NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Prosba do osob z Eindhoven
Autor Wiadomość
elena 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sie 17, 2010 10:56 pm   Prosba do osob z Eindhoven

Mam prosbe do osob mieszkajacych w Eindhoven .Chce przeprowadzic sie do Eindhoven z 16 letnim synem.Slyszalam od moich znajomych Holenrow ze to bardzo niebespieczne miasto,czy to prawda? Prosze napiszcie jak wam sie tam mieszka.
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Sie 17, 2010 11:01 pm, w całości zmieniany 1 raz  

EdysiaK 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Śro Sie 18, 2010 7:29 am   

Kazde miasto ma jakies swoje ciemne strony i zawsze gdzies czai sie niebezpieczenstwo.

Amissa 
Gaduła

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Śro Sie 18, 2010 9:38 am   

To prawda- nikt nie jest w stanie zagwarantowac bezpieczenstwa bo nawet w malych " dziurach" zdarzaja sie pobicia a nawet zabojstwa. Rozumiem , ze sie boisz, ale ryzyka nie unikniesz.

Ibi12 
Poczatkujacy
Ja jestem chaos

Wysłany: Nie Sie 22, 2010 7:34 pm   

'Mieszkałem w Eindhoven 8 miesięcy i ani razu nie miałem "jakiś problemów na ulicy" a często wracałem po imprezach czy to w tygodniu czy w weekend przez poł miasta z tz"buta".Mieszkałem również w Utrechcie i tam nie czułem sie aż tak bezpieczny choć może dla tego ze mieszkałem krócej no i kilka "przeszkód"na chodniku znalazłem :072:
by evo7 rs

elena 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Sie 22, 2010 7:55 pm   

Ja wlasnie mieszkam w regionie Utrecht i nie czuje sie tu bespiecznie ale znam ludzi ktorzy bardzo lubia to miasto. Mnie interesuje wszystko o Eindhoven bo tam chce sie przeprowadzic.Wjakich dzielnicach warto szukac mieszkania a jakie lepiej omijac?

lusia0101 
UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Nie Sie 22, 2010 10:18 pm   

No wiec jesli nic sie nie zmienilo to Einhoven jest na 6 miejscu najniebezpieczniejszych miast w holandii. Oczywiscie jak i w latach poprzednich prym wioda: Rotterdam i Amsterdam, dalej Haga i Utrecht. Ja np. autentycznie balam sie mieszkac w Almere. Mieszkalam w Veldhoven kolo Eindhoven i tam bylo bardzo spokojnie. To bardzo zalezy od tego gdzie dostaniesz dom, na jakiej dzielnicy. Miasto jak dla mnie- jak kazde inne (,,mniejsze" w porownaniu z Asterdamem)

.:Paco:. 

Wysłany: Czw Sie 26, 2010 11:45 pm   

Podepne sie pod temat bo kumpel chce sie przeniesc do Eindhoven i ma jakies mieszkanko na oku blisko lotniska (kolo ulicy Graszode) czy ktos wie czy ta okolica jest bezpieczna (zach. Eindhoven) w sensie czy np nie zdemoluja mu autka na PL blachach itd. ? Ja nie mam pojecia bo mieszkam zupelnie gdzie indziej....

dzieki za odpowiedz.

Guiscard 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pią Sie 27, 2010 5:09 am   

lusia0101 napisał/a:
No wiec jesli nic sie nie zmienilo to Einhoven jest na 6 miejscu najniebezpieczniejszych miast w holandii. Oczywiscie jak i w latach poprzednich prym wioda: Rotterdam i Amsterdam, dalej Haga i Utrecht. Ja np. autentycznie balam sie mieszkac w Almere. Mieszkalam w Veldhoven kolo Eindhoven i tam bylo bardzo spokojnie. To bardzo zalezy od tego gdzie dostaniesz dom, na jakiej dzielnicy. Miasto jak dla mnie- jak kazde inne (,,mniejsze" w porownaniu z Asterdamem)

He ciekawe. Mieszkalem w Almere i zero przygod. Teraz Amsterdam i tak samo. Wiecej tych przygod mialem w swojej miescinie w Polsce;)Ktos juz napisal,ze nalezy jak juz zwracac uwage na jakiej dzielnicy mamy mieszkac. Bronks to bronks ale nawet tam moze byc spokojnie:D.Wiec podsumowujac jezeli masz pecha to niebezpiecznie dla ciebie bedzie nawet w kosciele;)

elena 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Wrz 02, 2010 7:02 pm   

Tak to jest prawda ze jak sie ma pecha to i w drewnianym kosciele dachowka na glowe czlowiekowi moze spasc.Ja chce zamienic swoje mieszkanie i dzwonia do mnie ludzie z Eindhoven chetni sie zamienic na Utrecht.Chcialabym zamieszkac w spokojnej dzielnicy bo tutaj mialam juz dwa wlamania.Moze dowiem sie jeszcze czegos o tym miescie.

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Czw Wrz 02, 2010 8:00 pm   

Eindhoven zostalo ogloszone jako najniebezpieczniejsza gmina Holandii roku 2010.
Ostatnio zmieniony przez suska Czw Wrz 02, 2010 8:01 pm, w całości zmieniany 1 raz  

lusia0101 
UWAGA! Dyslektyk!

Wysłany: Czw Wrz 02, 2010 10:08 pm   

suska link poprosze. :031:

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Wysłany: Czw Wrz 02, 2010 11:15 pm   

Linka nie mam, ale ogladam i slucham wiadomosci. To bylo podawane jakos w maju w wiadomosciach w radiu (pamietam, bo przerabialam ten material w szkole). Jasne, tez sie czepiam zawsze zrodel, ale zapewniam, ze nie wyssalam z palca :P

lusia0101 
UWAGA! Dyslektyk!

Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 6:42 am   

dobra ale wiesz od kiedy robia ,,wybory" w polowie roku??? Jak juz to moze byla to nominacja :) bo normalnie statystyki ujawniaja np w 2009 za 2008.

jso 

Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 9:23 am   

Tu jest link: http://nos.nl/artikel/160...e-gemeente.html

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 7:11 pm   

Dziekicjsobanski ; )

Odpowiedz do tematu