NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zwrot podatku za rok 2008 - aktualności , opinie itp
Autor Wiadomość
Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Sob Lip 10, 2010 4:32 pm   

korekte robisz rowniez na druku M... bo na takim musisz sie rozliczyc za 2008

Coccolinco 
Super gaduła

Wysłany: Sob Lip 17, 2010 12:32 pm   

Męczą mnie dziady,,

teksty do tlumaczenia umieszczamy w innym dziale

Czyli co,,? Muszę Pita z PL dostarczyć?
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Lip 21, 2010 3:37 pm, w całości zmieniany 1 raz  

mateusz84 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lip 21, 2010 10:06 am   

witam wszystkich na forum.rozliczalem sie za rok 2008 w maju 2009 roku przez pewne biuro z poznania.11 czerwca 2010 otrzymalem aanslag 2008 z nalezna mi kwota.z tego co wiem po otrzymaniu tego pisma pieniazki powinny wplynac na konto a tu do dnia dzisiejszego cisza.boje sie ze biuro rozliczajace mnie chce mnie oszukac.czy ktos mial taki przypadek?

emes 
Gaduła

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Śro Lip 21, 2010 3:42 pm   

Coccolinco napisał/a:
Het Niet in Nederland belastbaar inkomen bedraagt: euro nihil
U heeft hiervoor een opgaaf Wereldinkomen ontvangen.

Dochody, ktore w NL sa nieobciazone podatkiem wynosza 0 E. W zwiazku z tym otrzymal pan(i) rozliczenie (informacje) "dochody ze swiata".

Czyli list typowo informacyjny, niczego nie musisz dostarczac.

mateusz84, troche takich przypadkow bylo opisywanych. Poszukaj na forum. Powodzenia!

agastepa13 
Mega gaduła
Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy
Wysłany: Śro Lip 21, 2010 6:02 pm   

mateusz84 napisał/a:
witam wszystkich na forum.rozliczalem sie za rok 2008 w maju 2009 roku przez pewne biuro z poznania.11 czerwca 2010 otrzymalem aanslag 2008 z nalezna mi kwota.z tego co wiem po otrzymaniu tego pisma pieniazki powinny wplynac na konto a tu do dnia dzisiejszego cisza.boje sie ze biuro rozliczajace mnie chce mnie oszukac.czy ktos mial taki przypadek?

a jaki numer konta był podany przy rozliczaniu Cię? jeśli biura, które Cię rozliczało, to być może na ich konto pieniążki wpłynęły. zadzwoń do nich biura i popytaj.
Powodzenia :039:

annab 
Gaduła
zocha

Wysłany: Wto Sie 10, 2010 4:34 pm   

Witam
musze zrobic korekte za 2008 rok , rozliczenie wspólne , poniewaz nie miałam jeszcze sofi. Czy znacie kogos solidnego , takiego który nie zmienia adresu na swój i konta, i bez pobierania w %.

Amissa 
Gaduła

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Sie 10, 2010 7:10 pm   

mateusz84 - a czy w pismie , ktore otrzymales u gory jest napisana kwota zwrotu i nr konta ?. Powinien byc nr konta. Ja rowniez rozliczalam sie przez polskie biuro i byl podany nr konta owego biura. Dostalam pismo z NL, ze tyle i tyle zwrotu zostalo przelane na konto, ktore bylo podane w rozliczeniu. Dzien pozniej pani z biura zadzwonila z informacja , ze pieniadze sa na ich koncie i zostana przelane na moje- kilka dni pozniej pieniadze byly. Zadzwon do biura rozliczeniowego. Z tego co wiem po otrzymaniu ostatecznej decyzji z Belastingdienst czeka sie do 6 tygodni na zwrot
Ostatnio zmieniony przez Amissa Wto Sie 10, 2010 7:11 pm, w całości zmieniany 1 raz  

lukaszz231 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Wrz 07, 2010 12:34 pm   

Mnie rozliczala firma Fenix Tax Consulting, bardzo sobie ich chwale ;) i z tego co pamietam to maja tez niska prowizje, dla zainteresowanych link do ich strony: http://www.fenix-taxconsulting.pl/

jso 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Czw Wrz 09, 2010 5:26 pm   

Moja żona dzisiaj dostała list z definitywnym wyliczeniem za 2008 (definitifaanslag), więc pewnie na dniach przyjdzie przelew.

emi26 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Wrz 11, 2010 1:04 pm   

Witam!!

Mam pytanie odnośnie zwrotu podatku holenederskiego. Pracowałam w Holandii w 2008 roku i niestety do dnia dzisiejszego nie otrzymałam zwrotu z podatku. Po telefonie do Belastingu dowiedziałam się iż pieniądze zostały wysłane na niestety już zamknięte konto w Rabobanku i te pieniążki z powrotem do nich wróciły , niestey już gdzie zostały ponownie przelane nie chcieli mi już udzielić takich informacji. Z urzędu w ciągu tych dwóch lat otrzymałam tylko jedno pismo aby wypełnić na jakie konto maja przelać zwrot z ubezpieczenia i takie pieniądze na wskazanie konto otrzymałam. Niestety zwrotu z podtaku wciąż nie ma:(
Jeżeli ktoś znalazł się w podobnej sytuacji prosze o pomoc jak sprawdzić gdzie te pieniądze zostay przelane
Dziękuje.

eithenne 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Maj 08, 2011 12:24 pm   

Witam, mój tata i brat pracowali kilka miesięcy w holandii.
Teraz dostaliśmy informacje zwrotu podatku.
Czy da się uzyskac go bez adresu zameldowania i burgeringsnummer?
Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak to zrobić?
[ Ps. mają jaki numer sofi? ]

clauditka 
Nieśmiały użytkownik
clauditka

Wysłany: Wto Maj 10, 2011 12:27 pm   

a ja tydzień temu dostałam zwrot za 2008 rok, ufff ale sie wyczekałam:)

emhaes 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Gru 22, 2011 8:54 pm   

Witam
Byłbym wdzięczny gdyby ktoś, znający temat odpowiedział mi na pytanie.

W 2008 roku pracowałem 1,5 miesiąca w Holandii. W roku tym nie miałem dochodu w Polsce, gdyż wyjechałem po studiach (obronie), a po przyjeździe nie pracowałem na umowie.
W zeznaniu za ten rok nie przedstawiłem żadnego dochodu, za to rodzice pobrali za mnie ulgę rodzinną.
Przez ten czas odzyskałem swój Jaropgave. I teraz moje pytanie. Jak wybrnąć z całej sytuacji, bo chciałbym rozliczyć się z podatku holenderskiego, jednak wzięta ulga napawa mnie strachem przed jakąś dotkliwą karą polskiego urzędu skarbowego. Jest też chyba coś takiego jak czynny żal. Czy w tym wypadku coś mi to pomoże. Czy oddać jakąś tą ulgę, czy poprostu rozliczyć się i nie oglądać się na naszą skarbówkę?

Z góry dzięki za kompetentne odpowiedzi. Pozdrawiam

tomfe 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lut 28, 2012 11:02 pm   male pytanko o pismo z belastingu

Dobrywieczór.

Kuzyn dostal pismo z belastingu z wyliczeniem zwrotu ( to na którym wypełniamy pierwszą stronę jeśli mamy holenderskie konto a na drugiej jeśli polskie ) i tu pytanie. Kuzyn nie posiada konta holenderskiego, a chciałby skożystać z mojego. rozumiem że w rubryce ondergetekende podajemy jego pełne imiona i nazwisko, poniżej mój numer onta holenderskiego.

I tu problem co podać jeszcze niżej dane właściciela konta , czyli moje ? czy jego dane adres itd. ?

Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

pilar88
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Mar 22, 2012 12:35 pm   

Witam, mam pytanko. W 2009r. złożyłem 2 Jarografy. Jeden za 2008r i drugi za 2009r. Zwrot podatku za 2009r otrzymałem w na początku następnego roku, jednak za rok 2008 nie otrzymałem do teraz. Jest to normalne?

Odpowiedz do tematu