karta z rabobank |
Autor |
Wiadomość |
monterek_fx
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 2:33 am
|
|
|
Podróżnik napisał/a: | Tak właśnie kończy się zabawa w klikanie "gdzie popadnie".
|
Niby tak. Ale za drugim razem nic nie bylo nigdzie klikane!. Wprowadzilem dane wszedlem na strone pokazalo sie saldo i nic wiecej nie klikalem dalem wyloguj. I co? i ta karta rowniez nie dziala.
Jakas lipa straszna. |
|
|
|
|
a08083
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Wiek: 42 Dołączyła: 18 Maj 2007 Posty: 49
|
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 2:45 pm
|
|
|
Też miałam ten problem...nowa karta(po zaledwie kilku uzyciach)przestała działać-bankomat ją odrzucał.Natomiast w "kalkulatorku" działała bez zarzutów - to dlatego,że jest odczytywana przez chip.Niestety bez pójścia do banku nic się nie wskura...Mi powiedzieli,że karta się po prostu rozmagnesowała i po kilku dniach przysłali nową. |
|
|
|
|
Robus_1
Nieśmiały użytkownik
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 10 Cze 2007 Posty: 82 Skąd: Barendrecht/Wroclaw
|
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 7:32 pm
|
|
|
Witam
Ja mialem podobnie z karta Rabobanku. Bankomat mi "wypluwal" karte, w sklepach nie czytaly jej czytniki magnetyczne, natomiast "kalkulatorek" ja wiadzial bez problemu. Powodem jest jak napisal ktos powyzej rozmagnesowanie sie paska magnetycznego w karcie. Niektore bankomaty ja "widza" (bodaj w ING mi sie udalo...), ale chyba wlasnie dlatego ze korzystaja z chipa. I to wszystko tuz przed wyjazdem swiateczno-noworocznym do Polski. Nie zdazylem juz sie zglosic do banku. Po powrocie udalem sie do banku aby ja wymienic, ale sprobowalem jeszcze w bankowym bankomacie i... wyplacilo. Sprobowalem w innym, takze... Jakims cudem sie "sama naprawila". Podejrzewam ze to nowy bardziej czuly bankomat i jakos odczytal "neiwyrazny, zawierajacy bledy" sygnal, a potem zapisal juz nowy na pasku magnetycznym. Od ponad miesiaca nie mam juz "przygod".
Pozdr |
|
|
|
|
eisabel
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 3:25 pm Popsuła mi sie karta....
|
|
|
podejrzewam że mam to samo co inni...tzn ze sie rozmagnetyzowala ....
I mam takie pytanko w zwiazku z tym - czy uda mi sie wypłacic jakąs kase w banku skoro karta nie dziala..?..a jak wiadomo bede musiala poczekac kilka dni na nową...
BAnkomaty ją wypluwają...to jak wypłacic kase???
POZDRAWIAM - Pomózcie |
|
|
|
|
calendargirl288
Super gaduła
Pomogła: 7 razy Wiek: 36 Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 314 Skąd: Amsterdam / Gliwice
|
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 4:17 pm
|
|
|
w banku? musisz zglosic w banku, ze sie karta rozmagnetyzowala, wiec idz tam zglos to i powiedz, ze potrzebujesz wybrac jakas gotowke, normalnie wyplaca ci do reki, musisz tylko miec dowod tozsamosci. przynajmniej w abn tak jest, ale to chyba wszedzie tak samo. |
|
|
|
|
eisabel
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Maj 25, 2010 5:58 pm dzięki za info - udalo sie normalnie wypłacic kase w banku
|
|
|
.. teraz czekam na nową karte... POZDRAWIAM WAS |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 4:32 pm
|
|
|
Mam pytanie dot.karty europas rabobanku. W bankomacie moge sprawdzic saldo i wyplacac ale przez maszynke czyta raz na 20 prob czyli juz powoli sie rozmagnesowuje. Czy zaplace za nowa karte (stara wazna jeszcze 1,5 roku) i czy stara przestanie od razu byc nieaktywna czy dopiero jak aktywuje nowa stara wygasa? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 6:40 pm
|
|
|
stroopwafel,
Cytat: |
czy stara przestanie od razu byc nieaktywna czy dopiero jak aktywuje nowa stara wygasa? |
zamawiasz i korzystasz ze starej poki nie aktywujesz nowej
za wyrobienie nowej karty nie placisz, placi sie za pakiet w Rabo
sami z konta sciagaja chyba 2x w roku (nie sa to duze sumy) ja bynajmniej tak mam |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
|