problem z wyplata pieniedzy z bankomatu,karta rabobank |
Autor |
Wiadomość |
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 2:32 pm
|
|
|
limit dzienny domyslnie jest 250e i jedna transakcja (dla "obcego" bankomatu w nl). 500e to za granica. mozna te kwoty zwiekszyc.
o prowizjach pisalem, ze sa pobierane w wielu bankach w polsce.
a za wyplaty w bankomacie za granica, to jak najbardziej sa prowizje: http://www.rabobank.nl/pa..._het_buitenland |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
Ostatnio zmieniony przez zaq Pią Lip 23, 2010 2:33 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
guust
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 2:45 pm
|
|
|
zaq, faktycznie sa te procenty... ale to wzasadzie niezauwazalne przy zakupach zagranica - z moich doswiadczen to zawsze bylo lepiej placic karta niz wymieniac w kantorze....
a co do dziennych wyplat w obcych bankomatach - to moze tez masz racje - fakt dawno sprawdzalem, a na codzien wszedzie tylko karta sie placi - jak wyglada gotowka powoli zapominam |
|
|
|
|
Neela
Poczatkujacy

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 16 Mar 2009 Posty: 44
|
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 5:53 pm
|
|
|
No wlasnie co kraj to obyczaj, i codziennie uczymy sie czegos nowego.
Dla mnie akurat sprawy bankowe w NL sa troche za skomplikowane (logowanie i transakcje przez random reader'a, limity na korzystanie z innych bankomatów) bo bylam przyzwyczajona do transakcji z kodami sms (wygoda), no ale to wszystko dla bezpieczenstwa naszych pieniazkow i faktycznie za granica nie pobieraja prowizji (a jesli juz to niewielkie i naliczane przy przewalutowaniu). |
|
|
|
|
zaq

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 6:34 pm
|
|
|
niektore banki w pl, tez mialy kiedys takie kalkulatorki. Zostaly one wyparte przez karty kodow jednorazowych i sms (i kosz nizszy, i klient zadowolony). Swego czasu postbank mial kody sms. Nie wiem jak jest teraz w ing. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
|
|
|
|
EdysiaK

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 24 Lip 2009 Posty: 565
|
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 7:01 pm
|
|
|
zaq, zgadza sie, w ing dalej sa kody sms, tzw - tan code.
ja jeszcze nigdy nie spitkalam sie w NL z prowizja z innego bankomatu |
Ostatnio zmieniony przez EdysiaK Pią Lip 23, 2010 7:02 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
mario007
Super gaduła
Pomógł: 11 razy Dołączył: 18 Lip 2009 Posty: 338 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 7:05 pm
|
|
|
EdysiaK napisał/a: | ja jeszcze nigdy nie spitkalam sie w NL |
Przepraszam |
_________________ Mariusz |
|
|
|
|
zaq

|
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 7:06 pm
|
|
|
ja nie pisalem, ze taka prowizja jest w nl. Napisalem, ze w pl, ale z zastrzezeniem, ze nie w kazdym banku:) |
|
|
|
|
EdysiaK

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 24 Lip 2009 Posty: 565
|
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 7:18 pm
|
|
|
mario007, dlaczego lapiesz mnie za literowki?? i jest kolo o, mialo byc spotkalam. o Boze co za ludzie...
zaq, fakt, nie doczytalam |
|
|
|
|
dymeks1987
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 10:22 pm
|
|
|
guust napisał/a: |
to Ci kazdy napisal idz do banku, bo powodow niedzialania karty moze byc pelno... a jak ktos by napisal ze moze rozmagnesowana - to bys sie lepiej poczula? chyba i tak do banku musialabys sie przejsc... |
wystarczy zadzwonić pod numer telefonu widoczny na odwrocie karty i tam można wszytko załatwić, wraz z zamówieniem nowej karty pozdro |
|
|
|
|
|