CAŁKOWITY ZAKAZ PRZYJMOWANIA GOŚCI NA MIESZKANIE!? |
Autor |
Wiadomość |
nuta
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 469
|
Wysłany: Nie Sie 01, 2010 10:34 pm
|
|
|
no przeginka ze strony tego wlasciciela,ja jak i wiekszosc tu osob nie zglaszam takich wizyt, co to kogo obchodzi, wolnoc tomku w swoim domku. odnajal chate wiec baj. ale moze go boli to ze macie all incl. i ze mu strasznie rachunki w gore pojda,moze mial z was spore nadplaty,a teraz rodzice w 2 tyg mu narobia.nie wiem jak to rozwiazecie, chyba nie ma na to dobrej rady, ja chyba jednak pogrozilabym ta huurcomisie i zaczela sie rozgladac za nowa chata, wem latwo sie mowi,ale mysle ze juz nic milego was z jego strony nie czeka. |
|
|
|
|
EdysiaK

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 24 Lip 2009 Posty: 565
|
Wysłany: Pon Sie 02, 2010 6:13 am
|
|
|
Chyba zmiana mieszkania bedzie najlepszym rozwiazaniem. Ten koles stanowczo przesadza. |
|
|
|
|
lusia0101
Gaduła nad gadułami :-) UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 17 Lut 2009 Posty: 500 Skąd: Drenthe
|
Wysłany: Pon Sie 02, 2010 9:27 am
|
|
|
nie chce byc jakies medium, ale jesli on robi takie problemy z goscmi to jak ONI sie wyprowadza to co myslicie ze problemow EXTRA nie bedzie?
co do twojego zapytania:
- wlasciciel nie ma prawa zabraniac wam odwiedzin rodziny, jesli to tylko kilka dni (tak jak piszecie)
- poinformujecie jeszcze raz wlasciciela tym razem na pismie (a najlepiej za doreczeniem) i dolaczcie ksero biletow lotniczych jak rodzice juz przyleca (jesli maja bilet w obie strony).
- mimo ze wlasciciel Ch... to i tak bardzo fajnie zrobiliscie ze powiadomiliscie wlasciciela o waszych gosciach
- pewnie ze doplacenie tych 200 euro rozwiazalo by wasz problem, pytanie tylko jaki HOLENDER zaplacil by 200 euro za to ze ma gosci, ba ze dziewczyna u niego nocowala???
- moze przejdzie sie do jakiegos odzialu JL albo huurcommisie i zapytajcie o wasz problem tam?
wcale nie chodzi o to zeby schowac dume do kieszeni i zaplacic i miec SW spokoj, chodzi o sam fakt ze ktos was probuje oskubac. zastanowcie sie z tym oznajmieniem wlascicielowi na pismie bo teraz nie zaplacicie a z borgu wam moze sciagnac. |
_________________ Pomagam w miare mozliwosci |
|
|
|
|
aknairam
Gaduła nad gadułami :-) mari(an)ka

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Wrz 2008 Posty: 409 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Pon Sie 02, 2010 9:31 am
|
|
|
mnie to nawet do głowy by nie przyszlo żeby zapytac własciciela !! To przecie nawet w celi są odwiedziny ! Mogłabym ewentualnie powiedziec ze mam gosci (to tak z grzecznosci ) i przekazac pozdrowienia od rodziców . Przeciez nie mieszkacie tam za kare ,a juz napewno nie za darmo ! Mysle ze po przeczytaniu tych posów bedziesz wiedział co zrobic pzdr. |
|
|
|
|
guust
|
Wysłany: Pon Sie 02, 2010 1:54 pm
|
|
|
lusia0101 napisał/a: | i dolaczcie ksero biletow lotniczych jak rodzice juz przyleca (jesli maja bilet w obie strony). |
absolutnie nic takiego mu nieudostepniajcie, jakas paranoja...
maja prawo do przyjmowania gosci i koniec kropka, jak wlascicielowi cos nie pasuje niech wezwie policje albo idzie do sadu, nic Wam nie grozi, nic sie nie bojcie, normalnie przyjmujcie gosci....
musicie znalezc przpisy okreslajace prawem holenderskim, jak nie jest to zawarte w kontrakcie... ale kazdy sad na zdrowy rozum przyna Wam racje... a jamu huurcommisie nasle, za te 200€ co sie domaga.... |
|
|
|
|
lusia0101
Gaduła nad gadułami :-) UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 17 Lut 2009 Posty: 500 Skąd: Drenthe
|
Wysłany: Pon Sie 02, 2010 11:05 pm
|
|
|
guust napisał/a: | lusia0101 napisał/a:
i dolaczcie ksero biletow lotniczych jak rodzice juz przyleca (jesli maja bilet w obie strony).
absolutnie nic takiego mu nieudostepniajcie, jakas paranoja... |
wiesz dlaczego tak poradzilam? zeby w przypadku jesli juz dojdzie do niewiadomoczego mogli sie okazac ze rodzice byli tu tylko na ten czas. czlowiek ktory robi takie problemy z goscmi raczej tak tego sobie nie odpusci. jest mi naprawde przykro ze was takie cos spotyka. moi rodzice jutro do nas przyjezdzaja, mam nadzieje ze i wam przyjazd waszych rodzicow sprawi radosc! pzdr. |
_________________ Pomagam w miare mozliwosci |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Sie 02, 2010 11:10 pm
|
|