac .

Calline 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Maj 18, 2010 11:12 pm   

cześć wam :031:
nie chcę specjalnie zakładać nowego tematu wiec pisze tutaj. Czy znacie jakiś sposób na te wypadanie włosów?bo tak jak pisali poprzednicy - owe specyfiki niezbyt dają radę...
czekam na odpowiedź
:)

mariola 784 
Super gaduła

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Śro Maj 19, 2010 6:57 am   

Czasami dopadala mnie anemia ,co oznaczalo duza ilosc utraty wlosow :119: wlosy wypadaly mi garciami .Jest srodek dostepny w polsce nazywa sie NERIL tonic do wlosow smaruje sie nim skore glowy trzeba pare minut odczekac i zmyc normalnie szamponem .Na poczatku wlosy moga wychodzic ale za kazdym umyciem ilosc wypadajacych wlosow sie zmniejsza .A najwazniejsze jest to ze nowe wloski rosna .Moja corka zaczela tracic wlosy po chorobie grypy z ktorej nie mogla sie dzwignac przez miesiac ,tez pomogl neril .Ale no wlasnie jest jedno ale jezeli sie zaczyna uzywac ten tonic systematycznosc musi byc zachowana czasami sie juz niechce ale trzeba pamietac po co sie to robi .U mnie i u cory pomoglo w 100% .Nie stosuje czesciej niz raz w roku lub raz na dwa lata . Powodzenia .

[ Dodano: Sro Maj 19, 2010 7:11 am ]
Trzeba od czasu do czasu zastosowac babcine sposoby ktore naturalnie beda pomagac utrzymywac wlosy w dobrej kondycji .ja uzywam nafta kosmetyczna +zoltko +pare kropel cytryny lub pare kropel soku z kwiatka aleosu i dwa tygodnie non stop uciazliwe ale coz pomaga . :038:

Gochna H 
MODERATOR

Wysłany: Śro Maj 19, 2010 10:57 am   

Calline,
czasem wypadanie wlosow jest tez objawem chorob ( tarczycy, zaburzen hormonalnych etc) i dlatego dobrze jest skonsultowac sie z lekarzem, jesli jest to stan chorobowy, to mozesz liczyc na srodki medyczne ktore bede pomocne przy leczeniu tej przypadlosci ,
byc moze w twoim wypadku to tylko zmiana klimatu ,wody, jedzenia,lub po prostu silniejszego stresu...

angelika 
Gaduła

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Śro Maj 19, 2010 1:53 pm   

a jest moze w holandii nafta kosmetyczna lub olejek rycynowy??jezeli tak czy mozna prosic o nazwe??

Gochna H 
MODERATOR

Wysłany: Śro Maj 19, 2010 4:13 pm   

angelika,

nafty kosmetycznej nie szukalam
ale olej rycynowy tak
pod nazwa Ricinusolie lub bardziej tu znana Castor olie

mozna go kupic w Etos lub Kruidvat lub w sklepach z ziolami
cena zalezy od wielkosci buteleczki mozna go kupic juz od 3 euro
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Maj 19, 2010 4:19 pm, w całości zmieniany 1 raz  

jawitta 
Gaduła
jawitta

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Czw Maj 27, 2010 3:17 am   

Nie regularny tryb życia,nerwowy i nieprawidłowe nawyki żywieniowe są bardzo często jednymi z przyczyn wypadania włosów . Niestety w dzisiejszym świecie kobiet zbyt często farbują , prasują i suszą włosy suszarką co przyczynia się do łamania i również wyoadania włosów.

Szampon z rozmarynem\Shampoo met rozemarijn
Rozmaryn posiada niezwykle przyjemnym zapach wykazujący właściwości antyseptyczne, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne, odkażające i stymulujące, który w cudowny sposób potrafi również pobudzać do wzrostu cebulki naszych włosów

Nafta kosmetyczna\Kerosine Cosmetica z dodatkową ilością witamin A i E
Nafta kosmetyczna zapobiega elektryzowaniu włosów, ułatwia rozczesywanie i modelowanie. Zapewnia połysk i puszystość. Chroni przed łupieżem.

http://www.detuinen-shop.nl
Olejek rycynowy\Ricinusolie posiada właściwoci wzmacniające i hamujące wypadanie włosów - raz w tygodniu

Witamin A,E.B i C - ja kupuję w "De Tuinen" kompletny zestaw witamin (skóra/włosy/paznokcie - huid\haar\nagels )

Odpowiedz do tematu