W KTORYM SZPITALU RODZIC? |
Autor |
Wiadomość |
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD

Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Śro Wrz 16, 2009 10:13 am
|
|
|
Moja Ciocia w Niemczech chora i tak samo ma. Chora i nic brac nie moze. Wiec to chyba nie tylko Holandia...:)
|
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
moniczella
Poczatkujacy
Wiek: 45 Dołączyła: 15 Wrz 2009 Posty: 8 Skąd: Den Helder
|
Wysłany: Śro Wrz 16, 2009 10:16 am
|
|
|
Tutaj można, a owszem. Ale tylko paracetamol |
|
|
|
|
aga910
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 08 Sty 2008 Posty: 141 Skąd: Zwolle
|
Wysłany: Śro Wrz 16, 2009 10:38 am
|
|
|
Moja corka tez miala dlugo zoltaczke ale ze byla zywotna , dobrze sie wyprozniala, dostawala witamine D i byla wystawiana na swiatlo dzienne wszystko zniknelo bez sladu.
Co do lekow w ciazy ... jesli nie umierasz ani nie ma to wplywu na dziecko lepiej sie pomeczyc z pomaranczami ... wiec w tym wzgledzie popieram tutejszych lekarzy i wole ten oslawiony Paracetamol niz antybiotyki na wszystko i w kazdym momencie
Witamine D lekarka kazala odstawic mojej corce od kiedy skonczylam karmic piersia a przeszlam na mleko modyfikowane bo jest w nim zawarte.
Pielegniarka bedzie zajmowala sie maluszkiem a ty mozesz spokojnie spac ... a nawet powinnas Nie martw sie jesli bedziesz karmila piersia obudza Cie
Skaza bialkowa ... jak pisala Gochna nie martw sie na zapas bo i tu masz mleka do wyboru do koloru ... dla alergukow, dla niejadkow, dla ulewajacych
Wiadomo czesto wydaje sie ze polskie rzeczy sa lepsze bo nie znamy innych ale wystarczy poszukac i okazuje sie ze holenderski sa rownie dobre a do tego pod reka
Kazda z nas ktora tu rodzila a nie mieszka od "zawsze" miala obawy ale jak narazie wiekszosci porody tutaj udaly sie bez wiekszych problemow (z tego co wyczytalam tu na forum) |
|
|
|
|
moniczella
Poczatkujacy
Wiek: 45 Dołączyła: 15 Wrz 2009 Posty: 8 Skąd: Den Helder
|
Wysłany: Śro Wrz 16, 2009 10:43 am
|
|
|
Dzięki, to pocieszające. A jest jakaś Forumowiczka, która rodziła W Den Helder w Gemini Ziekenhuis? |
|
|
|
|
aga910
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 08 Sty 2008 Posty: 141 Skąd: Zwolle
|
Wysłany: Śro Wrz 16, 2009 11:00 am
|
|
|
Moja corka tez miala dlugo zoltaczke ale ze byla zywotna , dobrze sie wyprozniala, dostawala witamine D i byla wystawiana na swiatlo dzienne wszystko zniknelo bez sladu.
Co do lekow w ciazy ... jesli nie umierasz ani nie ma to wplywu na dziecko lepiej sie pomeczyc z pomaranczami ... wiec w tym wzgledzie popieram tutejszych lekarzy i wole ten oslawiony Paracetamol niz antybiotyki na wszystko i w kazdym momencie
Witamine D lekarka kazala odstawic mojej corce od kiedy skonczylam karmic piersia a przeszlam na mleko modyfikowane bo jest w nim zawarte.
Pielegniarka bedzie zajmowala sie maluszkiem a ty mozesz spokojnie spac ... a nawet powinnas Nie martw sie jesli bedziesz karmila piersia obudza Cie
Skaza bialkowa ... jak pisala Gochna nie martw sie na zapas bo i tu masz mleka do wyboru do koloru ... dla alergukow, dla niejadkow, dla ulewajacych
Wiadomo czesto wydaje sie ze polskie rzeczy sa lepsze bo nie znamy innych ale wystarczy poszukac i okazuje sie ze holenderski sa rownie dobre a do tego pod reka
Kazda z nas ktora tu rodzila a nie mieszka od "zawsze" miala obawy ale jak narazie wiekszosci porody tutaj udaly sie bez wiekszych problemow (z tego co wyczytalam tu na forum) |
|
|
|
|
beataw
Gaduła beataw
Pomogła: 1 raz Wiek: 46 Dołączyła: 23 Sty 2009 Posty: 146
|
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 2:46 pm
|
|
|
wracam do tematu ....
czy ktos rodził w Boxmeer w szpitalu ??? nigdy tam nie bylam ale czeka mnie wlasnie tam porod i jestem ciekawa jak tam jest ..??? |
|
|
|
|
marte78
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 29 Gru 2008 Posty: 191
|
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 4:27 pm
|
|
|
ja juz porod mam za soba.bylo ciezko,ale szybko zapomina sie o bolu.teraz kiedy wspominam te chwile kiedy rodzilam juz inaczej bardziej pozytywnie mysle o HagaZiekenhuis.bardzo przyjazny personel szpital,a warunki tez ok.to prawda,ze dziewczyny ktore nie rodzily tutaj maja niemalego stresa....a nie potrzebnie.naprawde.rodzilam w posce i w holandii i powiem z reka na sercu,ze tu jest o niebo przyjazniej.a to jest bardzo wazne wlasnie w takich momentach.pozdrawiam wszystkie terazniejsze i przyszle mamcie. |
|
|
|
|
ewka
Gaduła

|
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 5:06 pm a jaki szpital w amsterdamie???
|
|
|
A w którym szpitalu polecacie rodzic w Amsterdamie? |
|
|
|
|
AnkaL
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 21, 2010 9:42 am
|
|
|
Mam do Was pytanie - z tego, co czytałam, to można wybrać sobie szpital, w którym się chce rodzić. Nie wiem tylko dokładnie, jak mam to zrobić. Komu to się zgłasza? Chodzę na kontrole do szpitala w Enschede, tam już z dwóch, trzech lekarzy. Słyszałam tylko, że opieka podczas porodu średnia, więc zaczęłam się zastanawiać. |
|
|
|
|
nuta
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 469
|
Wysłany: Pon Cze 21, 2010 1:44 pm
|
|
|
hej, ja rodzilam co prawda w Rotterdamie, ale po podjeciu decyzji o porodzie w szpitalu,sama poszlam do szpitala ktory mnie interesowal i to zalatwilam.pozniej polozona tylko odnotowala w swoich dokumentach. |
|
|
|
|
AnkaL
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 21, 2010 3:19 pm
|
|
|
Dziękuję za odpowiedź. Czyli trzeba pójść do określonego szpitala i to załatwić.
Czy ktoś z Was zna - rodził - w szpitalu w Enschede albo Hengelo, prowincja Overijsel? |
|
|
|
|
olutek1999
Poczatkujacy olutek1999
|
Wysłany: Śro Lip 14, 2010 9:21 pm
|
|
|
Witam.Mozecie mi doradzic szpital w Schiedamie?Jestem w 30 tygodniu ciąży i nie mam jeszcze ani położnej ani szpitala w którym miałabym rodzić.Dzieki za pomoc:) |
|
|
|
|
ja1206
Gaduła
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Kwi 2009 Posty: 103
|
Wysłany: Czw Lip 15, 2010 6:11 pm
|
|
|
a w Rotterdamie gdzie polecacie rodzic w ktorym szpitalu.Jestem pierwszy raz w ciazy i to wszystko to dla mnie czarna magia |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 4:20 pm
|
|
|
olutek1999... W google znalazlam tylko jeden szpital w Schiedam: Vlietland Ziekenhuis |
|
|
|
|
|