Ważność paszportu |
Autor |
Wiadomość |
jani7
Poczatkujacy jani7
|
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 4:33 pm Ważność paszportu
|
|
|
Witam. Mam taki problem ...
Lecę 23 lipca do Polski z lini lotniczej wizz air .
Termin ważności paszportu mam do 23 sierpnia.
Czy normalnie wypuszczą mnie do Polski ?
nie będą robili mi problemów, że mam za krótki termin ważności czy coś takiego ?
Dziękuję z góry za odpowiedź , pozdrawiam ; ) |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 4:47 pm
|
|
|
do polski cie wpuszcza zawsze (jezeli paszport jest polski, tzn. jezeli masz obywatelstwo). |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
Ostatnio zmieniony przez zaq Pią Lip 16, 2010 4:48 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
EdysiaK
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 24 Lip 2009 Posty: 565
|
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 5:43 pm
|
|
|
a na dowod nie mozna leciec? |
|
|
|
|
zaq
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 6:38 pm
|
|
|
dokladnie zarezerwuj bilet podajac dane dowodu i po problemie |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
|
|
|
|
jani7
Poczatkujacy jani7
|
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 7:17 pm
|
|
|
zaq napisał/a: | dokladnie zarezerwuj bilet podajac dane dowodu i po problemie |
ja mam 16 lat, właśnie gdy polecę do Polski będę miałą dowód tymczasowy już do odbioru. |
|
|
|
|
zaq
|
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 7:19 pm
|
|
|
jani7, no ale tak jak pisalem. z paszportem nie bedzie problemu. do kraju zawsze mozesz wrocic |
|
|
|
|
Ainka
Super gaduła Princess of the Sun
Pomogła: 4 razy Wiek: 39 Dołączyła: 08 Maj 2009 Posty: 239 Skąd: Lodz
|
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 10:09 pm
|
|
|
w koncu jest jeszcze wazny. dopiero przy wyjedzie moglby bycproblem bo wtedy musi byc przewaznie min. pol roku waznosci. |
_________________ ...And I am filled
With the sweetest devotion
As I, I look into your perfect face...
|
|
|
|
|
zaq
|
Wysłany: Sob Lip 17, 2010 11:24 pm
|
|
|
kazdy kraj ma swoje wymagania. Czasem jest to 6 miesiecy, czasem 3, a czasem jeszcze inaczej, albo po prostu ich to nie interesuje:) |
|
|
|
|
Ainka
Super gaduła Princess of the Sun
Pomogła: 4 razy Wiek: 39 Dołączyła: 08 Maj 2009 Posty: 239 Skąd: Lodz
|
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 12:04 am
|
|
|
zaq ale to przy wyjezdzie do danego kraju. a my tu mowimy o powrocie do wlasnego kraju. wtedy nie ma takich obostrzen. wspuscic cie musza zawsze, nawet z niewaznym dokumentem. |
_________________ ...And I am filled
With the sweetest devotion
As I, I look into your perfect face...
|
|
|
|
|
zaq
|
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 12:37 am
|
|
|
to juz napisalem wczesniej. do wlasnego kraju wpuszcza cie nawet jak paszport bedzie juz po terminie (inna inszosc to procedury linii lotniczych - tu ewentualnie moze byc problem). Ja sprostowalem tylko twoj post, ze "min. 6 mies." to niekoniecznie jest 6 mies:) |
Ostatnio zmieniony przez zaq Nie Lip 18, 2010 12:39 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
EdysiaK
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 24 Lip 2009 Posty: 565
|
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 8:56 am
|
|
|
jani7, skad moglam wiedziec, ze masz 16 lat? w profilu masz wpisany wiek 36
jak juz Ci wyzej napisali - nie ma raczej problemu, skoro jeszcze jest wazny nie masz co sie bac w koncu lecisz do siebie, nie do ameryki a jesli jestes jeszcze niepewna, to zadzwon do danej linii lotniczej, z ktora bedziesz leciec i zapytaj |
|
|
|
|
|