Zamknięty przez: Gochna H Sob Sie 07, 2010 1:43 pm |
Ubezpieczenie zdrowotne dla osoby nie pracujacej w NL |
Autor |
Wiadomość |
Marek1981
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Sie 07, 2010 12:50 pm Ubezpieczenie zdrowotne dla osoby nie pracujacej w NL
|
|
|
Drodzy forumowicze,
czy osobie o polskim obywatelstwie mieszkajacej w Holandii (meldunek + BSN nummer) ale nie posiadajacej jeszcze pracy przysluguje prawo do lokalnego ubezpieczenia zdrowotnego? Czy ktos cos wie na ten temat?
Dziekuje z gory,
Marek |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Sob Sie 07, 2010 1:03 pm
|
|
|
Nie prawo, a obowiazek.
Poza tym po co nowy temat? Przeciez istenieje juz temat o ubzpieczeniu i tam z cala pewnoscia, niejednokrotnie ta odpowiedz sie pojawiala:
http://www.niedziela.nl/forum/viewtopic.php?t=460 |
|
|
|
|
Marek1981
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Sie 07, 2010 1:13 pm
|
|
|
Rzeczywiscie masz racje ze temat juz istnieje i przepraszam za spamowanie z nowym tematem.
Natomiast nie jestem pewien ze Twoja odpowiedz jest prawdziwa. Istnieje obowiazek ubezpieczenia sie w Holandii ale tylko wtedy kiedy tutaj pracujesz i placisz podatki. Jesli ma sie tylko meldunek (i jest sie bez pracy) to nie jest to dla mnie juz tak oczywiste.
Dziekuje i pozdrawiam. |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Sob Sie 07, 2010 1:36 pm
|
|
|
Obowiazek tyczy sie kazdej osoby, ktora w Holanii pracuje LUB / I mieszka. Pokaz mi gdzie przeczytales, ze ubezpieczyc sie musisz tylko jak pracujesz i placisz podatki? Bo praca i podatki nic nie maja wspolnego z ubezpieczeniem.
Nie kontynuuj tej rozmowy tu, bo robimy balagan na forum, jesli dalej masz jakies watpliwosci to przenies dyskusje do istniejacego tematu, ten i tak jest do zamkniecia. |
|
|
|
|
|