Przesunięty przez: Gochna H Czw Mar 18, 2010 12:46 am |
wymiana polskiego prawa jazdy w Holandii |
| Autor |
Wiadomość |
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 9:12 pm
|
|
|
thargood,
| Cytat: | | Jeśli zgłaszam się że chce wymienić i po prostu mówię że zgubiłem PL prawko to przejdzie? |
nic z tego nie przejdzie
| Cytat: | | 2. Po prostu idę na NL kurs prawka i dostaję nowe prawko..czy tak się da ?? | jak zrobisz kurs i zdasz egzamin, to otrzymasz prawo jazdy (oni chetnie przyjmuja ,bo zrobienie prawka tez tu troche kosztuje ) |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 104 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 9:14 pm
|
|
|
| thargood, a ja tak z ciekawosci zapytam... po co ci 2 prawka?:) |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
Kuba
Nieśmiały użytkownik
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Lut 2007 Posty: 76 Skąd: Zoetermeer/Gdynia
|
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 9:25 pm
|
|
|
Zapewne polskie tutaj holenderskie w polsce też o tym myślałem, ale myśle żeby zgłosić kradzież w ambasadzie wyrobić nowe wymienić je na holenderskie i zatrzymać stare. Jak złapią to powie że przyszło pocztą zgłosił odnalezienie na policji w polsce i gitara |
_________________ Tak jestem honofobem
GA 1929 |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 37 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 9:44 pm
|
|
|
| No ale przeciez mozesz jezdzic na jednym i tu i tu. Wiec w czym problem? |
|
|
|
|
.:Paco:.
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Sob Lip 17, 2010 12:51 pm
|
|
|
| Kuba napisał/a: | Zapewne polskie tutaj holenderskie w polsce też o tym myślałem, ale myśle żeby zgłosić kradzież w ambasadzie wyrobić nowe wymienić je na holenderskie i zatrzymać stare. Jak złapią to powie że przyszło pocztą zgłosił odnalezienie na policji w polsce i gitara |
zawsze kombinowanie w negatywnym tego slowa znaczeniu!! Czy wy ludzie nie mozecie zyc normalnie i przezstac kombinowac jak durgiego w konia zrobic? BYc sprytnym i zaradnym aby cos naprawic przy pomocy tego co sie ma jesdt super ale takie kombinatorstwo jest porpostu do d***. Masz jedno i sobie jezdzij...ale to kurde nasza Polska przypadlosc,ze ludzie kombinuja na szczescie powoli sie to zmienia.. |
| Ostatnio zmieniony przez .:Paco:. Sob Lip 17, 2010 12:55 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
thargood
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 9:17 am
|
|
|
Kombinuje bo mnie Państwo kopie w dupę na każdym kroku. Jak Ci to odpowiada PACO to ok, mi nie odpowiada.
| Gochna H napisał/a: | jak zrobisz kurs i zdasz egzamin, to otrzymasz prawo jazdy (oni chetnie przyjmuja ,bo zrobienie prawka tez tu troche kosztuje ) |
No tak tylko mi chodzi o to, żeby zrobić sobie NL prawko ale swoje PL zatrzymać.
Generalnie chodzi o to że jak mi wpakują 24pkt w polsce to NL prawka nie mogą mi zabrać a polskie mogą...no chyba że mam złe informacje. |
|
|
|
|
|
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 9:27 am
|
|
|
| thargood napisał/a: | Kombinuje bo mnie Państwo kopie w dupę na każdym kroku. Jak Ci to odpowiada PACO to ok, mi nie odpowiada.
| Gochna H napisał/a: | jak zrobisz kurs i zdasz egzamin, to otrzymasz prawo jazdy (oni chetnie przyjmuja ,bo zrobienie prawka tez tu troche kosztuje ) |
No tak tylko mi chodzi o to, żeby zrobić sobie NL prawko ale swoje PL zatrzymać.
Generalnie chodzi o to że jak mi wpakują 24pkt w polsce to NL prawka nie mogą mi zabrać a polskie mogą...no chyba że mam złe informacje. |
Mnie jakos nic nie mopie moze dlatego,ze ja sie nie daje kopac co nie znaczy,ze robie to zgodnie z prawem! Jakos wszyscy moga z tym zyc a zawsze trafia sie maruderzy co wszystko przestadza..powiem Ci thargood biedny jestes w tym calym swiecie bo ludzie daja rade a Ciebie kopie "na kazdym kroku" - moze nie wychodz na ulice bedzie bezpieczniej . Nie mozesz przyjac,ze takie jest prawo i pewne rzeczy trzeba zaakceptowac? To nie jest tak,ze odbieraja Ci srdoki do zycia... A nawet jak Ci sie nie podoba PL prawo to wymien sobie na holenderskie prawoi jazdy i miej JEDNO PRAWKO a nie jak kon pod gorke myslisz jak wszystkich oszukac! I jak myslisz,ze takie rozumienie Ciebie usprawiedliwia to jestes plytki w tym mysleniu. A jak wogole CI to nie odpowiada i myslisz,ze Panstwo Ciebie kopie w dupe...wyprowadz sie na do Ameryki Lacinskiej albo jakies Karaiby otworz bar na plazy i sobie zyj spokojnie...
A apropo punktow jak wymienisz polskie prawko na holnderskie to PL punkty sa niewazne bo w NL nie ma punktow wiec PL Policja nie moze Ci wlepic punktow ani zabrac NL prawa jazdy...chyba,ze naprawde zrobisz cos glupiego |
| Ostatnio zmieniony przez .:Paco:. Nie Lip 18, 2010 9:41 am, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
mario007
Super gaduła
Pomógł: 11 razy Dołączył: 18 Lip 2009 Posty: 338 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 10:15 am
|
|
|
| .:Paco:. napisał/a: | | A apropo punktow jak wymienisz polskie prawko na holnderskie to PL punkty sa niewazne bo w NL nie ma punktow wiec PL Policja nie moze Ci wlepic punktow ani zabrac NL prawa jazdy...chyba,ze naprawde zrobisz cos glupiego |
Rowniez w NL sa punkty karne dla poczatkujacych kierowcow nie wiem jak dlugo On ma prawo jazdy, ale od otrzymania prawa jazdy przez piec lat jest sie poczatkujacym kierowca. Trzy razy wieksza skucha i zaczyna sie od nowa chodzenie na kurs. |
_________________ Mariusz |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik

|
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 10:20 am
|
|
|
| Heh a kuzynowi - mimo że miał jeszcze 4 lata do 10 lat od wydania prawa jazdy - ubezpieczalnia kazała wymienić prawo jazdy na holenderski bo przy każdym zdarzeniu/wypadku drogowym będzie musiał sam pokryć szkody i dodatkowo - jeśli nie zmieniłby w ciągu 3 miesięcy to rozwiązaliby z nim umowę. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
|
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 10:30 am
|
|
|
| mario007 napisał/a: | | .:Paco:. napisał/a: | | A apropo punktow jak wymienisz polskie prawko na holnderskie to PL punkty sa niewazne bo w NL nie ma punktow wiec PL Policja nie moze Ci wlepic punktow ani zabrac NL prawa jazdy...chyba,ze naprawde zrobisz cos glupiego |
Rowniez w NL sa punkty karne dla poczatkujacych kierowcow nie wiem jak dlugo On ma prawo jazdy, ale od otrzymania prawa jazdy przez piec lat jest sie poczatkujacym kierowca. Trzy razy wieksza skucha i zaczyna sie od nowa chodzenie na kurs. |
fakt Mario, ja mialem na mysli juz doswiadcznonych kierowcow (wiekszosc) ale to co mowisz apropo mlodych kierowcow to prawda wiec wszystko zalezy od stazu...
[ Dodano: Nie Lip 18, 2010 10:32 am ]
| LeGolasik napisał/a: | | Heh a kuzynowi - mimo że miał jeszcze 4 lata do 10 lat od wydania prawa jazdy - ubezpieczalnia kazała wymienić prawo jazdy na holenderski bo przy każdym zdarzeniu/wypadku drogowym będzie musiał sam pokryć szkody i dodatkowo - jeśli nie zmieniłby w ciągu 3 miesięcy to rozwiązaliby z nim umowę. |
hmm mi nic taniego nie mowili teraz mam ubezpiecznie w Hemie bo najtaniej;) ale to chore striwerdzenie moim zdaniem takie wymiganie sie od odpowiedzialnosci. Ja osobiscie jezdze na PL prawku bo sporo podrozuje sluzbowo (wynajmujac lokalnie samochody) i mialem tak kiedys kiedy Policja mnie zatrzymala i siedzialem 4h na policji bo wydalem im sie podejrzany...Polak z angielskim prawkiem kierujacy w Australii. Od tamtej pory nie zmieniam dowodow bo w Europie to moze ok ale poza to nie zawsze dziala! |
| Ostatnio zmieniony przez .:Paco:. Nie Lip 18, 2010 10:34 am, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 12:47 pm
|
|
|
| LeGolasik napisał/a: | | Heh a kuzynowi - mimo że miał jeszcze 4 lata do 10 lat od wydania prawa jazdy - ubezpieczalnia kazała wymienić prawo jazdy na holenderski bo przy każdym zdarzeniu/wypadku drogowym będzie musiał sam pokryć szkody i dodatkowo - jeśli nie zmieniłby w ciągu 3 miesięcy to rozwiązaliby z nim umowę. |
Eee.. A mnie ani Reaal ani ASR nawet nie pytali o prawo jazdy.
Teraz wymiane zalatwia sie sprwanie w Gemente - idziesz na miejscu wypelniaja formularz. Trzeba tylko 1 zdjecia plus chyba 39euro |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik

|
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 12:50 pm
|
|
|
| m4rcin napisał/a: | | LeGolasik napisał/a: | | Heh a kuzynowi - mimo że miał jeszcze 4 lata do 10 lat od wydania prawa jazdy - ubezpieczalnia kazała wymienić prawo jazdy na holenderski bo przy każdym zdarzeniu/wypadku drogowym będzie musiał sam pokryć szkody i dodatkowo - jeśli nie zmieniłby w ciągu 3 miesięcy to rozwiązaliby z nim umowę. |
Eee.. A mnie ani Reaal ani ASR nawet nie pytali o prawo jazdy.
Teraz wymiane zalatwia sie sprwanie w Gemente - idziesz na miejscu wypelniaja formularz. Trzeba tylko 1 zdjecia plus chyba 39euro |
Zależy od gminy - cena waha się nawet do 80 E. On wymieniał na 48 - kolega z pracy za 68 |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Lip 19, 2010 3:32 pm
|
|
|
| Nie wydaje mi sie, zeby to od gminy zalezalo. Raczej od RDW. Cena moze zalezy od liosci kategorii? |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 37 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Pon Lip 19, 2010 4:28 pm
|
|
|
m4rcin, zalezy od gminy wlasnie
| Cytat: | | De prijs van een nieuw rijbewijs verschilt sterk in Nederland. Dit bleek vorig jaar uit onderzoek van de website CijferNieuws.nl. Gemeenten mogen zelf bepalen hoeveel ze voor een nieuw rijbewijs vragen. Ook dit jaar lopen de tarieven sterk uit een. In de goedkoopste gemeente in 2010, Leidschendam-Voorburg, kost een nieuw rijbewijs 23 euro. In de duurste gemeente in 2010, Wijdemeren, betaal je maar liefst 65 euro. |
http://www.cijfernieuws.nl/rijbewijs.html |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Lip 19, 2010 6:52 pm
|
|
|