Utrata Prawa Jazdy |
Autor |
Wiadomość |
Tracer
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Cze 13, 2010 11:49 am Utrata Prawa Jazdy
|
|
|
Witam ponad miesiac temu zabrano mi prawo jazdy z prowadzenie po alkoholu. Spanikowalem wrocilem do Polski i i teraz kolega z Holandii pisze do mnie ze jakies papiery do domu w ktorym tam mieszkalem przychodza do mnie z jakas data sprawy czy cos. Nie rozumiem policjant mowil mi ze to przyjdzie do Polski take nie wiem o co chodzi. Mam pytanie czy moja obecnosc jest tam obowiazkowa? Co sie stanie jezeli nie pojawie sie? Z gory dzieki za odpowiedz |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Cze 13, 2010 12:04 pm
|
|
|
Tracer napisał/a: | Mam pytanie czy moja obecnosc jest tam obowiazkowa? Co sie stanie jezeli nie pojawie sie? | w wezwaniu jest napisane czy jest obowiazkowe stawienie sie zy nie.
Gdyby bylo to nie obowiazkowe i sie nie stawisz to kara bedzie o wyzsza jak bys sie stawil.
W zaleznosci jak dluo miales prawko i jak wysoki byl twoj promilarz taki bedzie wyrok. Moga ci npa zabrac na kilka miesiecy , moga w innej wersji oddac ci prawko i w zawieszeniu dac kare , moga cie tez skierowac do specjalnej instancji na specjalny obowiazkowy kurs a dodakowo w kazdym tym przypadku dostaniesz wysoka kare pieniezna.
[ Dodano: Nie Cze 13, 2010 12:10 pm ]
http://www.rijbewijsterug...ngevorderd.html
http://www.verkeersstrafr...deringrijbewijs |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
Estamos
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 426 Skąd: provincie Utrecht...
|
Wysłany: Sob Cze 19, 2010 7:24 pm
|
|
|
Ta, "spanikowałem".
Dobrze, że pijąc kolega nie panikował.
Kolega wyżej ma rację, a propos kar.
PS: Ty pytałeś policjanta gdzie Ci przyjdą jakieś listy pod wpływem? Podejrzewam, że w całym zamieszaniu podałeś mu adres holenderski (niby skąd go mają?) i stąd te listy tam. |
|
|
|
|
dikileiden
Poczatkujacy diki
|
Wysłany: Śro Cze 23, 2010 11:22 pm
|
|
|
takie bzdety na forum ?
post edytowany, mogles mu te ''zyczenia'' na priv wyslac |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Cze 24, 2010 8:01 am, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
Tracer
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 11:07 am
|
|
|
Pytałem się policjanta powiedział że na adres polski. Mam jeszcze pytanie co sie może stac jezeli bede mial napisane ze musze sie stawic a sie nie stawie? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 11:24 am
|
|
|
musisz ten list poczytac tam jest napisane jakie konswekwencje sa gdy sie nie stawisz. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
|