chore gardło |
Autor |
Wiadomość |
ona12345678
Poczatkujacy ona12345678
Wiek: 37 Dołączyła: 20 Kwi 2010 Posty: 24 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Sob Cze 12, 2010 8:43 pm chore gardło
|
|
|
zaczęło się od kataru bólu gardła,zatok,oka,węzłów chłonnych,kaszlu,trwało to u mnie 2 tygodnie,zaczęłam brać na własną rękę antybiotyk Duomox 1 g,nie pomógł po 2 dniach wrócił ból gardła i węzłów,poszłam do lekarza stwierdził,że mam wielkie migdały dostałam Brufen Bruis Ibuprofen w saszetkach 600 g,zaczął mnie po tym boleć brzuch lekarz mówił,że jak będzie boleć to odstawić więc odstawiłam,choroba wróciła ponownie,poszłam do lekarza zobaczył ropne naloty na gardle,niby nie angina,przepisał lek o nazwie Azitromicine Sandoz 500,są 3 tabletki 1 dziennie brać,dostałam od tego biegunki,nie brałam nic osłonowego bo lekarz nie przepisał : poszłam do apteki żeby sobie to kupić to powiedzieli,że takiego czegoś nie mają : piję jogurty może biegunka przejdzie bo pani w aptece powiedziała,że biegunki przy antybiotyku są normalne nie wiem czy iść ponownie do lekarza ??? jak jutro biegunka się powtórzy bo jak na razie jej nie mam,jestem w szoku jak można tutaj nie mieć leków osłonowych,probiotyków???
zlituj sie i nie wklejaj co drugie slowo ikonki, bo nie da sie tego czytac
|
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Cze 12, 2010 9:49 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
rybcia13
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 25 Kwi 2010 Posty: 115
|
Wysłany: Sob Cze 12, 2010 11:15 pm
|
|
|
Mi po antybiotykach tez "wysiadly" jelita. Pani doktor powiedziala, ze flora bakteryjna jelit wraca do normy okolo miesiaca, kazala jesc rzeczy lekko strawne i przepisala Metamucil, takie saszetki na 30 dni, platne okolo 9 euro. W Polsce bralam zawsze Trilac, ale nie wiem czy tutaj jest cos takiego. |
|
|
|
|
ona12345678
Poczatkujacy ona12345678
Wiek: 37 Dołączyła: 20 Kwi 2010 Posty: 24 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Sob Cze 12, 2010 11:23 pm chore gardło
|
|
|
dziękuje,że odpowiedziałaś myślałam już,że nikt mi nie pomoże,to te saszetki są na to żeby chronić florę bakteryjną???ja całe mnóstwo antybiotyków brałam,ale pierwszy raz występuje u mnie biegunka |
|
|
|
|
|
|