konto w zlotówkach |
Autor |
Wiadomość |
Arix
Poczatkujacy Arix
|
Wysłany: Pon Cze 07, 2010 9:35 pm konto w zlotówkach
|
|
|
Witam,
Czy ktos sié orientuje czy mozna zalozyc w NL rachunek bankowy prowadzony w zlotówkach? Nie mam konta w Polskim banku a euro nie jest w PL wszédzie akceptowane. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Cze 07, 2010 10:01 pm
|
|
|
Arix,
ale w jakim/ktorym holenderskim banku
Cytat: | euro nie jest w PL wszédzie akceptowane. |
tego nie rozumiem jak to nie jest akceptowane, nawet w polskim sklepie mozna placic w euro wiem bo placilam ... |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
Arix
Poczatkujacy Arix
|
Wysłany: Pon Cze 07, 2010 10:08 pm
|
|
|
ad.1 Obojétne. Wiem ze Rabobank wspólpracuje z Polskim bodajze BGZ bankiem ale zalozenie i prowadzenie takowego konta nie nalezy do najnizszych. Nie wiem w tym momencie jakie to koszty ale wiem ze sá.
ad.2 Nie wszédzie w PL mozna placic w euro. Jesli sié cos kupuje np. przez internet to niestety nie wszédzie mozna zaplacic w € ze wzglédu na to ze wciáz wiékszosc firm nie posiada kont w walutach obcych. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Cze 07, 2010 10:34 pm
|
|
|
Arix,
zadzwon do banku, zapytaj czy mozesz otworzyc konto ,zaznaczajc ze w zlotowkach
szczerze mowiac jakos nie wyobrazam sobie zlotowkowego konta w holenderskim banku no bynajmniej do tej pory nie spotkalam sie z tym ...
mam tylko nadzieje, ze tak tez mozna |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Wto Cze 08, 2010 8:15 am
|
|
|
Arix, a wiesz ze jest opcja placenia w zlotówkah z konta w NL.
Ja tez nie mailam polskiego konta i placilam z holenderskiego( euro ) w polsce zlotówkami. Nadal robie do polski przelewy zlotówkowe do firm polskich.
A Jak trzeba mozna nawet koronami czy rublami placic. nie ma róznicy czym oni przeliczaja na dana walute i placa. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
|