nieprzespane noce |
Autor |
Wiadomość |
marte78
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 29 Gru 2008 Posty: 191
|
Wysłany: Wto Cze 01, 2010 10:36 am nieprzespane noce
|
|
|
ja z prosba do mam,ktore maja male dzieciaczki.wychowuje 8m.chlopca i od dwoch miesiecy nie potrafi przespac spokojnie nocy.budzi sie co godzine z placzem.ciezko wtedy go uspokoic,nawet przystawianie do piersi nie pomaga....wiem,ze w polsce sa lekarstwa wyciszajace pozwalajace dziecku przespac choc czesc nocy.czy ktoras z mam uzywala tu w holandii jakies lekarstwa tak dzialajace?jesli zdublowalam temat prosze o przeniesienie go w odpowiedni watek.probowalam szukac na forum,ale niestety nie natrafilam na nic konkretnego.pozdrawiam. |
|
|
|
|
emes
Gaduła
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 27 Lut 2008 Posty: 171
|
Wysłany: Wto Cze 01, 2010 12:14 pm
|
|
|
Sprobuj homeopatyczny Viburcol zetpillen (czopki). Do kupienia min. w drogeriach DA czy Etos (nie we wszystkich...).
Powodzenia!
P.S. A moze to zebiska tak daja o sobie znac? Moze sprobuj posmarowac synkowi dziaselka przed snem np. preparatem Dentinox do kupienia chyba w kazdej drogerii. |
|
|
|
|
MAARIT
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 9 razy Wiek: 56 Dołączyła: 13 Cze 2007 Posty: 479
|
Wysłany: Wto Cze 01, 2010 12:55 pm
|
|
|
Moze jest po prostu glodny?Jak go karmisz jeszcze piersia ,to nie wiesz ile zje .Sprobuj mu dac butelke mleka Friso zielona puszka ,i bedzie spal jak susel |
_________________ Leven is.
Geven en Nemen.
Meestal nemen we te veel! |
|
|
|
|
mamqa
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 11 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Wto Cze 01, 2010 1:02 pm
|
|
|
emes napisał/a: | Sprobuj homeopatyczny Viburcol zetpillen (czopki). |
Jak moja córeczka była mała to również dawałam jej homeopatyczne czopki, tylko to było w Polsce i nie pamiętam nazwy (w końcu to moje dziecko będzie miało już 8 lat ). Ja dawałam tylko przy ząbkowaniu ale świetnie się sprawdzało.
Jeśli dziecko płacze to coś mu dolega... głód, ząbki, ból ucha, kolki, itp. |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
marte78
Gaduła
|
Wysłany: Wto Cze 01, 2010 6:04 pm
|
|
|
vibrucol juz probowalam.skutki?takie sobie.glodny nie jest,bo juz probowalam go dokarmiac i nic....zabki ida to fakt,stosujemy pomocne srodki przetrwania.wiem,ze w polsce jest syrop sedalia o podobnym dzialaniu i pytam czy tu tez cos takiego dostane... |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Cze 01, 2010 6:32 pm
|
|
|
Cytat: | Nieprzespane noce
Jesteśmy rodzicami siedmiomiesięcznej Weroniki. Mała jest zawsze uśmiechnięta i skora do zabawy. Martwi nas jednak jej sen. W dzień śpi dwie do czterech godzin, a noc to prawdziwa udręka | .
Cytat: | Niestety, dzieci nie czytają instrukcji obsługi dziecka, a nawet gdyby to robiły, to wątpliwe, czy chciałyby się do niej stosować |
http://www.edziecko.pl/zd...70,3538645.html
nie moge pojac jak kochajaca mama ,moze ladowac w swoje kilkumiesieczne niemowle zbedny lek ...
jaki by on nie byl ,zawsze pozostanie lekarstwem
a potem wielka rozpacz ,jak dowiadujemy sie o prawdziwej niejednokrotnie bardzo ciezkiej chorobie dziecka
powiedzmy sobie jasno ,ze takie sa uroki rodzicielstwa, jednym z nich sa wlasnie nieprzespane noce (znam to z wlasnego doswiadczenia)
ps.
tu |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Cze 01, 2010 7:09 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Wto Cze 01, 2010 9:07 pm
|
|
|
marte78 napisał/a: | glodny nie jest,bo juz probowalam go dokarmiac i nic |
A czym go dokarmialas? Wspomnialas wczesniej, ze podawalas piers jak plakal i ze nie pomagalo. Tak jak pisze MAARIT - podaj mu w nocy mleko z butelki. |
|
|
|
|
marte78
Gaduła
|
Wysłany: Wto Cze 01, 2010 9:38 pm
|
|
|
tak dokarmialam malego mlekiem modyfikowanym,probowalam podawac przed snem kaszke ...i to tez nie pomoglo.lekarka twierdzi,ze jest wszystko ok,ale wierzcie mi to nic przyjemnego sluchac w nocy placzu dziecka,ktore nie wiadomo co moze uspokoic.....
[ Dodano: Wto Cze 01, 2010 9:45 pm ]
Gochna H dzieki za pomoc.jutro biegne do drogerii po kindivan.sprobuje....szkoda mi tego mojego szkraba,ze nie potrafi przespac spokojnie nocy.....pozdrawiam |
|
|
|
|
Bozenka.k
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 18 Cze 2009 Posty: 80 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Śro Cze 02, 2010 7:11 pm
|
|
|
marte78, a moze Twoj bobas cos przezywa? Dzieci tak odreagowuja wlasnie stres czy strach... Mysmy takze mieli podobna sytuacje jak np zaczelam pracowac i nie bylo mnie caly czas przy Malej.... Pierwszy tydzien to budzila sie z placzem bardzo czesto.... |
Ostatnio zmieniony przez Bozenka.k Śro Cze 02, 2010 7:12 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
marte78
Gaduła
|
Wysłany: Śro Cze 02, 2010 9:08 pm
|
|
|
nie,to napewno nie rozstanie.....nie pracuje,wiec jestesmy razem caly czas.... |
|
|
|
|
szeda
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 09 Mar 2007 Posty: 514 Skąd: Haga
|
Wysłany: Pią Cze 04, 2010 11:21 am
|
|
|
mnie w CB poradzili do mleka modyfikowanego dosypywac Johannes brood pitmeel, (pomaranczowe pudelka, Nutricia, dostepne w marketach i drogeriach) maly dostawal to przez 2 mies. jest to zageszczacz ktory nie tuczy a ma kalorie, dzieki temu maly zasypial najedzony i zaczal przesypiac noce; teraz rozpocznie 7 mies. przesypia od 19-20 do 6-7 rano
na zabki polecam srodek homeopatyczny Chamodent z VSM (w linku podanym przez Gochne powinnas znalezc). |
|
|
|
|
|