Przesunięty przez: Gochna H Pią Sie 06, 2010 5:10 pm |
Szczepienie |
Autor |
Wiadomość |
monna85
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 11:48 am Szczepienie
|
|
|
Witam...za tydzien jade do narzeczonego do Holandi ze swoja coreczka na jakis czas...ale 25 siierpnia ma miec 3 serie szczepien i czy orientuje sie ktos czy mogla bym kupic tutaj w polsce ta szczepionke i wziasc ja do Holandi i w dany dzien isc zaszczepic prywatnie gdzies corke?Chodzi mi o to zeby ktos jej poprostu tylko zrobil ten zstrzyk...i jesli jest taka mozliwosc to gdzie w den haag robi sie takie zastrzyki. |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 12:06 pm
|
|
|
Nie znam bezpośrednio odpowiedzi na Twoje pytanie, ale wątpię. Osoba wykonująca zastrzyk nie wiedziałaby czy rzeczywiście podana substancja jest tą, którą deklarujesz, czy w Holandii nie podaje się jej w innej ilości niż to zaleca producent na opakowaniu dla polskich realiów. Osoba wykonująca ten zastrzyk musiałaby wziąć na siebie całą odpowiedzialność za podanie dziecku substancji otrzymanej od nieznanej osoby, dlatego myślę, że prędzej znajdziesz kogoś kto zaszczepi dziecko holenderską szczepionką niż przywiezioną z Polski. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 12:19 pm
|
|
|
monna85, a moze sprobuj sie rozejrzec za polska pielegniarka. na pewno znajdzie sie ich tu troche. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
monna85
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 12:24 pm
|
|
|
zaq...ale taka pielegniarka bedzie mogla zrobic taki zastrzyk??? |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 12:30 pm
|
|
|
z twojego posta zrozumialem, ze szukasz kogos tylko do zrobienia zastrzyku. pielegniarka bedzie potrafila to zrobic.
jezeli chodzi o jakas dokumentacje z tego faktu to juz inna sprawa. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
Ostatnio zmieniony przez zaq Pią Sie 06, 2010 12:30 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
nuta
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 469
|
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 2:07 pm
|
|
|
powiedz swojemu lekarzowi w Polsce o wyjezdzie,moze mozna zaszczepic szybciej lub jakis czas po terminie.pozdr |
|
|
|
|
monna85
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 4:55 pm
|
|
|
wlasnie ze moja mala idzie juz takim przyspieszonym kalendarzem szczepien,a data 25.08 to juz jest data najwczesniejsza...
[ Dodano: Pią Sie 06, 2010 4:56 pm ]
a czy zna ktos jakas pielegniarke polska w Den haag? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 5:03 pm
|
|
|
monna85,
nie wiem na jak dlugo wybierasz sie do Holandii ale przeciez po powrocie do Polski mozesz tez corke zaszczepic ?
nawet po terminie ,chyba nic sie nie stanie |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Sie 06, 2010 10:45 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Amissa
Gaduła
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Lip 2010 Posty: 195
|
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 5:45 pm
|
|
|
Zalezy przeciw czemu jest ta szczepionka , poniewaz nie kazda powinno sie przesuwac. A nie mozesz przesunac wyjazdu ? Jak sama piszesz coreczka i tak jest szczepiona w przyspieszonych terminach a niewiadomo czy to dobrze. |
_________________ Jadąc za morze klimat zmieniamy, nie siebie. Horacy |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 9:16 pm
|
|
|
Monna, w Den Haag to ja znam polska pania doktor ktora jest naprawde swietna... Tylko nie wiem czy ona bedzie mogla Ci pomoc jezeli nei ejstes zarejstrowana tutaj... Jak dlugo bedziesz w Holandii? Czy masz europejska karte zdrowia? Ona Ci da prawo do opieki medycznej poza Polska jezeli nie masz holenderskiego szczepienia/.
poczytaj tu moze sie przyda
http://www.nfz.gov.pl/ue/...nr=2&artnr=1500 |
|
|
|
|
|