NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Ciąża zagrożona
Autor Wiadomość
mentorka 
Poczatkujacy

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sob Wrz 04, 2010 8:36 am   

tak byłam, bardzo dobry i fajny lekarz. Nazywa się Roman Kciuk wpiszcie w google.

jamajka82 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Wrz 04, 2010 8:42 am   

Dziękuję, znalazłam. A czy on mnie przyjmie skoro mieszkam i pracuję w Holandii? Będę pewnie musiała zapłacić za wizytę. Ile to będzie kosztować?
Mucha-strasznie mi przykro z powodu Waszej straty, wiem co przeżywacie ii dlatego nie chcę iść do holenderskiego lekarza :( bo nasłuchałam się samych złych rzeczy.

piotrunia 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Sob Wrz 04, 2010 9:52 am   

tak za wizyte sie płaci. Ale w ramach wizyty jest tez badanie krwi i moczu.Bardzo fajny lekarz.Mowila ze duzo koniet , Polek mieszkających w Holandii przyjeżdza do niego na wizyte. Kleve jest w Niemczech ale przy samj granicy.Cena wizyty to 50 euro, czyli jeszcze nie tak duzo

jamajka82 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Wrz 04, 2010 9:56 am   

No to super :) Dziękuje wszystkim za informacje. W poniedziałek będę dzwonić.
Pozdrawiam :039:

EdysiaK 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Sob Wrz 04, 2010 10:00 am   

Napewno ta informacja przyda sie wszystkim nam tu obecnym hehe :P

mamqa 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Sob Wrz 04, 2010 10:32 am   

Ja również do niego chodziłam jak mieszkałam w Niemczech, super lekarz :) Jest też w Goch polska pani ginekolog ale od tej radzę trzymać się z daleka, naciąga na badania ile się da (nawet mnie próbowała choć ja to miałam w ramach niemieckiej kasy chorych).
A pan Kciuk nie dość że nie naciągał, to wszystko porządnie wytłumaczył, sam proponował dodatkowe badania (jak pisałam: na kasę chorych) i był delikatny przy badaniu. Polecam :)

A co do ciąż zagrożonych to ja np. tutaj jestem pod opieką internisty, diabetyka i ginekologa bo jestem cukrzykiem i mimo iż posługuję się tylko niemieckim to jakoś z lekarzami się dogaduję... Więc na pewno można też tutaj wszystko załatwić, w końcu długie, częste podróże też są zagrożeniem dla maleństwa...

andevi 
Super gaduła

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Nie Wrz 05, 2010 9:39 pm   

Wiesz,wszedzie na calym swiecie sa ludzie i taborety:(
Nie przesadzalabym z ta ogolna opinia na temat tut.lekarzy. Akurat ja trafilam i na takich, i na takich. Tez jestem po stracie, pol roku temu urodzilam zdrowego synka. Bylam operowana, a potem prowadzona w kolejnej ciazy przez zespol ginekologow w LUMC (Szpital Akademicki w Leiden). Polecam!
Co moge doradzic w Twojej sytuacji, to wez dokumentacje/ list polecajacy chociaz od swojego gina w Polsce. Moze mejlem Ci wysle, nie bedziesz musiala jechac.Tu skierowania tez pisza w formie listu do kolegi po fachu:) Huisarts moze Ci tak z progu nie uwierzyc, jesli Cie nie zna, a papier mowi za siebie. Cos w stylu, ze jest Ci niezbedna pomoc specjalistyczna.Niechetnie tu kieruja do specjalistow, wiaze sie to z finansami, oszczedzaja na pacjentach, ot co.Polozna jest po prostu tansza dla ubezpieczyciela :(

jamajka82 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Wrz 18, 2010 1:30 pm   

Bylam u lekarza w Kleve i z czystym sumieniem moge go polecic jako dobrego specjaliste. Opowiedzial mi o wszystkim, co sie dzieje ze mna, z dzidziusiem, zadnego pytania nie zostawil bez odpowiedzi. Polecam!
P.S. Moj maluszek ma centymer i szybciutko bijace mikroskopijne serduszko :) Wszystko jest w porzadku :) Dziekuje za namiary na lekarza

piotrunia 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Sob Wrz 18, 2010 8:40 pm   

cieszymy sie bardzo , ze u ciebie wszystko ok.trzymaj sie cieplo

angelika 
Gaduła

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Nie Wrz 19, 2010 5:12 pm   

ja tez polecam tego lekarza z KLeve ;)

Niunia27 
Gaduła

Wysłany: Czw Paź 14, 2010 12:02 pm   

Witam was serdecznie.Ja wlasnie zrobilam dzisiaj test i wyszedl pozytywny.Ciesze sie bardzo,ale tez sie boje,bo w lutym tego roku poronilam.A do tego wszystkiego mam lekkie plamienia.Wiem,ze plamienia wcale nie oznaczaja,ze za chwile poronie,ale ja sie bardzo boje,ze znowu strace.
Poprzednim razem wszysko wygladalo tak samo.Zrobilam test-pozytywny,lekkie plamienia-telefon do poloznej i uslyszalam ze to zupelnie nozmalne,3 dni po tym-poronienie.I wlasnie dlatego sie boje,ze scenariusz sie powtozy
Pozdrawiam was dziewczyny.
Moze ktoras z was przechodzila cos takiego? :039:

Miep 
Super gaduła

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Czw Paź 14, 2010 10:54 pm   

Niunia27, i wlasnie dla tego ze poronilas w lutym zglos sie do domowego i popros o skierowanie do ginka.
Teraz nie powinien nikty ci juz problemow robic zeby cie skierowac do ginka.

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Pią Paź 15, 2010 6:24 am   

Poki nie poroni 3 razy, moga odmowic jej pomocy specjalisty.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pią Paź 15, 2010 6:50 am   

suska,

dlaczego dopiero niby trzykrotne poronienie kwalifikuje do otrzymania skierowania do ginekologa
no bez przesady , nikt nie bedzie liczyl (do trzech)poronionych ciaz ,skad wytrzasnelas wogole ta liczbe
:033:

( ͡° ͜ʖ ͡°).

Niunia27 
Gaduła

Wysłany: Pią Paź 15, 2010 12:48 pm   

Dziekuje wam wszystkim.Plamienia ustapily,ale pojde do rodzinnego.Zadzwonie tez do poloznej.Mam nadzieje,ze wszystko sie ulozy.Pozdrawiam was serdecznie :039:

Odpowiedz do tematu