NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Miód lipowy
Autor Wiadomość
motyylek007 
Poczatkujacy
lena007

Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 9:00 am   Miód lipowy

Gdzie kupie miod lipowy wiem ze po holendersku nazywa sie LIME HONING ale wie kos gdzie kupie?Ja tylko w sklepach widze Bloemen Honing czykli kwiatowy a ja chce lipowy na kaszel POMOCY

MiniSmurfin 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 40 razy
Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 10:28 am   

motyylek007, miod lipowy to linde honing . Jesli nie ma w super to szukaj w sklepach biologicznych lub na targu.

mirek555 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sie 30, 2010 11:15 am   

Może być ciężko .Zasadniczo w Holandii produkcja miodu to wielokwiat.Miody gatunkowe raczej produkują małe pasieki i trzeba szukać na bazarkach. Jestem pszczelarzem i ten temat mnie interesuje. Najlepiej dogadać się z kimś kto jedzie do Polski to przywiezie.No chyba że zamówić przez internet. Osobiście polecam poszukać na bazarku i mieć stałego sprzedawcę pszczelarza co nie oszukuje na ziołomiodach tylko oryginał gatunkowy . Szkoda że na forum nie ma tematu dla pokręconych pozytywnie np. pszczelarzy , działkowców ,kochających zwierzęta itp. A może ktoś zaproponuje taki dział ?

ps: w Polsce najtańszy miód lipowy to 30 zł. 0.9 litra , spadź 40-60 zł. a spadź jodłowa górska i też tylko dla stałych odbiorców 60-80 zł. :030: :038: :038:

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pon Sie 30, 2010 3:18 pm   

mirek555,
pospieszyles sie z odpowiedzia ... :033:

temat jest z zeszlego roku i juz chyba nieaktualny

mirek555 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sie 30, 2010 9:05 pm   

przepraszam ale ciekawy temat . nie zwróciłem uwagi na daty , moja wina . no cóż podjąłem się takiego tematu na forum pogaduchy. miód to lekarstwo o czym pewnie wie autor tego postu (autorka ) . jeśli będzie zainteresowanie to dobrze a jak nie to umrze śmiercią naturalną.
tymczasem zapraszam na stronę pogaduch w tym temacie łasuchów i hipochondryków.
:088:

Odpowiedz do tematu