Zamknięty przez: Gochna H Śro Sie 11, 2010 11:53 pm |
Jak zdobyc VOG bedac po za Holandia |
Autor |
Wiadomość |
Smolarek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sie 11, 2010 8:00 pm Jak zdobyc VOG bedac po za Holandia
|
|
|
Witam,
mam taki problem. Wyjezdzam do Kanady na program wymiany mlodziezy i potrzebuje zdobyc zaswiadczenie o niekaralnosci z Holandii ale obecnie przebywam w Polsce. Z tego co zdolalem wygrzebac w internecie to musze wypelnic jakis wniosek VOG po holendersku. Do tego jeszcze ma to wypelnic i podpisac pracodawca ktory wymaga ten wniosek a skoro ubiegam sie o niego sam to kto ma uzupelnic ta reszte. Po za tym nie wiem nawet czy agencja posrednictwa pracy ktora mnie zatrudniala w ogole rejestrowala mnie w jakiejs gminie. Co za tym idzie nie wiem nawet czy mialbym te dokumenty wyslac do jakiegos urzedu gminnego czy bezposrednio do COVOG?
Prosze o pomoc w tej sprawie. Od czego zaczac i co krok po kroku mialbym zrobic. |
Ostatnio zmieniony przez Smolarek Śro Sie 11, 2010 8:01 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Madziorex81
Poczatkujacy
Pomogła: 2 razy Wiek: 44 Dołączyła: 09 Gru 2008 Posty: 31 Skąd: Friesland
|
Wysłany: Śro Sie 11, 2010 8:21 pm
|
|
|
Z własnego doświadczenia, wiem że aby ubiegać się o VOG (zaswiadczenie o niekaralnosci) nalezy być w gminie zameldowanym.
JA dostałam papierek z wlasnej firmy, z ktorym udalam sie do urzedu gminy, Pani wypelnila inny druczek, musialam zlozyc podpis, pani szanowna zainkasowala 30,50e i za tydzien dostalam zaswiadczenie z wyższej instancji o niekaralnosci.
Wczesniej gdy jeszcze nie bylam zameldowana w NL a pracowalam i rowniez potrzebowalam takowe zaświadczenie - wysarczyl kwitek z Polski o niekaralności.
Pozdrowienia |
_________________ ...malować dni najpiękniej jak się da... |
|
|
|
|
Smolarek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sie 11, 2010 8:30 pm
|
|
|
Sorry ale nie bardzo mi tym pomoglas. Tak jak pisalem wczesniej nie przebywam teraz w Holandii wiec nie pojde sobie ot tak do urzedu gminy i nie zapytam czy mi wystawia cokolwiek. Stad moje pytanie jak uzyskac takie zaswiadczenie jezeli musze o nie sam ubiegac z po za Holandii. Gdyby pracodawaca za mnie wszystko zrobil to nie mialbym tego problemu. Pozostawiam wiem moj problem dalej otwarty. Moze ktos spotkal sie juz z czyms takim. |
Ostatnio zmieniony przez Smolarek Śro Sie 11, 2010 8:30 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Madziorex81
Poczatkujacy
Pomogła: 2 razy Wiek: 44 Dołączyła: 09 Gru 2008 Posty: 31 Skąd: Friesland
|
Wysłany: Śro Sie 11, 2010 8:37 pm
|
|
|
Madziorex81 napisał/a: | musialam zlozyc podpis | na miom przykladzie chociazby brak złozenia przez Ciebie podpisu na druczku, który Pani w urzędzie gminy Ci wystawia uniemożliwia Ci otrzymanie VOG....
moze sie myle...może ktoś wie lepiej....
Powodzenia |
_________________ ...malować dni najpiękniej jak się da... |
|
|
|
|
Smolarek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sie 11, 2010 8:46 pm
|
|
|
musi sie to jakos dac zrobic. albo droga pocztowa albo za posrednictwem jakiejs osoby przeze mnie upowaznionej.
tutaj jest info o tym:
http://www.rijksoverheid....rent-het-gedrag
z tego co sobie potlumaczylem translatorem to na pewno jakos sie to da zrobic chociazby za posrednictwem osoby 3ciej.
jakby ktos ze znajomoscia jezyka niderlandziego byl tak uprzejmy, poczytal to i wytlumaczyl mi procedure dokladnie (ewentualnie pomogl w wypelnieniu wniosku ktory tam jest do sciagniecia) bylbym wdzieczny. |
Ostatnio zmieniony przez Smolarek Śro Sie 11, 2010 8:51 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|