Wykorzystywanie Polakow w Holandii, wczoraj Nederland 3 |
Autor |
Wiadomość |
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Pią Wrz 10, 2010 8:02 pm
|
|
|
Witam,
Może ktoś pobrać ten film i wrzucić np na inny portal bo nie moge odpalic tego... a chciałbym zobaczyć ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
doktorlecker
Gaduła

Wiek: 43 Dołączył: 18 Sie 2008 Posty: 126 Skąd: s-Hertegonbosch
|
Wysłany: Pią Wrz 10, 2010 8:05 pm
|
|
|
[quote="guust"]http://www.depers.nl/binnenland/507404/Polen-zijn-nieuwe-kt-Marokkanen.html
po akcji ''bob dla polaka'' czuje ze chyba media holenderskie chca nam delikatnie powiedziec 'polakom dziekujemy'
powyzszy film przykro sie oglada dla polaka, dla holendra bedzie raczej obojetny i na koniec powie - nie pasi to spadac....
Witam. Masz racje.JUz To od dawna zauwazylem, iz Holandia juz nie chce Polaków. Ale znajdą sie Polacy co bedą muwić ze Tak nie Jest. Ale to Oczywiste, bo Jak szef czerpie z ciebie korzysci i klepie cie po Plecach to jest zadowolony i chwali sie na Forum. A Prawda jest Taka ze robisz za mniejsze Pieniadze i nigdy nie Bedziesz traktowany jak swój , a to ze niektórzy moga przyjśc na Urodziny lub inne przyjecie to tylko po to aby Pokazać sie jacy oni to nie są dobrzy. Smutne ale Prawdziwe |
_________________ Jak dobrze zrozumieć wreszcie, że życie nabiera dopiero wtedy sensu i znaczenia, gdy toczy się zgodnie z własnymi potrzebami, rytmem własnego oddechu, a przede wszystkim własnym wyobrażeniem |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pią Wrz 10, 2010 9:53 pm
|
|
|
doktorlecker,
Cytat: | JUz To od dawna zauwazylem, iz Holandia juz nie chce Polaków. |
nikt nie chce w swoim kraju, pijusow cpunow i kryminalistow ,bo jakby nie bylo swoich tez maja,
porzadni Polacy sa szanowani i doceniani i nie pierdziel glupot ,ze juz ich nie chca ... |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
Lida29
Poczatkujacy Lida
|
Wysłany: Pią Wrz 10, 2010 10:09 pm
|
|
|
Mieszkałam kiedyś dawno dawno temu na campingu pokazanym w tym programie,syf,chlew,pijaństwo...jak ktoś nie płacił za namiot do akcji wkraczał Nico(prawa ręka Martina który udziela w programie"wywiadu") z piłą łańcuchową i ciął namioty-to były czasy Ale prawda jest taka,że to my Polacy jesteśmy sami sobie winni,większość przyjeżdża tutaj w ciemno,bez języka,bez kasy,koczuje gdzie się da,pracuje gdzie się da,zresztą,co ja Wam będę pisać,wiecie o co chodzi.
[ Dodano: Pią Wrz 10, 2010 10:14 pm ]
Gochna H napisał/a: | doktorlecker,
Cytat: | JUz To od dawna zauwazylem, iz Holandia juz nie chce Polaków. |
nikt nie chce w swoim kraju, pijusow cpunow i kryminalistow ,bo jakby nie bylo swoich tez maja,
porzadni Polacy sa szanowani i doceniani i nie pierdziel glupot ,ze juz ich nie chca ... |
Moja droga,ja mieszkam na wsi i uwierz mi,że w moim miasteczku Polacy są traktowani jak trędowaci,ale moja mama mieszka w Amsterdamie i nie narzeka.Ja za to musiałam się naprodukować,żeby moi sąsiedzi mnie zaakceptowali. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pią Wrz 10, 2010 10:15 pm
|
|
|
Beny.rac,
Mariola na poprzedniej stronie podala jeszcze inny link, tez Ci sie nie dziala? http://www.eo.nl/klaasgaatillegaal |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Lut 25, 2014 6:42 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Pią Wrz 10, 2010 10:22 pm
|
|
|
Trailer moge obejrzec a juz jak klikam w video to wyskakuje nowe okno i nic ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Lida29
Poczatkujacy Lida
|
Wysłany: Pią Wrz 10, 2010 11:03 pm
|
|
|
Widocznie u mnie na wsi mają już dosyć Polaków pijących piwo pod sklepem-i wcale im się nie dziwię U mnie co trzeci samochód na PL blachach kłuje w oczy ,jestem w stanie sobie wyobrazić jak czują się Holendrzy,gdy mija ich super wypasiona bryka na PL rejestracjach,co niektórzy Holendrzy wiedzą już że u nas w Polsce panuje zwyczaj-zastaw się a postaw się
Ale nie chcę odbiegać od tematu,sorki za ten OFF,raczej nie udzielam się na forum,ale lubię czasem poczytać ,na pisanie nie mam czasu.
Pozdrawiam! |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Lut 25, 2014 6:42 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
goorn
Gaduła Zimny jak głaz.

|
Wysłany: Sob Wrz 11, 2010 3:03 am
|
|
|
Ja mam głęboko w d... uprzedzenia wiatraków do nas i to że nas wykorzystują. Wolę żeby mnie wiatrak wykorzystał i dał przy tym zarobić niż żeby polak mnie zgnoił i nic bym z tego nie miał.Tak wam źle w NL to wracajcie do Polski. Swoim sposobem bycia pokazuje że nie każdy polak jest zły. Nawet nie mogę powiedzieć żeby swoim podejściem do nas mnie urazili. Szybko zmieniają nastawienie do mnie z nie do tak. Nawet ostatnio byłem na dysce i na wstępie trzymali się na dystans ale po paru minutach im przeszło, byli miło zaskoczeni że polak może pić, bawić się z kulturą, rozmawiać i nie narobić wstydu sobie i rodakom. Nawet opowiadali jakich ćwoków polaków poznali i nie dziwie się że mają o nas takie zdanie. |
_________________ Pozdrawiam. |
|
|
|
|
guust
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Sob Wrz 11, 2010 8:18 am
|
|
|
goorn napisał/a: | Swoim sposobem bycia pokazuje że nie każdy polak jest zły |
zgadzam sie w 100% bo kazda osoba zyjaca poza granicami swojego kraju jest jego ambasadorem - nie narzekam na polityke, gospodarke itd itp jak rozmawiam z obcokrajowcami, bo po co mam oczerniac, kalac swoje gniazdo? wole powiedziec, ze warto pojechac na wakacje i podac kilka adresow....
ale zgadzam sie tez ze polacy sami sobie wyrobili taka marke - bylem na urodzinach kolegi (ja jako jedyny obcokjajowiec) no i opowiada ze przyczecze z podworka ukradli, policja powiedziala, ze grupa polakow kradnie w okolicy... no wiec wszyscy oczy na mnie i torebki poprzysuwali...
Lida29 napisał/a: | U mnie co trzeci samochód na PL blachach kłuje w ocz |
a dlaczego kluje - bo nie placa podatkow, ale z drugiej strony jak holendrzy by mieli taka mozliwosc tez by tak robili! tak samo kombinuja, tylko robia to z wieksza klasa i sie nie obnosza z tym tak...
goorn napisał/a: | Ja mam głęboko w d... uprzedzenia wiatraków do nas i to że nas wykorzystują |
wykorzystywaniu mowimy stanowcze NIE! a uprzedzenia zaleza od czlowieka, ja sie tylko zastanawiam, dlaczego jest nagonka medialna.... |
|
|
|
|
caliber1973
Gaduła

Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Maj 2007 Posty: 130 Skąd: ROTTERDAM
|
Wysłany: Sob Wrz 11, 2010 10:21 am
|
|
|
guust napisał/a: | ja sie tylko zastanawiam, dlaczego jest nagonka medialna.... |
"Trzeba oświecić naród"
Dr Joseph Paul Goebbels |
|
|
|
|
Guiscard
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Wrz 11, 2010 11:50 am
|
|
|
Robicie z igly widly. Wiadomo,ze emigracji towarzysza pewne zjawiska. A to,ze w Holandii sa takie obozy pracy lub wykorzystuja cudzoziemcow, to juz wstyd i problem miejsowych wladz. Zeby taki oboz mogl istniec pewni ludzie(policja , urzednicy) musza go nie widziec. Czyli biora w lape. Wstydzicie sie za swoich rodakow? Bez przesady. |
|
|
|
|
Gryzomir
Gaduła

|
Wysłany: Nie Wrz 12, 2010 9:36 am
|
|
|
guust napisał/a: | http://www.depers.nl/binnenland/507404/Polen-zijn-nieuwe-kt-Marokkanen.html
po akcji ''bob dla polaka'' czuje ze chyba media holenderskie chca nam delikatnie powiedziec 'polakom dziekujemy'
powyzszy film przykro sie oglada dla polaka, dla holendra bedzie raczej obojetny i na koniec powie - nie pasi to spadac.... |
Gdzie tam delikatnie. Akcja "bij Polaka" trwa w holenderskich mediach z roznym natezeniem juz od 2004 roku czyli od momentu wkroczenia Polski do EU. Juz wtedy straszono przed tsunami Polakow. Juz w roku 2007 czytalem w de Volkskrant ze Polacy to "smerig volk". Polacy nigdy nie byli witani przyjaznie w Holandii. Oczywiscie zaraz pojawi sie jakis Krzys albo Zdzis i mi powie ze nie. Ze do niego to Holendrzy sie usmiechaja i mowia mu dzien dobry, tak jakby nie wiedzial o powszechnym zaklamaniu i obludzie w Holandii. Ja mieszkam tutaj juz na tyle dlugo ze mnie biora za swojego. Jak im sie czasem ta ich ksenofobia uleje to az przeraza. Holendrzy tak na prawde nienawidza wszystkich obcokrajowcow. Boja sie tylko tych silniejszych i przez ten strach ich szanuja. Na cale szczescie dla nas xenofobia Holendrow jest juz tematem dyskusji w calej Europie. Przeczytajcie prosze http://www.nrc.nl/binnenl..._met_argusogen. Najbardziej mi sie podoba komentarz z Guardiana
"[...]In both Flanders and the Netherlands the voters clearly decided to vote for ethnic and effectively nationalist parties. And while they may hate being lumped together, the similar choices in both suggest the region may once again merit the collective title of the Low Countries: low in intent, low in outcome, low as in debased.[...]" |
Ostatnio zmieniony przez Gryzomir Nie Wrz 12, 2010 9:41 am, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
monk12
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Wrz 12, 2010 2:51 pm
|
|
|
post edytowany |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Wrz 12, 2010 2:57 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Kasiucha
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Wrz 15, 2010 1:28 am
|
|
|
ja uważam że wina nie tylko jest po stronie holendrów, przecież to 'my" płacimy wygórowaną cene za mieszkania, to my mieszkamy po kilka osób na 15 metrach, to my godzimy się tyrać po 15 godzin, my godzimy się na takie traktowanie, dajemy przyzwolenie, narzekamy ale nic z tym nie robimy. przykre ale prawdziwe. |
|
|
|
|
Winter
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 453 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Śro Wrz 22, 2010 10:30 pm
|
|
|
Ale o co wam chodzi? Jeśli Holendrzy przyjeżdżaliby do Polski w poszukiwaniu pracy to też byście ich nie tępili i mniej płacili i na wszystko udawali głupa?
Mieszkam kilka lat w Holandii, kolejny będzie już czwarty i nauczyłem się dużo z zachowań ludzi.
Holendrzy:
Wykorzystują sytuację imigrantów, jako, że jesteśmy świeżym mięsem i ogólnie mają w dupie, czy mamy w Polsce choćby TV, czy Internet to facetów traktują, jak szmaty, a kobiety (te ładniejsze) ubóstwiają, widzę często w pracy na przerwach, jak zagadują i wypytują, oczywiście pytania czysto towarzyskie, bo Polska i Polacy ich nie interesują. Nawet dobrze znany Wam Holender będzie Wam wciskał kit, że dużo zarabiacie i ogólnie jest super-świetnie.
Polacy:
Co się dziwicie, że nas tak postrzegają w Europie? Mieszkam w normalnym domu za który płacę ponad 1200 € na miesiąc, ale muszę wyrzucić jednego delikwenta, bo zaczął się bawić w handel dragami i ogólnie "ma na wszystko wyje****" - takie jest podejście tej "młodej" Polski. W pracy tylko jeden temat "ile wypiliśmy, łohohoho".
-----------------------------
Same superlatywy, prawda jest taka, że kraj jest w rozsypce, rodziny się rozpadają, te "młode" pokolenie się stacza i lekko im się pieprzy we łbach. Tu nawet nie chodzi o to, że żyją w bungalowach, ale o wychowanie i kulturę. Każdy Polak jest krótko wygolony i co chwila zarzuca słynne "kur**". Do kogo macie pretensje? Oglądajcie więcej papki z TV i Tańce z gwiazdami i inne duperele to wam się mózg zlasuje. Tutaj przyjechali ludzie towarzysko na imprezy, żeby się zabawić, oni nie myślą o życiu, a jak to się skończy ta rozsądna część forumowiczów wie - życie jest nieubłagane i nie wybacza błędów.
Ja mam tylko jedną pretensję do Polaków, jeśli odmówię im picia wódki to jestem nazywany ciotą, łajzą, babą... fajne mamy czasy, wzór męskości to ilość promili w organiźmie.
Jeśli tak ma wyglądać polskie społeczeństwo to niech tych Polaków tępią, aż do upadłego, Polki niech się kur*** z obcymi, bo to nic nie warty naród. Nie mówię, bo jestem jakiś lepszy, ale denerwuje mnie to ciągłe gadanie Polaków "za mało zarabiamy, buntujemy się", "czemu oni nas traktują, jak alkoholików, oni przecież też piją", "My Polacy to robimy na całą Europę".
Ta lepsza część polskiego społeczeństwa została w Polsce, za granicę wyjechała chołota, która ma w 4 literach, czy Ciebie dobrze ocenia Holender, on musi wyjść na środek ulicy, odlać się, pokrzyczeć i pokazać, że on jest z Polski. Ty stracisz i on, ale oboje kiedyś wrócicie do Polski, gdzie jest syf i ubóstwo.
Polacy to taki destrukcyjny naród...
[ Dodano: Sro Wrz 22, 2010 10:34 pm ]
I jeszcze jedno, nie słuchajcie tych bzdur, że Polacy uczą się języków i je znają (przynajmniej angielski). Poznałem ciągu kilku lat chyba z kilka tysięcy Polaków i 99% mówi po angielsku tylko OK. Polacy są lewi do nauki, bo im się nie chce, wolą wódę pić, a jak... najlepiej się napier*****, będzie się czym dzieciom w Polsce chwalić! |
|
|
|
|
|
|