jak najtaniej dzwonic do Polski? |
Autor |
Wiadomość |
joOkeeR
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lip 19, 2010 8:49 pm
|
|
|
Witam, zauważyłem, że jesteście w temacie taniego dzwonienia do polski, mam do Was przeogromną prośbę, najpierw wytłumaczę sytuację:
Moja dziewczyna wyjechała wczoraj do holandii, ma komórkę polską w orange i kupiła numer holenderski, ja posiadam polską komórkę w orange. Dzwonienie z polskich komórek nie ma większego sensu bo człowiek nie zarobi na telefony. Dziewczyna kupiła holenderski nr za 10 Euro i dostała drugie 10 za darmo czyli w sumie 20 euro, dzwoni na mój domowy nr i za te 20 euro możemy pogadać tylko 2 godz... czyli starcza na 1-2 dni. Ja kupiłem w polsce kartę telegrosik za 20 zł na próbę, ale minuta połączenia z mojego domowego do niej na komórkę to 1,5 zł czyli za 20 zł porozmawiam z nią nie całe 15 minut. Największą bolączką jest to, że ona nie ma stacjonarnego numeru, ma tylko komórki. Jest jeszcze jedna nadzieja, ma też komputer i internet, więc możemy sobie przez internet popisać bo nie ma ani kamerki ani słuchawek ;/ Ale wracając do prośby, bo chciałem się zapytać, czy nie wiecie jak zrobić, abym mógł dzwonić do niej albo z komputera albo ze stacjonarnego albo jakkolwiek inaczej, aby do niej na jej komórkę. Może to kosztować 50, 100 czy nawet 200 zł (lub odpowiednio w Euro) abym tylko mógł pogadać z nią przynajmniej tą godzinę-dwie dziennie. Próbowałem coś o tym voip się dowiedzieć, ale nie mogę tego zrozumieć, aby poprostu znalazłem niejasne informacje. Jeżeli jesteście w stanie mi pomóc proszę odezwicie się najlepiej jeszcze dziś na gg, bo jutro wyjeżdżam na szkolenie do końca tygodnia i dziewczyna się załamie jak przez 4 dni nie będzie miała ze mną kontaktu, zresztą ja też nie wytrzymam tyle. Proszę, jeżeli potraficie to pomóżcie. Mój nr gg: 1852987.
Jak ktoś wie jak mi pomóc i potrafi mi powiedzieć jak mogę tanio i dzwonić do niej na komórkę to proszę o kontakt |
|
|
|
|
guust
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Pon Lip 19, 2010 9:35 pm
|
|
|
skype... komp to komp... za free... mobilnie to poszukaj - jest na forum, ze dzwonisz na numer stacjonarny co Cie gdzies tam przekierowuje i grosze sie placi... |
|
|
|
|
joOkeeR
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lip 19, 2010 9:59 pm
|
|
|
musi byc tanio ze stacjonarnego w polsce na komorke w holandii, na holenderski nr |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pon Lip 19, 2010 10:23 pm
|
|
|
numery dostepowe dzialaja rowniez na telefonach stacjonarnych. we wczesniejszych watkach jest lista operatorow, ktorzy taka usluge oferuja. wszystko zalezy od twojego operatora i strefy numeracyjnej. ale najtaniej bedzie jak bedziesz dzwonil z komputera. czesc operatorow daje dostep do swoich uslug poprzez aplikacje bardzo podobna do skajpa |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
kgy
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 5:36 pm
|
|
|
joOkeeR napisał/a: | Ja kupiłem w polsce kartę telegrosik za 20 zł na próbę, ale minuta połączenia z mojego domowego do niej na komórkę to 1,5 zł czyli za 20 zł porozmawiam z nią nie całe 15 minut.
|
Najtaniej znalazłem freeconet.pl - 0.62zł / min czyli nadal sporo - 37zł za godzine. Ale taniej nie będzie raczej. A jest to VoIP, czyli musisz gadać przez komputer lub kupić urządzenie.
Jeśli ma internet (stały - ADSL lub kablówka), to nie widzę najmniejszego problemu. Proponuje albo słuchawki do kompa, albo niezależny od kompa telefon - np. bezprzewodowy Siemens A580IP, który wpinasz do routera sieciowego w domu.
http://www.ceneo.pl/;004+sA580~~MIP (ok. 220zł)
http://www.vergelijk.nl/v...igaset_a580_ip/ (ok 90€)
- i masz spokój. Dziewczyna konfiguruje sobie *polski* numer stacjonarny który działa niezależnie od kompa i albo płacisz jak na stacjonarke, albo kupujesz podobny i dzwonisz za darmo.
pozdrawiam |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 5:47 pm
|
|
|
da sie taniej. Np. U operatora, z ktorego korzystam: http://www.nonoh.net 0.45zl/min. A mysle, ze jak sie poszuka, to sie i taniej znajdzie:) |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
darbel1
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lip 27, 2011 11:10 pm
|
|
|
A czy wiecie czy dało by się w następujący sposób: teraz w Tmobile na kartę jest pakiet "zawsze blisko" który daje możliwość dzwonienia na wszystkie numery tmobile a więc te krajowe i zagraniczne. Pakiet kosztuje 9 zł i jest ważny przez tydzień a w nim aż 2000 minut. Czyli wychodzi ponad 3 godziny dziennie.
Druga osoba biorąc numer tmobile z Polski, niestety musiałaby płacić nawet za połączenia odebrane, bo to roaming. Ale.. gdyby tak kupić w Holandi tamtejszy starter Tmobila na kartę??? Wtedy ta osoba w Holandii nie musiała by chyba płacić za połączenia odebrane a ta w Polsce korzystałaby z pokietów "zawsze blisko"
No ale to tak sam na to wpadłem, ciekawy jestem czy ktoś to sprawdził, piszcie jeśli coś na ten temat wiecie. To było by super korzystne rozwiązanie |
|
|
|
|
|