NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
porady językowe, tłumaczenie - pisz tylko tutaj
Autor Wiadomość
QQRYQ80 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sie 30, 2010 1:44 pm   

Witam,dostalem pismo z belastingu,jezeli ktos moglby przetlumaczyc bylbym bardzo wdzieczny. De Belastingdienst wil een bedrag aan u overmaken,maar heeft niet voldoende gegevens om die uitbetaling te kunnen doen.De gegevens van het aan u uit te betalen bedrag staan hieronder.U kunt met die formulier aangeven op welk rekeningnummer u het bedrag wilt ontvangen.Ook kunt u aangeven of u eventuele volgende uitbetalingen wilt ontvangen op het rekeningnummer dat u opgeeft.Let op ! Lees eerst de toelichting op de achterzijde goed door voordat u het formulier gat invullen. Pozdrawiam i z gory Dziekuje

Mucha_75 
Gaduła nad gadułami :-)
Mucha

Wysłany: Pon Sie 30, 2010 5:34 pm   

Pokrótce, mają Ci do wypłacenia pieniądze, ale nie mają wystarczających informacji. Odeślij im formularz (który prawdopodobnie dostałeś od nich) , i wskaż na jakie konto maja przelać pieniądze.
Ostatnio zmieniony przez Mucha_75 Pon Sie 30, 2010 5:36 pm, w całości zmieniany 1 raz  

EdysiaK 

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Wto Sie 31, 2010 5:42 pm   

hej. Pomozecie mi? Distalam z belastingdienst toeslagen list.
Nie rozumiem do konca o co w nim chodzi.
W tym roku bylam 2 razy u ksiegowego, ktory dwukrotnie zawyzyl mi i mojemu facetowi zarobki. Zlozylam u niego wniosek o huurtoeslag.
Tres tego listu jest taka:

"U hebt een wijziging voor huur- en/of zorgtoeslag ingediend. Maar wij hebben van u voor deze toeslag(en) nooit een aanvraag ontvangen. Daarom kunnen wij uw wijziging niet werken".

Czy to oznacza, ze nie dostane huutoeslagu?? Bo juz mi zas zorgtoeslag zmniejszyli, bedziemy dostawac 60e na 2 osoby..

Z gory wam bardzo dziekuje.

Bronka 
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy
Wysłany: Wto Sie 31, 2010 5:47 pm   

EdysiaK napisał/a:
hej. Pomozecie mi? Distalam z belastingdienst toeslagen list.
Nie rozumiem do konca o co w nim chodzi.
W tym roku bylam 2 razy u ksiegowego, ktory dwukrotnie zawyzyl mi i mojemu facetowi zarobki. Zlozylam u niego wniosek o huurtoeslag.
Tres tego listu jest taka:

"U hebt een wijziging voor huur- en/of zorgtoeslag ingediend. Maar wij hebben van u voor deze toeslag(en) nooit een aanvraag ontvangen. Daarom kunnen wij uw wijziging niet werken".

Czy to oznacza, ze nie dostane huutoeslagu?? Bo juz mi zas zorgtoeslag zmniejszyli, bedziemy dostawac 60e na 2 osoby..

Z gory wam bardzo dziekuje.

Pisze, ze zglosilas zmiane dodatku zdrowotnego i do mieszkania, ale do nich nigdy nie wplynal Twoj wniosek o w/w dodatki wiec nie moga nic zrobic w tej sprawie.
Ostatnio zmieniony przez Bronka Wto Sie 31, 2010 5:48 pm, w całości zmieniany 1 raz  

EdysiaK 

Wysłany: Wto Sie 31, 2010 6:49 pm   

Bronka, dzieki Ci kochana za odpowiedz.

czesc postu edytowana nie na temat
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Sie 31, 2010 10:48 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Coccolinco 
Super gaduła

Wysłany: Wto Sie 31, 2010 7:52 pm   

post edytowany

w tym temcie umieszczamy tylko teksty do tlumaczen
nie robcie w nim nastepnego watku z innej parafii
jesli chcecie dyskutowac, to zalozcie sobie nowy temat ,mozna tez
wykorzystac istniejace watki na forum i tam umieszczac swoje pytania
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Sie 31, 2010 10:46 pm, w całości zmieniany 1 raz  

EdysiaK 

Wysłany: Wto Sie 31, 2010 9:33 pm   

post edytowany

Edysia nie rob balaganu w topicku
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Sie 31, 2010 10:47 pm, w całości zmieniany 1 raz  

szczotek 
Poczatkujacy
xxxxx198

Wysłany: Śro Wrz 01, 2010 12:48 pm   Prosze o tłumaczenia zostałam oszukana przez KPN

Witam zostałam oszukana przez pracownika KPN w związku z tym muszę wysłać pismo wyjaśniające czy ktoś pomoże w tłumaczeniu?

15.05.10 udałam się do punktu KPN w celu przeniesienia internetu ze starego adresu (Van Musschenbroekstraat 211) na nowy (Bragastraat 125) .Rozmowa odbywała się w języku angielskim który znam dobrze. Pan który mnie obsługiwał poprosił o adres starego domu odszukał moje połączenie po czym rzekomo przeniósł łącze pod nowy adres. Miałam odczekać okres do 4 tygodni na przeniesienie połączenia poinformował także że do domu przyjdzie potwierdzenie . W krótkim czasie do domu przyszła nowa umowa na okres 12 miesięcy nie pasowało mi to trochę ponieważ już miałam umowę z kpn ale pomyślałam że tak to funkcjonuje . Po pewnym czasie przyszedł nowy modem chociaż posiadam już takowy i został podłączony internet. We wrześniu wchodząc na moje konto bankowe dostrzegłam żę KPN ściągnął mi dwa razy pieniądze za internet , po dokładnym sprawdzeniu okazało się że dzieje się tak co miesiąc a pan z KPN nie przeniósł żadnego łącza tylko po prostu zrobił nowy kontrakt narażając mnie tym na dodatkowe koszty. Proszę o jak najszybsze wyjaśnienie powyższej sprawy , usunięcie połączenia z ulicy Van Musschenbroekstraat 211 oraz zwrot poniesionych prze zemnie kosztów .

Załączam następujące dokumenty :
-ksero starej umowy
-ksero nowej umowy
-ksero kontraktu na nowe mieszkanie
-ksero dowodu osobistego

Mucha_75 
Mucha

Wysłany: Czw Wrz 02, 2010 4:55 pm   

Widzę KPN nie tylko ze mną leci w kulki, mam tą samą sytuację. Ale do rzeczy. Pomoże ktoś w napisaniu pisma do Waterschap Hollandse Delta, z prośbą o rozliczenie zapłaconego podatku, i zwrot nadpłaty. W kwietniu wyprowadziłem się ze starego adresu, podatek za wodę zapłaciłem wcześniej za cały rok. Około miesiąca temu dostałem fakturę do zapłaty, za okres od kwietnia do końca roku, od firmy która obsługuje mój region, Waterschap Delfland. Dzwoniłem około trzech tygodni temu do Hollandse Delta, obiecali rozliczyć i wysłać mi list do dzisiaj cisza. Chcę im wysłać to oficjalnie na piśmie. Z góry dzięki.

kattinka88 
Poczatkujacy
kattinka

Wysłany: Czw Wrz 02, 2010 5:54 pm   

Proszę o tłumaczenie .
Verzending van elektronische kopieen van uwa aanslagen/ beschikkingen
De Bela
stingdienst heeft een verzoek van uw belastinconsulent ontvangen om toezending van elektronische kopieen van uw ( naheffings) aanslagen/ beschikkingen. Inkomstenbelasting en/of Vermogensbelasting. Uw belastinconsulent deelde mee dat u hiervoor toestemming heeft verleend.

Het verzoek is afkomstig van :
( tutaj podany jest jakis adres)

Tenzij u alsnog aangeeft hier niet mee akkoord te gaan, worden met angang van 19 augustus 2010 tot nader bericht de elektronische kopieen van uw ( naheffings) aanslagen/ beschikkingen aan uw belastinconsulentgestuurd.
De verzending van (naheffings) aanslagen en beschikkingen per post blijft ongewijzigd. (naheffings) ) aanslagen/ beschikkingen die u tot vier weken na de dagtekening van deze brief ontvangt worden nog niet automatisch door uw consulent ontvangen.

alfa 
Super gaduła

Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 1:04 pm   

Informuja Cie ze elektroniczne kopie decyzji belastingu, Ciebie dotyczace, beda wysylane do twojego doradcy podatkowego, na jego prosbe zreszta.

rybka 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 7:27 pm   

Czy ktoś pomoże w tłumaczeniu?
Przyszło do mnie dzisiaj. Dlaczego tam jest data 6 september jak to dopiero za 3dni?
Please , help, help

EdysiaK 

Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 7:35 pm   

rybka, nie rozumiem do konca, ale z tego co pisza wnioskuje, ze sie nie rozliczylas za rok 2009 i musisz to zrobic. No chyba ze sie myle?

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 7:47 pm   

Tak, musisz sie rozliczyc (do 27 wrzesnia Twoje rozliczenia MUSI do nich wplynac). Jesli jestes przedsiebiorca, musisz sie rozliczyc przez internet, jesli nie mozesz sie rozliczyc na papierze. Jesli nie otrzymaja Twojego rozliczenia na czas- otrzmasz przyomnienie a jesli i ono nie pomoze- otrzymasz kare.

EdysiaK 

Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 7:54 pm   

Chyba musisz cos oddac do belastingu i dlatego sie upomnieli...

Odpowiedz do tematu