Cartridges Canon |
Autor |
Wiadomość |
kurczak19
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Sie 10, 2010 5:38 am Cartridges Canon
|
|
|
Czy dla was tez ceny uzupelnien wydaja sie takie drogie?
Za piatke nowych musialbym zaplacic chyba z 60E a za tyle to juz mozna jakas slabsza drukareczke kupic?
Chcialbym sie dowiedziec jakie stoiska, sklepiki (miejskie?) sprzedaja/zamieniaja cartridges na nowe?
Moja Pixma 630 zrzera tyle tuszu na rozruch ze szkoda kupowac dedykowane canona a co chwila przypomnienie ze tusz sie konczy
Pozdrowionka!!! |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Wto Sie 10, 2010 6:15 am
|
|
|
ja do swojej drukarki kupuje tusze na www.printwinkel.nl
nie dosc, ze maja wieksza pojemnosc to sa tansze:) roznicy w jakosci nie zauwazylem. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 10 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Wto Sie 10, 2010 8:22 am
|
|
|
Ja mam drukarkę firmy brother, kupuję nieoryginalne tusze na niemieckim ebay'u, 10 sztuk za 10 euro i na dwa lata mi wystarcza. Polecam. |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
siemej
Gaduła
|
Wysłany: Sob Sie 28, 2010 5:04 pm
|
|
|
Watek ma juz prawie 3 tygodnie i autor pewnie zdazyl sie zaopatrzyc w nowe katridze. Jednak....
kurczak19 Uzywanie dedykowanych katridzy ma jednak pewna zalete. Nie wiem do jakich wydrukow uzywasz swojej drukarki, ale jesli do fotograficznych to oryginalne tusze sa niezastapione pod wzgledem jakosci wydruku. Nie ma co porownywac z zamiennikami. Roznice w jakosci widac golym okiem (osobiscie mam pixme IP4500 i uzywam jej wlasnie do drukowania zdjec).
Jezeli jednak uzywasz drukarki w wiekszosci do drukowania tekstu, a zdjecia drukujesz okazjonalnie i nie zalezy Ci az tak bardzo na dobrej jakosci, to jak najbardziej mozesz pokusic sie o tansze zamienniki. |
_________________ niewazne ile mamy....zawsze chcemy wiecej.... |
|
|
|
|
|