kredyt - pozyczka - POZA BANKIEM |
Autor |
Wiadomość |
arek71
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Maj 23, 2010 8:09 am kredyt - pozyczka - POZA BANKIEM
|
|
|
witam, przeszukalem forum i czytalem tematy o kredytach i pozyczkach jednak nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie...
Jestem z Hagi, konto posiadam w ING do ktorego sie udalem z pytaniem o pozyczke, to pani mi zaproponowala 1000 e :f wyslalem tez wniosek przez internet ale odmowili...
W pn pojde do ABN sprobowac, ale nie mam i tak tam konta, a czytalem,ze tam mozna latwiej dostac... Ale jak sie jest klientem...
Szukam jakichs firm zajmujacych sie pozyczkami pienieznymi z mniejszymi wymaganiami...
Czy ktos pozyczal pieniadze od jakiejs firmy poza bankiem, ktora zajmuje sie udzielaniem pozyczek na procent
dziekuje za odpowiedzi i zainteresowanie
pozdrawiam Hagowiczow
i cala reszte |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Maj 14, 2014 7:20 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Mathnl
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Nie Maj 23, 2010 9:11 am
|
|
|
arek71, A pytales sie w ING o karte kredytowa??? |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Maj 23, 2010 9:17 am
|
|
|
zapytaj w Interbank. Ale bez stalego kontraktu LUB deklaracji pracodawcy, ze przedluzy kontrakt na bezterminowy na nic nie lucz.
Ps. z €1200 netto nie dostaniesz 4mln euro (4000 * 1000 = 4 000 000 ) |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
arek71
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Maj 23, 2010 7:44 pm
|
|
|
nie pytalem o karte a ile mozna na karte dostac ?
chce 4 tys, a nie 4 mln
a ten interbank?
moze cos wiecej o nim ? mysle,ze pracodawca potwierdzi, ze przdluzy mi kontrakt... |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 7:51 am
|
|
|
Jak bralem kredyt na auto, to jedynie interbank chcial mi dac wiecej niz rownowartosc 3 pensji.
Na KK dostaniesz od 1tys do gornego limitu nie ma - w ABN zeby dostac zlota karte (gdzie min. limi to 5k euro) trzeba miec dochod 1750 netto (tak mowi ulotka) |
|
|
|
|
arek71
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 10:56 am
|
|
|
a co zadali od Ciebie w interbanku ? jestes moze z Hagi? gdzie sa tego oddzialy bym mogl pojsc... jak nie to poszukam sobie w necie...
jaka jest ich strona? ta z domena com ?
i czy oplaca sie wziac ta kk ? wiem,ze tam oprocentowanie troche wali po kosztach ale cos kosztem czegos...
tez wlasnie chce kupic auto i mam pewne w polsce , ale moze ktos mi je sprzatnac sprzed nosa i bedzie pograne..
a czas nagli... |
Ostatnio zmieniony przez arek71 Pon Maj 24, 2010 10:57 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 11:26 am
|
|
|
http://www.interbank.nl/ ten
Kiedys pisalem co chcieli - umowa na czas nieokreslony lub deklaracja pracodawcy o przedluzeniu kontraktu, kopia paszportu, kopia umowy o wynajem mieszkania, BSN, ostatnie 3 salarisy, zaswiadczenie o przyznaiu 30% rule i to chyba wszystko |
|
|
|
|
arek71
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 1:52 pm
|
|
|
m4rcin napisał/a: | http://www.interbank.nl/ ten
Kiedys pisalem co chcieli - umowa na czas nieokreslony lub deklaracja pracodawcy o przedluzeniu kontraktu, kopia paszportu, kopia umowy o wynajem mieszkania, BSN, ostatnie 3 salarisy, zaswiadczenie o przyznaiu 30% rule i to chyba wszystko |
ten link cos nie trybi, jest tylko baner ich banku i tyle, nic wiecej na stronie sie nie wczytuje...
jestes moze z Hagi ? jak tak to prosilbym o namiary na nich...
i to zaswiadczenie? co to takiego ? |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 3:05 pm
|
|
|
uzyj internet explorera.
zalatwialem wszystko korespondencyjnie |
|
|
|
|
arek71
Poczatkujacy
|
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 9:38 pm
|
|
|
Ja zalatwialem przez DTC http://www.dealertotaalconcept.nl/ - bo z nimi komis mial umowe. W zasadzie nie mialem z nimi problemow |
|
|
|
|
arek71
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Maj 25, 2010 9:20 pm
|
|
|
dostalem cos takiego:
Bestedingslimiet : € 5.000
Produkt : Doorlopend Krediet
Bank : DEFAM Flex bv
Theoretische looptijd : 91 maanden
Effectieve rente : 8,8 % per jaar
Maandlast : € 75,00
Verloopdatum offerte : 20-06-2010
troche duzy ten procent i tak dlugi okres, czy jak bede wplacal wiecej i szybciej to zwroca mi odsetki , tak jak jest u nas w pl z kredytem ?
chyba sie jutro przejde do ING jeszcze raz i zapytam o karte, a jak nie wypali to bede myslal dalej..
jutro ma przyjsc koperta z papierami... z lenen.nl
zobacze co napisali... |
|
|
|
|
Mathnl
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Śro Maj 26, 2010 5:32 pm
|
|
|
arek71 napisał/a: | chyba sie jutro przejde do ING jeszcze raz i zapytam o karte, | Na karcie masz jeszcze wyzszy procent.Ok 12 jesli mnie pamiec nie myli. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Maj 26, 2010 5:33 pm
|
|
|
Przy 5k moze starac sie o zlota, tam jest kolo 10% |
|
|
|
|
arek71
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lip 05, 2010 11:22 pm
|
|
|
witam, nie pisalem bo cos nie moglem sie zalogowac, ale przywrocilem haslo i jestem ... niestety bank mi odmowil, gdyz mam pierwszy kontrakt, i choc zalatwilem werkgevers verklaring to i tak sie boja, mowie,ze moga smialo zadzwonic do pracodawcy i on potwierdzi, ze kontrakty beda przedluzane i dalej NIE...
bylem w sobote w ING i koles z oblsugi klienta mi wytlumaczyl, ze z za duzej sumy wystartowalem, prosilem o karte i pozyczke w wysokosci 5000, ale on mowi,ze teraz jak bede mial 3ci salaris powyzej 1000 e ( bo od kwietnia mam kontrakt u siebie, ale mc 1szy byl nie pelny wiec poki co dopiero 2 mce pow. 1000 E mam ) to mam przyjsc i pytac o 2500 e i jak to wypali to mozna obok tego jeszcze o 1000 spytac i tak bedzie razem 3500, ale ja potrzebuje 5000... lub na styk 4000...
zna ktos moze jakies firmy, lub maklera gdzie pozyczaja pieniadze nawet na wyzszy procent ?
szukalem w necie i wyslalem wnioski ale wszedzie odmowa, myslalem zeby zalozyc konto w ABN Amaro bo z tego co ludzie tu pisza to tam latwo dostac, ale oni pewnie beda chcieli conajmniej 3 miesiecznych regularnych wplywow U NICH NA KONTO, ale ja nie moge czekac...
znalazlem auto , ktorego szukalem.. ale teraz pieniedzy nie mam...
no chyba,ze ktos na forum jest skory, to chetnie sie dogadam na 10 mcy bo nie chce na dluzej, chce to szybko splacic, ale nie mam tak duzej gotowki na raz, stad szukam pozyczki...
[ Dodano: Czw Lip 08, 2010 9:44 pm ]
pozyczal ktos moze tu jeszcze pieniadze poza bankiem ? jakis makler ,posredniczace firmy itp ? |
Ostatnio zmieniony przez arek71 Pon Lip 05, 2010 11:34 pm, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
|