NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nauka w ISK
Autor Wiadomość
Paula2707 
Poczatkujacy
Paula2707

Wysłany: Pią Wrz 19, 2008 10:10 pm   

sylart napisał/a:
Witam

Szukam szkoły ISK dla 12-sto latki nieznającej języka holenderskiego.

Z góry dziękuję

Moja siostra ma 12 lat i rodzice poslali ja do normalnej szkoly takiej jak w polsce szkola podstawowa, siostra chodzi do o.b.s De Linde. Mowi ze szkola jest fajna, nauczyciele przemili i mimo ze zaczela miesiac temu juz zalapala dobry kontakt z kolegami i kolezankami. Ja chodze do ISK i chodza ze mna 2 dziewczynki w wieku 12 lat, ale mysle ze to nie jest dla nich dobre, poniewaz sa do tylu z programem i nie moga sie odnalezc, do mojej klasy chodza osoby powyzej 15 lat.
Pozdrawiam serdecznie

maya 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Paź 15, 2008 8:15 am   

ISK rotterdam Pustebocht. O więcej info zapraszam na priv. 11612173

aabbas 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Paź 16, 2008 10:20 am   

do 18 lat? a co z póxniej urodzonymi? Nie ma szansy nauki w takiej szkole? Swietna sprawa szkoła holenderko- holenderska, ja gdy mieszkałam w Szwecji, chodziłam do takiej szkoły z tym że obowiazywał nas jezyk kraju- rewelacja. Po 2 tygodniach można było już zrozumieć nauczyciela w poszczególnych słowkach, reszta przychodziła sama;)
No i oczywiście byla ona za darmo ale - Holandia to nie Szwecja;)))

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 12:07 pm   

aabbas napisał/a:
do 18 lat? a co z póxniej urodzonymi?

osoby, ktore ukonczyly 18 lat moga zapisac sie na kursy jezykowe... ktore czesto sa placone przez gmine...

aabbas 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Paź 16, 2008 2:21 pm   

tak, dziękuję Duuvelke, sama o tym pisałam, słyszałam jednak od innych osób, że te kursy gminne są dłuże i poziom jest różny...
Jeszcze sama nie mogę na ten temat nic powiedziec, wiem tylko jak to wygladało w Szwecji. Tam przypisywano nas do danej grupy, względem tego ile ma się lat nauki za sobą (łącznie szkoła podstawowa, średnia no i studia) a i tak róznie z tym bywało.

markoo01 
Poczatkujacy
Kasia

Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 7:13 pm   Breda isk !!!

A ja się naszukałam jak głupia i nie znalazłam nigdzie .......schakelklas w Bredzie !!! Błagam o pomoc bo mam niewiele czasu do poniedziałku . Proszę podajcie mi namiary

duYster 
Super gaduła
Uwaga Baba!

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 7:58 am   

Kellebeek College
Richting: Internationale SchakelKlas (ISK)
Opleiding: Internationale SchakelKlas (ISK) Breda
Niveau:
Leerweg:
Duur: 1 tot 2 jaar

4826 CW Breda
TEL: 076 587 60 40
FAX: 076 561 15 26
E-mail: [email protected]

Leslocatie: Zomergemstraat 4, 4826 CW Breda
Tel: 076 - 587 6040

Powodzenia :039:
Ostatnio zmieniony przez duYster Sob Wrz 05, 2009 7:59 am, w całości zmieniany 1 raz  

martyna_k 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 9:57 am   

markoo01, tam można nawet w połowie semestru się zapisać. Wiem, bo chodziłam do tej szkoły i nawet pod koniec roku szkolnego przychodzili się zapisywać.

Agss 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 5:25 pm   

Ja chodziłam do Groene Hart lyceum. Rok. Chyba najlepszy z wszystkich tutaj ;>

markoo01 
Poczatkujacy
Kasia

Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 10:54 pm   

Ślicznie dziękuję za info . Miałam nadzieję że przyjmą syna do gymnasium w Dongen gdzie odbywają się lekcje po angielsku ale ....... dostaliśmy odmowną odpowiedz gdyż tak czy inaczej maja tam lekcje holenderskiego . Skierowali nas do schakelklas w Tilburgu ale bliżej mamy do Bredy . Mam więc pytanko do wszystkich tam kiedyś uczęszczjących ......Jak wspominacie isk w Bredzie ?jaki to poziom ? czy naprawde idzie sie w rok nauczyć holenderskiego ? I właściwie co potem ? Jaka potem szkoła >? pozdrawiam serdecznie

piter598 
Poczatkujacy
piter

Wysłany: Pon Wrz 28, 2009 9:28 pm   

witam
szukam szkoly dlA 14-latki gdzie jest dobra szkola i gdzie dobrze zaklimatyzuje sie moja corka za wszystkie info.bede wdzieczny
z gory dzieki :083: :039:

duYster 
Super gaduła
Uwaga Baba!

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Śro Wrz 30, 2009 2:45 pm   

markoo01 napisał/a:
Ślicznie dziękuję za info . Miałam nadzieję że przyjmą syna do gymnasium w Dongen gdzie odbywają się lekcje po angielsku ale ....... dostaliśmy odmowną odpowiedz gdyż tak czy inaczej maja tam lekcje holenderskiego . Skierowali nas do schakelklas w Tilburgu ale bliżej mamy do Bredy . Mam więc pytanko do wszystkich tam kiedyś uczęszczjących ......Jak wspominacie isk w Bredzie ?jaki to poziom ? czy naprawde idzie sie w rok nauczyć holenderskiego ? I właściwie co potem ? Jaka potem szkoła >? pozdrawiam serdecznie

Nie wiem jak jest w Bredzie w ISK, ale ze tak powiem- nie martw sie na zapas.
Mozna nauczyc sie jezyka w rok na tyle, zeby kontynuowac nauke w holenderskiej szkole.
Temat byl wielokrotnie omawiany na forum, przeczytaj poprzednie wpisy:)

I powodzenia! :039:

gigga 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sie 23, 2010 5:01 pm   

Cześć :) Jestem tu nowa i mam do Was małe pytanko...
Otóż mam 17 lat i chciałabym iść do ISK tylko mam pytanie czy taka szkoła jest płatna? I ile kosztuje bo szukałam w necie i nie znalazłam... Tak na marginesie to chciałabym mieszkać w jakims akademiku, czy cos w tym stylu i nie wiem czy to jest realne. Dodam jeszcze, że moja mama pracuje w tym miescie co chodziłabym do szkoły... Z góry dziękuję i PROSZĘ O POMOC! ;)

martyna_k 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pon Wrz 13, 2010 10:19 pm   

gigga, szkoła nie jest płatna sama w sobie. Refunduje to wszystko raczej Gemeente. Zdarzy się, że płaci się za szkolną szafkę 5 euro czy czasem za drobne materiały, ale to nie dużo.Akademik...o tym mało wiem. Można wynajac pokój, lecz za to trzeba już zapłacic...
Ostatnio zmieniony przez martyna_k Pon Wrz 13, 2010 10:20 pm, w całości zmieniany 1 raz  

ghdstore3u 
Poczatkujacy
vwx971

Wysłany: Pon Sty 10, 2011 4:41 am   

spam
Ostatnio zmieniony przez Duuvelke Pon Sty 10, 2011 12:33 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu