Katastrofa samolotu z Prezydentem na pokladzie... |
Autor |
Wiadomość |
EdysiaK
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 24 Lip 2009 Posty: 565
|
Wysłany: Sob Lip 17, 2010 6:38 am
|
|
|
.:Paco:., mozna wyprodukowac w kilka tygodni - moze i fakt. ale rosjanie maja ja juz wyprodukowana (chyba), wiec moga uzyc jej w kazdej chwili. a my musimy ja dopiero wyprodukowac widzisz roznice? |
|
|
|
|
Amissa
Gaduła
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Lip 2010 Posty: 195
|
Wysłany: Sob Lip 17, 2010 10:16 am
|
|
|
Owszem , ale jezeli jej uzyja to myslisz , ze tylko przeciwko Polsce ? Doprowadza do konfliktu zbrojnego , a na to nie moga sobie teraz pozwolic. Oni moga tylko straszyc, ale nie zaryzykuja wojny. A my co ? Przez kolejne iles lat mamy zyc w strachu przed nimi ? |
|
|
|
|
.:Paco:.
|
Wysłany: Sob Lip 17, 2010 12:35 pm
|
|
|
EdysiaK napisał/a: | .:Paco:., mozna wyprodukowac w kilka tygodni - moze i fakt. ale rosjanie maja ja juz wyprodukowana (chyba), wiec moga uzyc jej w kazdej chwili. a my musimy ja dopiero wyprodukowac widzisz roznice? |
Edysiak pytanie ile z nich moze latac;) Bo my tez mamy rakiete kosmiczna ktora stoi w muzeum...czy przez to USA moga sie czuc zagronoze;) Ok ale na powaznie ja poprostu mowilem jak jest...watpie aby ktokolwiek doporwadzil do sytuacji jak za czasow zimnej wojny - chodzi mi tutaj o Panstwa Europejskie plus inne duze jak ROsja, Japonia, USA. Takie cos by nie mialo sensu bo wiecej w obecnych czasach mozna ugrac dyplomatycznie/gospodarczo niz przez konflikt, np gospodarczo rozgrabiajac inny kraj a co najlepsze robiac to zgodnie z prawem - przez granie waluta, importem exportem itd. W ogolnym rozrachunku Rosja by miala za duzo do stracenia wchodzac w konflikt z PL (chocby ze wzgledu na UE i NATO gdzie PL juz nie raz pokazala,ze moze wiele jesli chodzi o Rosje) a jak mowilem my mamy tuatj BARDZ BARDZO duzo do stracenia przez takie mizerne gierki rzadu jesli chodzi o katastrofe!! bo jak mowilem, nie chodzi tylko o wyjasnienie przyczyny ale zabezpieczenie strategicznych danych dotyczacych naszego kraju! |
|
|
|
|
guust
|
|
|
|
|
.:Paco:.
|
Wysłany: Śro Lip 21, 2010 12:15 pm
|
|
|
skoro tak twierdzisz to gratuluje zmiany pogladow bo z Twoich malo argumentowych postow mialem wrazenie ze jestes max anty-PiS. Dla mnie wszystkie te komisje to sa guzik warte,...poslowie za duzo sie naoglagali Watergate specjalnie komisja ds Blidy...tylko kase sie marnotrawi
A po tym co robi rzad mysle,ze juz nigdy tego nikt nie wyjasni...czas mija "drzewa rosna" wszystko znika powoli...a jakos widac ludziom przy wladzy nei zalezy na merytorycznym wyjasnieniu sprawy tylko na pozorach i to jest przykry. No ale coz moze prezydent i inni co tam zgineli nie sa warci wysilku dla ludzi przy wladzy? |
|
|
|
|
jso

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 11:44 am
|
|
|
Ewa Kopacz napisał/a: | Z wielką uwagą obserwowałam pracę naszych patomorfologów przez pierwsze godziny. Pierwsze godziny nie były łatwe i to państwo musicie wiedzieć. Przez moment nasi polscy lekarze byli traktowani jako obserwatorzy tego, co się dzieje. To trwało może kilkanaście minut, a potem, kiedy założyli fartuchy i stanęli do pracy razem z lekarzami rosyjskimi, nie musieli do siebie nic mówić |
Antoni Macierewicz napisał/a: | z wypowiedzi prokuratury wojskowej, że wbrew temu o czym nas zapewniano przez ubiegłe, blisko już cztery miesiące, nie było prokuratorów i nie było patomorfologów przy sekcji zwłok ofiar katyńskich |
pułkownik Parulski napisał/a: | Oględziny i sekcję zwłok prezydenta Lecha Kaczyńskiego po katastrofie pod Smoleńskiem przeprowadzili rosyjscy specjaliści. Przyglądali się jej tylko płk Krzysztof Parulski, naczelny prokurator wojskowy i polski konsul |
Na podstawie http://wiadomosci.wp.pl/k...1a974&_ticrsn=3 oraz http://wiadomosci.wp.pl/k...mosc_prasa.html
[ Dodano: Pon Lip 26, 2010 11:38 pm ]
por. Artura Wosztyla, napisał/a: | Słyszałem korespondencję prowadzoną pomiędzy Tu-154 a wieżą w Smoleńsku. Słyszałem, iż kontroler lotniska poinformował załogę tupolewa o widzialności 400 metrów. I jeszcze słyszałem, jak mówił do nich, żeby nie schodzili poniżej 50 metrów - jak nie zobaczą lotniska, odeszli na zapasowe |
Cytat: | To zeznanie różni się od tego, co powiedział kontroler lotów na lotnisku Siewierny Paweł Plusnin. Ten ostatni twierdzi, że zabronił załodze Tu-154 schodzić poniżej 100 metrów - przypomina "Rzeczpospolita".
Ale ze stenogramu z nagrań z czarnej skrzynki wynika, że wieża poleciła pilotowi podjęcie ostatecznej decyzji o lądowaniu na wysokości 100 metrów. |
Na podstawie http://www.sfora.pl/Nie-p...molensku-a22581
[ Dodano: Wto Lip 27, 2010 9:25 pm ]
Manipulacyjny artykuł na Wirtualnej Polsce: http://wiadomosci.wp.pl/k...,wiadomosc.html
Wymieniają teorie spiskowe, wszystkie niedorzeczne. Wymieniają m.in. programowanie umysłów, sztuczną mgłę, podmieniony samolot, bezgłośny śmigłowiec. Wszystko to po to, aby zmusić czytelnika do jednej konkluzji "Ci co nie wierzą w śledztwo to sami niezrównoważeni wariaci". Jak już czytelnik "dojdzie" do tego wniosku podczas czytania artykułu to na koniec razem z tymi niedorzecznymi teoriami wrzucają do jednego wora dopuszczanie przez Gazetę Polską udziału FSB/KGB (które przy okazji jest uzasadnione najnowszymi zamachami KGB - podtruciem Juszczenki i morderstwem Litwinienki przy pomocy polonu, czyli są racjonalne przesłanki). I tak oto zrównano racjonalne powątpiewanie z teoriami o udziale kosmitów. Jedyne co ta dziennikarska szmata pozostawia czytelnikowi do wierzenia to wersja o wypadku starając się nie pozostawić wyboru. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
guust
|
Wysłany: Pon Sie 02, 2010 1:51 pm
|
|
|
Komisja pracuje niecale 2 tygodnie a juz znalezli winnych! jednyna sluszna komisja dziala niesmowicie, szkoda ze 'slonce peru' nie daje normalnie pracowac p. Macieriwiczowi, czlowiekowi prawem i sprawidliwemu...
http://fakty.interia.pl/r...-tu-154,1513706 |
|
|
|
|
jso

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Wto Sie 03, 2010 8:26 pm
|
|
|
W Rumunii rozbił się izraelski helikopter.
Cytat: | Kilka chwil po katastrofie na miejscu pojawili się prokuratorzy, śledczy i agenci Mossadu. Teren katastrofy został zabezpieczony i nikt postronny nie miał prawa nawet zbliżyć się do wraku. Zebrano szczątki, czarne skrzynki, zwłoki (niestety były ofiary) i zawieziono wszystko do Izraela by kontynuować śledztwo. Wszystko za zgodą prezydenta Rumunii, jak również zgodnie z Konwencją Genewską i prawem międzynarodowym. Można bowiem prowadzić śledztwo w sprawie katastrofy przez kraj, którego maszyna uległa wypadkowi. Wystarczy tylko zgoda państwa, na terenie którego doszło do wypadku. |
Źródło: http://centaurek.salon24....ostaly-zrzucone |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
Amissa
Gaduła
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Lip 2010 Posty: 195
|
Wysłany: Wto Sie 03, 2010 8:45 pm
|
|
|
Jak widac naszemu rzadowi nie zalezalo i nie zalezy ( nadal nie otrzymalismy z Rosji dokumentow w.s katastrofy) na wyjasnieniu tragedii. Pytanie nasuwa sie samo- dlaczego ? |
_________________ Jadąc za morze klimat zmieniamy, nie siebie. Horacy |
|
|
|
|
guust
|
|
|
|
|