Zamknięty przez: Gochna H Śro Wrz 15, 2010 3:15 pm |
PKP Amsterdam- Warszawa |
Autor |
Wiadomość |
AlutkaT
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Wrz 15, 2010 8:23 am PKP Amsterdam- Warszawa
|
|
|
Korzystaliście z tego środku transportu? Jak to wygląda? Znalazłam rozkład w internecie ale nie potrafie zrobić rezerwacji.
Jeśli ktoś wie cos wiecej, proszę o pomoc!
Dzieki, A. |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Śro Wrz 15, 2010 9:46 am
|
|
|
Byłem raz na dworcu pytać o cenę biletu na ten pociąg, cena którą mi podano była zdecydowanie zaporowa - zdaje się 400e w 2 strony podczas, lot KLMem wychodził dużo taniej. Co prawda pytałem się o to blisko planowanego terminu wyjazdu, więc może dużo wcześniej jest dużo taniej. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Śro Wrz 15, 2010 9:55 am
|
|
|
ja ostanio jechalam pociagiem z hilversum do wroclawia , bilet rezerwowalam na dworcu 3 miesiace przed wyjazdem koszt przejazdu w dwie strony okolo 170 euro
podroz minela szybko i przyjemnie
monika
p.s. mialam 2 godzinne przerwy miedzy przesiadkami |
|
|
|
|
katylexy
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Wrz 15, 2010 10:44 am
|
|
|
Witam!
Ja bardzo często korzystam z tego środka transportu na trasie Amsterdam - Poznań.
W zalezności od czasu, kiedy rezerwuje się bilety można je kupić już od 29E za miejsce siedzące i bodajże od 39 albo 49E za kuszetkę. Bilety promocyjne są dostępne od 3 miesięcy przed podróżą. W Holandii jest tak, że przy zakupie biletu doliczają 10E swoich kosztów i szczerze powiedziawszy dość trudno jest tu kupić bilet promocyjny. Ja w zeszły poniedziałek kupowałam bilet w Polsce na trasę Poznań - Amsterdam i zapłaciłam 69E (280zł).
Z tego co się orientuję to tych biletów przez internet kupić nie można a więcej informacji o cenach biletów można znaleźć na stronie intercity. Pociąg nazywa się Jan Kiepura, a normalny bilet bez promocji kosztuje (o ile się nie mylę) 157E ale nie wiem czy to za miejsce siedzące czy za kuszetkę.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Śro Wrz 15, 2010 11:24 am
|
|
|
duzo informacji jest tez na stronie www.db.de to sa niemieckie koleje panstwowe i tam jest o wiele lepszy rozklad jazdy niz na holenderskiej stronie |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|