Operacja reki a druk e106 ? |
Autor |
Wiadomość |
arek71
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 10:27 pm Operacja reki a druk e106 ?
|
|
|
witam, mam juz termin by wyjac z mojej reki lacznik ( blaszke na 2 srubach ) w przedramieniu, zlamalem kiedys reke z przemieszeniem i byla konieczna taka stabilizacja... znalazlem w internecie ,ze moge wziac od ubezpieczalni druk e106 i choc nie jestem ubezpieczony juz w pl to moge z tym isc do nfz i to pokryje koszty... za tydzien ide na urlop 2 tyg i chcialbym ten czas poswiecic rece... bo pozniej juz nie bedzie czasu bo trudno z wolnym...
bylem dzis w azivo, mojej ubezpieczalni i kobieta powiedziala,ze nie wyda mi tego bo jak to,ze tu jestem ubezpieczony a chce sobie gdzies jechac i robic operacje jak oni maja przeciec duzo swietnych lekarzy ;f powiedziala tez,ze moge probowac u lekarza, jak wyrazi zgode to mi wydadza czy on nawet...
byl ktos w podobnej sytuacji?
dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam |
|
|
|
|
Amissa
Gaduła
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Lip 2010 Posty: 195
|
Wysłany: Wto Sie 24, 2010 7:41 am
|
|
|
No nie wiem czy Ci lekarze sa swietni. Moj chlopak pracowal przy piaskowaniu statkow i pekl waz pod cisnieniem- piorunem wiezli go do Hamburga i na szczescie ma tylko kilka blizn. Jakos nikt nie mial pretensji , ze operowano go w niemieckim szpitalu. Wielu holendrow leczy sie u niemcow chociaz rzekomo ich lekarze sa tacy super. Chyba niepotrzebnie powiedziales po co Ci ten druk- trzeba bylo powiedziec , ze chcesz byc ubezpieczony w PL na czas urlopu i tyle- tym bardziej , ze faktycznie masz chora reke. |
_________________ Jadąc za morze klimat zmieniamy, nie siebie. Horacy |
|
|
|
|
arek71
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sie 24, 2010 8:28 am
|
|
|
teraz to juz pozamiatane raczej... ide dzis do lekarza, zobaczymy co powie..
mial ktos jeszcze kiedys jakas taka sytuacje tu ? |
|
|
|
|
Miep
Super gaduła
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 05 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: z domu
|
Wysłany: Wto Sie 24, 2010 8:28 am
|
|
|
arek71, zaczoles jak sie nalezy chwala ci za to .
Niestety ubezpieczenie ma prawa odmowic ci zrobienie planowanego zabiegu w innym panstwie.Nie kazda ubezpieczalnia pozwala na zabiegi poza granicami NL.
Wiem ze nagle przypadki czyli nie planowane sa pokrywane i nie koniecznie w calosci.
Gdzies mi sie tu wlasnie na forum jest podobny temat ale nie moge go teraz na szybko znalesc. Porady takie jak ty post wyzej moga ci kosztowac kupe kasy , bo to jest planowany zabieg nie wypadek .
[ Dodano: Wto Sie 24, 2010 8:34 am ]
http://www.azivo.nl/index.php?pageId=437
Kod: | Belangrijk om te weten
- U kunt de Europese Zorgpas alleen gebruiken voor medisch noodzakelijke hulp als uw Azivo zorgverzekering in Nederland niet is beëindigd. De pas kan dus niet gebruikt worden voor medische hulp die uitgesteld kan worden tot uw terugkomst in Nederland. | to jest cyctat z powyzszego linka
maozesz kozystac tylko i wylacznie z pomocy medycznej poza granicami jezeli jej nie mozna przelozyc na pudzniejszy trermin , czyli tylko i wylacznie w naglych wypadkach.
radze poczytac caly tekst w w/w linki . |
_________________ Zyj!- powiedziala nadzieja - Bez ciebie nie moge - odparlo zycie ....... |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
arek71
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sie 24, 2010 11:27 pm
|
|
|
Miep dzieki za odpowiedz, poczytalem i raczej nie da rady, masakra z tymi ubezpieczalniami tu..
ten pierwszy temat znam, tego drugiego nie znalazlem ale dzieki a link...
tak czytam tu o tych "ala" lekarzach i strach sie bac
jutro mam wizyte na rano u huisarts, pogadam z lekarzem i zobaczymy co powie, ale chyba jestem skazany na zabieg tutaj... gRR
ciekawe jak szybko ogarna temat... czy mnie beda wysylac od drzwi do drzwi i przeciagac, bo u nas niby sie w pl czeka dlugo na zabieg ale ja mialem juz wszystko nagrane po znajomosci, tylko ubezpieczenia brak a patrzylem na koszt to musialbym prywatnie dac 1750 zl to za droga impreza...
z rejestracja w urzedzie tez nie przejdzie bo zczaja ,ze tu jestem ubezpieczony a nie zrezygnuje tu z ubezpieczenia, i tak zle , i tak nie dobrze, zdam relacje jutro,
dziekuje za odpowiedzi |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Sie 25, 2010 2:34 am
|
|
|
arek71 napisał/a: | Miep dzieki za odpowiedz, poczytalem i raczej nie da rady, masakra z tymi ubezpieczalniami tu.. |
a sprobuj w PL zalatwic leczenie za granica pokrywane przez ubezpiecznie.. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
arek71
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sie 25, 2010 8:30 am
|
|
|
rozumie, ale nasza pl do innych krajow to calkiem inna bajka... zobaczymy jak lekarz podejdzie do sprawy... napisze jak wroce, miego dnia all
[ Dodano: Sro Sie 25, 2010 10:29 pm ]
chcialem zedytowac poprzedni post ale nie moglem wiec pisze tu...
bylem u rodzinnego i o druku nie ma mowy...
dostalem verwijsbrief ( skierowanie ) do chirurga w szpitalu i tam maja ogarnac temat... |
|
|
|
|
|