|
Gdzie się uczyć niderlandzkiego? |
| Autor |
Wiadomość |
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 37 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 2:43 pm
|
|
|
| Jak chcesz sie holenderskiego po polsku nauczyc i zdaz egzaminy NT2 to przygotuj sie na jakies 3-4 lata nauki. Nauka jakiegokolwiek jezyka po polsku to strata Twojego czasu i pieniedzy. |
|
|
|
|
BlackGreen
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 2:55 pm
|
|
|
Wszystko też zależy od tego kto jak się uczy no i od sposobu nauki.
Co w takim wypadku możesz polecić innego ? |
|
|
|
|
suska

|
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 3:14 pm
|
|
|
| Chcesz sie nauczyc holenderskiego to idz do holenderskiej szkoly z holenderskimi nauczycielami. Nie uzywaj zadnych innych jezykow, jedynie tego, ktorego chcesz sie nauczyc. |
|
|
|
|
BlackGreen
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 3:30 pm
|
|
|
| Mile widziane były by posty z jakimiś informacjami dotyczacymi adresów szkół, a nie poradami. |
|
|
|
|
suska

|
|
|
|
|
euphore
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lip 31, 2010 5:29 pm
|
|
|
Suska, a mozesz mi powiedziec tak na oko ile moze trwac nauka niderlanskiego tak aby isc tam na studia? Mi sie marzy Uni w Leiden lub w Amsterdamie gdzie w obu wypadkach potrzebuje 4 stopień, a kompletnie nie wiem jak to wyglada w praktyce, bo siedze w PL jeszcze, mam wyjechac we wrzesniu jako au pair i nie chce tracic czasu z wyborem kursu jesli bym tam zostala.
Bede ogromnie wdzieczna za rade jaki kurs w jakiej szkole i czas nauki na ten 4 stopien (bo tutaj i tak mam w planach niderlanistyke w przyszlym roku i musze to przerachowac). |
|
|
|
|
suska

|
Wysłany: Nie Sie 01, 2010 12:55 pm
|
|
|
| Zalezy od intensywnosci kursu. Jesli mialabys zajecia po 2h w tygodniu to i 3 lata Ci moga nie starczyc. Zreszta wszystko zalezy od Twojego wkladu wlasnego. Mysle, ze rok- dwa maksymalnie intensywnej nauki jezyka powinny starczyc. |
|
|
|
|
euphore
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sie 01, 2010 3:52 pm
|
|
|
| suska napisał/a: | | Zalezy od intensywnosci kursu. Jesli mialabys zajecia po 2h w tygodniu to i 3 lata Ci moga nie starczyc. Zreszta wszystko zalezy od Twojego wkladu wlasnego. Mysle, ze rok- dwa maksymalnie intensywnej nauki jezyka powinny starczyc. |
a może orientujesz się jak to działa - w sensie, że najpierw muszę zaliczyć niższe poziomy egzaminów, czy od razu mogę zdawać 4? Jeśli czuję się do niego przygotowana oczywiście? Chodzi mi o to, że informacje jaki mi udzieliłaś są zbyt ogólnikowe... Choć bardzo za nie dziękuję:) |
|
|
|
|
suska

|
Wysłany: Nie Sie 01, 2010 3:56 pm
|
|
|
| Jakbys przeczytala dokladnie temat, to moze bys wiedziala, ze czekoc takiego jak poziom 4 nie ma. Nie wiem o czym mowisz, szczegolnie, ze na uniwersytet trzeba miec poziom B2 a nie zaden pozioim 4. |
|
|
|
|
euphore
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sie 01, 2010 3:57 pm
|
|
|
a i dziękować za stronki:)
[ Dodano: Nie Sie 01, 2010 4:00 pm ]
[quote="suska"]Jakbys przeczytala dokladnie temat, to moze bys wiedziala, ze czekoc takiego jak poziom 4 nie ma. Nie wiem o czym mowisz, szczegolnie, ze na uniwersytet trzeba miec poziom B2 a nie zaden pozioim 4.
Tylko mnie nie zjedz, wybacz, ale nie orientuje się w tym, można było delikatniej wspomnieć o tym wcześniej. |
|
|
|
|
katrin27s
Poczatkujacy katrin
|
Wysłany: Nie Sie 08, 2010 9:35 pm
|
|
|
| Witam,szukam szkoly w Bussum najlepiej wieczorowej,badz w weekend.Z gory dzieki:) pozdrawiam |
|
|
|
|
suska

|
|
|
|
|
katrin27s
Poczatkujacy katrin
|
Wysłany: Pon Sie 09, 2010 9:41 am
|
|
|
| Dzieki Suska za pomoc juz przejrzalam obie stronki,mysle ze ta pierwsza szkola bedzie dla mnie najlepsza.Teraz tylko mezowi pokaze,zeby wiedzial co i jak i dokladnie mi przetlumaczyl (on Holender to mu latwiej) hehe |
|
|
|
|
C1908
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 02, 2010 1:26 pm
|
|
|
| Witam! Mam pilna prosbe. Szukam dobrej szkoly jezykowej (nie jakiejs "polskiej"pseudoszkolki) w okolicy Aalsmeer tzn dajmy na to Alphen aan den Rijn, Amstelveen, Hoofddorp. Chcialbym uczyc sie minimum 2 x w tygodniu, zalezy mi zeby jak najszybciej zaczac i zeby byla to intensywna, porzadna nauka. Znam bardzo dobrze jezyk angielski, chce jak najszybciej nauczyc sie j. niderlandzkiego. Bardzo prosze i bede bardzo wdzieczny za wszelka pomoc tu lub na pw. |
_________________ Nic co łódzkie nie jest mi obce |
|
|
|
|
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 11 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Czw Wrz 02, 2010 4:52 pm
|
|
|
| C1908 napisał/a: | | Hoofddorp |
W Hoofddorpie możesz się uczyć w ROC i Nova College, w tej drugiej wiem że dla niepracujących są zajęcia 4 razy w tygodniu a dla pracujących (czyli wieczorem) 2 razy w tygodniu. Możesz też załatwić sobie z biurem emigracyjnym (nie pamiętam nazwy, w każdym razie biuro mają razem z UVW (z drugiej strony Rabbobanku, naprzeciwko Zeemana)) kontrakt na naukę, oni płacą za Twoją naukę ale warunkiem jest że zobowiązujesz się zdać na koniec egzamin (NT). Więcej szczegółów Ci nie podam bo wprawdzie załatwiałam sobie też to ale musiałam się wycofać z powodu ciąży (a dokładniej z powodu braku opieki po urodzeniu do dziecka żebym mogła się dalej uczyć).
[ Dodano: Sro Wrz 08, 2010 3:11 pm ]
Mąż dał mi namiary na to co pisałam wcześniej:
Bureau voor inburgering
Diktromplain 8, Hoofddorp
tel.: 023/567 46 71
Mam nadzieję że komuś się przyda |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|