30lecie obchodow Solidarnosci |
Autor |
Wiadomość |
jso
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Sob Wrz 04, 2010 9:54 am
|
|
|
Nie wiem dlaczego próbuje się przypisać Kaczyńskiemu, że próbował zrobić z siebie kogoś wielkiego w swoim wystąpieniu. Obejrzałem je i NIC takiego tam nie widzę, ale to może przez moherowy beret, który mam tak wielki, że mi opada na oczy. Mówi tylko o swoim bracie i w jego imieniu.
Była mowa, że Henryka Krzywonos ma duże zasługi dla Solidarności, więc powinniśmy jej słuchać prawie jak wyroczni. Tyle w tym temacie: http://www.youtube.com/wa...player_embedded i z IPN z biuletynu IPN: Był głos, że Palikot jest inteligentny. Do tego ma mnóstwo kasy (kij, że ze spadku), więc też powinniśmy go słuchać. Na to mogę tylko powiedzieć, że musiałby rozwiązać test na inteligencję, żeby móc ją oceniać. Prezes Providenta odniósł pewnie większy sukces, może i ma wyższe IQ, to nie czyni z niego autorytetu moralnego, bo ta firma to hiena. W kwestii kogo słuchać proponuję odnosić się do treści, a nie osoby, nie nawiązywać do IQ, daty urodzenia czy stanu posiadania. Po to każdy ma swój rozum, aby z niego korzystać, a nie z cudzego. Dla każdego autorytetu znajdzie się inny jeszcze większy autorytet, który będzie miał inne zdanie. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
guust napisał/a: | wracajac do obchodow, to przykro jest patrzec, jak osoby nie szanuja siebie nawzajem |
Podpisuję się pod tym!
Prawie pół Polski jest teraz przedmiotem żartów reszty. To nie muszą być zwolennicy PiSu, wystarczy tylko być na prawo od PO i mieć czelność skrytykować PO, a zostaje się wrzuconym do worka z napisami fanatyk (i w tym temacie się to pojawiło), moherowy beret, słuchacz radia maryja. Teraz nie można mieć prawicowych poglądów, bo teraz to niby tylko fanatycy mają do tego prawo. Co najmniej 2 razy ktoś mi napisał na forum, żebym leciał wpłacać pieniądze na radio. Pół tematu o krzyżu to śmieszne gierki o moherach, żarty i żarciki z ludzi, z Polaków. Z "moherów", które widziały często I, wojnę, II i III RP, i to robią szczeniaki które najdalej co widziały to II RP. Już nawet śmieszne gierki powstają. Czy ktoś widział śmieszną grę o wyborcach PO? Albo kogoś latającego z penisem? Rosjan się broni jak brata, a rodaków o innych poglądów miesza z g...wnem. Czy żeście nie powariowali? Główne media wcześniej usilnie ośmieszały obu Kaczyńskich, z naciskiem na Lecha, nieudane, niefortunne i powykrzywiane zdjęcia itp. Chyba wszyscy zauważyli chwilową zmianę oblicza mediów po 10 kwietnia. Teraz to wróciło! Palikota, "podwładnego" Tuska wynosi się na piedestały za mieszanie PiSu z g..wnem (tu widać jak z automatu odpowiada o Kaczyńskim jakiemuś pijakowi: http://www.sadistic.pl/pa...i-vt44549.htm). A skoro poseł może besztać kogoś jak śmiecia, to dlaczego zwykli obywatele mieliby trzymać większy fason? A jeśli już taki cool i młodzieżowy Wojewódzki i światowiec- moskwiczanin Figurski nagrają śmieszną piosenkę, to nie wypada się do nich nie przyłączyć. Kto się z nimi nie nabija ten sztywniak z kijem w tyłku. W mediach głośno o Krzywonos, nie dlatego, że powiedziała coś ciekawego tylko dlatego, że skrytykowała Kaczyńskiego, więc warto to pokazać. Ten temat też nie powstał, żeby do czego dojść, tylko żeby znów eksponować to samo i nawrzucać Jarkowi. Z automatu Kaczyńskiemu przypisuje się słowa, których nie powiedział. A najlepsze w tym wszystkim jest to, że o to wszystko obwinia się Kaczyńskiego. Jątrzy i dzieli już nawet kiedy milczy (w kampanii wyborczej). Jak gdzieś jest to źle, jak go nie ma też źle. Skomentuje politykę PO to jątrzy i dzieli. Miejsca na krytykę opozycji już nie ma! Jak Jarosław skomentuje ataki wielkiej machiny medialnej na swoją osobę to jeszcze gorzej. A ten co rzucił g..wnem w nową tablicę to najpewniej wyborca PiSu, bo przecież w żałobie narodowej udział brało tylko 47% obywateli, wyłącznie wyborcy PiSu, bez wyjątku! Każdy powód jest dobry, żeby zmieszać Kaczyńskiego z błotem jak i jego wyborców. Przypominam, że zagłosowało na niego 47% ludzi, czyli to prawie pół Polski jest nieustannie przedstawiane jako fanatycy, mohery, katole, rydzykowcy, stare pryki i ludzie ze wsi. To przez to Polska jest podzielona. Ludzie obrażani nie będą się z nikim jednać, skoro druga strona po zaproszeniu do domu miałaby szukać powodu jakby tu opluć i wyśmiać. Kaczyńskiego się obwinia o to, że ma swoich zwolenników, bo gdyby ich nie miał to tamci nie byliby opluwani, a więc nie byłoby podziału. Taka jego wina w tym dzieleniu, że tylko istnieje.
Żeby być dokładnym, to PiS jako pierwsza partia prowadziła negatywną kampanię wyborczą kilka lat temu. PO przyszło, obniżyło poziom, uruchomiło do tego wielką machinę medialną vel "zaprzyjaźnione media" i poszerzono besztanie nie tylko do partii ale też jej wyborców. Kampania PiSu mi się bardzo nie podobała (zagłosowałem wtedy na PO w nadziei na liberalizm, teraz mając do wyboru PiS czy PO wybieram to pierwsze jako mniejsze zło z wymienionych wcześniej powodów i dlatego, że program obietnice wyborcze nie są fikcją).
Także tak, cieszę się, że guust zaczął nareszcie dostrzegać potrzebę szacunku i mam nadzieję, że inni też sobie to uświadomią.
Mam postanowienie, żeby w tematach politycznych wypowiadać się max. 3 razy, więc to moja ostatnia wypowiedź w tym temacie. Zresztą nie mam nic więcej do dodania jeśli chodzi o poszanowanie |
_________________ Dumny Polak |
Ostatnio zmieniony przez jso Sob Wrz 04, 2010 10:07 am, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
guust
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Sob Wrz 04, 2010 10:39 am
|
|
|
jsobanski napisał/a: | To nie muszą być zwolennicy PiSu, wystarczy tylko być na prawo od PO i mieć czelność skrytykować PO, a zostaje się wrzuconym do worka z napisami fanatyk (i w tym temacie się to pojawiło), moherowy beret, słuchacz radia maryja. |
sld tez krytykuje a nikt ich nie nazywa moherami - moze to co i jak sie mowi tez ma znaczenie....
zobaczmy jak sie wypowiada ceniony polityk PiS
http://fakty.interia.pl/t...prezesa,1527656
jsobanski napisał/a: | zy żeście nie powariowali? Główne media wcześniej usilnie ośmieszały obu Kaczyńskich, z naciskiem na Lecha, nieudane, niefortunne i powykrzywiane zdjęcia itp. Chyba wszyscy zauważyli chwilową zmianę oblicza mediów po 10 kwietnia. Teraz to wróciło! Palikota, "podwładnego" Tuska wynosi się na piedestały za mieszanie PiSu z g..wnem |
moim zdaniem najlepiej na ten temat odpowie Ci pan Migalski
http://migalski.blog.onet...2,ID413141639,n
jsobanski napisał/a: | Przypominam, że zagłosowało na niego 47% ludzi, czyli to prawie pół Polski jest nieustannie przedstawiane jako fanatycy, mohery, katole, rydzykowcy, stare pryki i ludzie ze wsi. |
frekwencja 55% wiec 47% z tego odpowiada poparciu jakie ma PiS w sondazach... ktore sa przeciez manipulacja obcego kapitalu....
jsobanski napisał/a: | Mam postanowienie, żeby w tematach politycznych wypowiadać się max. 3 razy, więc to moja ostatnia wypowiedź w tym temacie. Zresztą nie mam nic więcej do dodania jeśli chodzi o poszanowanie |
juz nie rob z siebie takiego meczennika... |
|
|
|
|
waliza
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Wrz 04, 2010 12:22 pm
|
|
|
Tak w ogóle w Polsce (głównie w mediach) przyjęło się za normę codzienne atakowania Kaczora za to, że jest staroświecki, pełen zawiści, obleśny skrajnie katolicki itp. ... a to ciągłe wyzywanie od moherów to mnie nudzi i bawi na maxa. Czasami mam wrażenie, że niektóre media (o zgrozo) więcej zajmują się wpadkami Jarosława niż działalnością tego pseudorządu i naszego pseudoprezydenta. Kiedyś czytałem taką opinię (była to burzliwa dyskusja na jednym z for internetowych) że Komorowski to wasz prezydent a nie mój... nie dziwię się takiej opinii. A co do radia Maryja obejrzyjcie ten filmik. Jeśli ktoś twierdzi, że Mohery są upolitycznione to tak samo ta pseudo Wyborcza jest mocno upolityczniona.
P.S Odnośnie obchodów Solidarności to nie ma co się dziwić atmosferze, która panowała podczas zjazdu winni, są Kaczyński oraz gabinet Tuska. A w TV widziałem jak przedstawiano Kaczora plującego jadem... Media manipulują jak diabli... |
_________________ Balcerewicz musi odejść |
Ostatnio zmieniony przez waliza Sob Wrz 04, 2010 12:23 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Guiscard
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Wrz 07, 2010 11:06 am
|
|
|
Wedlug mnie niedobrze,ze Polacy ciagle"zyja" przeszloscia . Oki nalezy o niej pamietac ale to co sie chyba robi to przesada,wiecie o co chodzi. Ludzie to mialo miejsce z kilkadziesiat lat temu! Nie na darmo Mojzesz chodzil po pustyni ze swoim ludem az do momentu gdy umarl ostatni pamietajacy niewole egipska wtedy tez mogl rozpoczac budowe nowego krolestwa;) |
|
|
|
|
|
|