NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
lot samolotem
Autor Wiadomość
MiniSmurfin 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 40 razy
Wysłany: Nie Paź 19, 2008 2:40 pm   

Czy ktos mi powie jak to jest z bagazem podrecznym :119: czy oprocz torebki mozna np.: wziac reklamowke ? Zanajac siebie w ciagu 24h torebka moze zrobic sie za mala :081:

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Nie Paź 19, 2008 3:30 pm   

Tutaj: www.debica-travel.com.pl/info/tll.pdf masz rozpiske ile jaka linia pozwala zabrac do kabiny. Standartowo jest to max 55x40x20cm i +- 8kg.

W KLM econo mozesz miec 1 sztuke bagazu, w business 2 sztuki. Air Croatia podobnie.

Coprawda latalem pare razy plecak + aparat + laptop i nikt problemow nie robil.
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Nie Paź 19, 2008 3:31 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Italania 
Gaduła

Wysłany: Nie Paź 19, 2008 3:50 pm   

Wielkosc bagazu podrecznego powinnas miec okreslone w bilecie.Wejdz na strone przewoznika, tam na pewno bedzie wszystko opisane.Poza tym nie martw sie.Mozesz miec spoko spora torbe podrozna.Powiem Ci tylko, ze duzo zalezy czy lot jest pelny czy nie.W polowie wrzesnia wracalam z Polski z przesiadka -Gdansk-Warszawa-Amsterdam i nie zaplacilam nic za prawie 10 kg nadbagazu, jako podreczny mialam plecak wypchany po brzegi jedzonkiem (nawet byl tam 1 kg serku homogeniz.),torebke podreczna,ktora wcale taka mala nie jest,kortke zimowa+bluza tez ciezka,i do tego jeszcze torbe z laptopem- wypchana na max. :038: Przyznam,ze lekko nie bylo,ale przywiozlam co chcialam.A, zapomnialabym,ze na same lotnisko przyszla kolezanka pozegnac sie i obdarowala mnie piekna ramka na fotki,slicznie zapakowana.Oczywiscie prezent -wielkosci obrazu- lecial ze mna jako podreczny.
Poczytaj tylko o przedmiotach zabronionych (tez na stronie Twojego przewoznika) i milego lotu!
:039:

MiniSmurfin 

Wysłany: Nie Paź 19, 2008 4:00 pm   

Poplakac sie mozna z Wizz Air , poczytalam stronke podane przez Marcina i pisza, ze " Każdemu pasażerowi przysługuje bezpłatny przewóz bagażu rejestrowanego do wagi 20kg. " a pod infromacja rezerwacji jaka dostalam przez e-mail pisza : "Wszystkie sztuki bagażu rejestrowanego podlegają opłacie, uiszczanej za każdą sztukę, za lot i za pasażera" Nic juz ztego nie rozumiem . Latalam juz wiele razy i nigdy nie musialam placic extra za bagaz . No ale coz zobaczymy jak bedzie , wtorek juz niedlugo. Dziekuje za wszelkie info i dobre slowo :039:

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Nie Paź 19, 2008 7:06 pm   

Ostanio jak kolega lecial WizzAir'em to płacił chyba 20zł za bagaż rejestrowany (ten idący do luku). Podręczny był "gratis".

Ten PDF ktory podalem moze byc nieaktualny, bo jakis czas temu bagaz byl jeszcze za free.

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

LeGolas 
Super gaduła

Wysłany: Nie Paź 19, 2008 7:08 pm   

http://book.wizzair.com/u...mation/baggage/
:039:

Kurt Cobain

Ewa P 

Pomogła: 14 razy
Wysłany: Nie Paź 19, 2008 9:32 pm   

Praktycznie w kzdych tanich liniach trzeba placic za bagaz rejestrowny. Czasem nawet w regularnych, tj. Aerlingus. Poza tym, przeciez to normalne ze jest limit i moze byc oplata, gdyby tego nie bylo i kazdy mialby zabrac co chce i ile chce, to nie sadze ze ten samolot by wystartowal z taka waga
Pozdrawiam :039:

MiniSmurfin 

Wysłany: Nie Paź 19, 2008 9:45 pm   

No tak, nigdy nie latalam tanio ;) Jeszcze raz dziekuje :039:

[ Dodano: Pią Paź 24, 2008 12:31 pm ]
Bylam i przezylam :081: Lot Dortmund - Katowice trwal zaledwie 1h i 25 min , podroz tylko z bagazem podrecznym to wiele liczenia mililitrow , wiec nie moglam poszalec w drogerii :027: A w Katowicach nawet kozaczki musialam sciagac :119: czysty cyrk jak dla mnie bo nie latalam od czasu zamachu 9/11 . Zalatwilam co mialam zalatwic i polecam Wizz Air :)

Ewa P, Dziekuje raz jeszcze :039:

Ewa P 

Pomogła: 14 razy
Wysłany: Czw Paź 30, 2008 3:52 pm   

Nie ma sprawy MiniSmurfin, polecam sie na przyszłość.. :) :039:

Ja również polecam Wizzair ze swojej strony..natomiast odradzam Ryanair, bo syf na maksa..wiadomo, ze jak trzeba gdzieś lecieć za groszę to też czasem trzeba wybrać te linie bo prawdę mówiąc mają bardzo dużo destynacji w Europie, ale jak macie wybór- to wybierajcie inne linie niż Ryanair...
A ja latałam bardzo często Dortmund- Poznan Wizzairem, niestety od listopada zmienia się czas lotu na zimowy, i samolot startuje ok 8 rano,a na ta godzine to ja nie dojade z Holandii do Dortmund...trzeba szukać dalej.. :)

karinakiki 
Gaduła

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 2:44 pm   

Czesc, czy jest ktos z Was kto dojezdzal na Schiphol pociagiem? Ja w piatek wybieram sie pierwszy raz wlasnie pociagiem, nie autem i mam troche stracha jak wyjsc stamtad do "vertrek"...ktos wie? :)jade ze Zwolle.

calendargirl288 
Super gaduła

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 2:54 pm   

na schipolu dworzec jest w podziemiach lotniska i wszystko jest super opisane, są drogowskazy, nic się nie martw trafisz, gdzie masz tafić bez najmniejszego problemu ;)

jso 

Wysłany: Pon Cze 28, 2010 3:02 pm   

Dojazd pociagiem jest tak super dogodny, ze az sie dziwie, ze dojezdzaliscie samochodem.

karinakiki 
Gaduła

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 3:56 pm   

a ja sie nie dziwie. Jezeli moj chlopak jedzie do amsterdamu, poniewaz musi i ja jade z nim, to chyba nienormalne byloby placic jeszcze za pociag...

Calendargirl - dzieeeki :)

mamqa 

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 9:00 pm   

karinakiki napisał/a:
Czesc, czy jest ktos z Was kto dojezdzal na Schiphol pociagiem? Ja w piatek wybieram sie pierwszy raz wlasnie pociagiem, nie autem i mam troche stracha jak wyjsc stamtad do "vertrek"...ktos wie? :)jade ze Zwolle.

To jest najlepsza opcja dostania się na Schipol, wysiadasz w podziemiach i kierujesz się w górę (tak jak z piwnicy na parter w bloku), bardzo dobrze wszystko zorganizowane :)

Odpowiedz do tematu