Lakierowanie auta |
Autor |
Wiadomość |
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Wto Sie 17, 2010 11:59 am Lakierowanie auta
|
|
|
Orientujecie czy jest tu taka mozliwosc , gdzie, czy w ogole to sie oplaca znajac ceny holenderskich uslug? |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Sie 17, 2010 9:27 pm
|
|
|
mozliwosc jest, ale oplacalne to tutaj raczej nie bedzie |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Wto Sie 17, 2010 9:53 pm
|
|
|
stroopwafel, a duzo masz tego lakierowania? |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
|
Wysłany: Śro Sie 18, 2010 5:48 am
|
|
|
Najlepiej cale auto bo pomalujesz tylko jakies odpryski czy rdze to i tak bedzie roznica w kolorze.
Zastanawiam sie czy zostawic sobie auto np.na nastepne 2-3 lata ale wtedy trzeba w nie zainwestowac ale jak mam dac np.500 e za lakierowanie to wole je za grosze sprzedac, dolozyc i kupic cos nowszego. Co o tym myslicie? |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Sie 18, 2010 7:02 am
|
|
|
jak auto technicznie jest sprawne to ja bym olal rdze i odpryski i jezdzil:. chyba, ze ilosc rdzy przewyzsza ilosc lakieru:) ale to nie wiem czy samo lakierowanie wystarczy i czy zmiescisz sie w 500e. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Śro Sie 18, 2010 8:11 am
|
|
|
Oj, z 500e na pewno się nie zmieścisz. Mi samo lakierowanie zderzaka wycenili na 300e. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
mario28100
Poczatkujacy pies na baby
|
Wysłany: Śro Sie 18, 2010 6:55 pm
|
|
|
w niemczech jest taniej malowanie
np; Audi a3 2004
1. naprawa zderzaka tylnego ( dziura od zywoplotu ) plus malowanie ,
2. malowanie zderzaka przedniego
3. cena razem 130 euro ( 2009 ) rok |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Sie 20, 2010 5:41 pm
|
|
|
Za 500e to w Polsce calego auta nie pomalujesz... |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
hoolio
Gaduła FSW ZACHÓD
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lut 2008 Posty: 116 Skąd: Świebodzin FSW
|
Wysłany: Pon Wrz 13, 2010 4:16 pm
|
|
|
Teraz bardzo modne jest oklejanie auta. Cena: niższa niz lakierowanie, Efekt: lepszy niz lakierowanie Sa filmiki na youtube i chyba na tvn-turbo. |
|
|
|
|
fornal
Nieśmiały użytkownik
|
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
|
Wysłany: Sob Cze 11, 2011 3:13 pm
|
|
|
Czu tu zajmuja sie tez takim oklejaniem aut a moze znacie jakiegos polskiego lakiernika? |
|
|
|
|
hoolio
Gaduła FSW ZACHÓD
|
Wysłany: Sob Cze 11, 2011 7:33 pm
|
|
|
stroopwafel napisał/a: | Czu tu zajmuja sie tez takim oklejaniem aut a moze znacie jakiegos polskiego lakiernika? |
Ze wzgledu na strukturę tej folii 3D naklejanie jest banalnie proste. Popatrz na youtube.pl wystarczy nagrzewnica (podgrzewarka) czy jak ją nazwać i troszkę sprytu. Folia mozna pognieść w rękach, zrobić z niej kulkę a ona pod wpływem temp. wroci do pierwotnego kształtu. Aby zapamietać kształt na danym elemencie wystarczy mocniej podgrzać.
Czyli podsumowując : wystarczy kupić folie np. tylko na dach i sprobować. JAk wyjdzie to zrobić resztę i juz.
Napewno trzeba mieć garaż.Bez tego ani rusz. |
_________________ -------------------------------------------
Dzięki |
|
|
|
|
adamek88
Gaduła
|
Wysłany: Pon Cze 13, 2011 11:14 am
|
|
|
hoolio, Kolego nie wydaje mi się żeby to było takie proste bo przecież na aucie nie masz samych gładkich powierzchni. Przyglądałem się kiedyś jak firma zajmująca się tym profesjonalnie oklejała mi samochód służbowy- to się tylko tak wydaje że to takie proste. Żeby był fajny efekt jest potrzebne dużo doświadczenia oraz zdolności żeby to się później nie odklejało i zamiast upiększyć nie zaczęło szpecić auta.
pozdrawiam |
|
|
|
|
hoolio
Gaduła FSW ZACHÓD
|
Wysłany: Pon Cze 13, 2011 6:03 pm
|
|
|
adamek88, kolego mowie ci że to proste, oczywiście są ludzie, którzy nie potrafią wbić gwoździa i wołają firmę ale dla nas sprytnych Polakow to temat do ogarnięcia. Cały bajer (jak już wspomniałem) to folia. Jesli nakleisz zle to zrywasz i bawisz sie aż nie wyjdzie. A jak juz wyjdzie to dopiero podnosisz temperature folii do temperatury, w ktorej folia zapamięta swój kształt i wtedy juz nic z nią nie zrobisz. Wstarczy kupić kawałek na allegro i okleic sobie np. słupki miedzy drzwiami na czarny mat (jak sie nie ma oryginalnie). Ja to akurat robiłem i to naprawde fajna zabawa. Proste jak ...... yhymmm ta folia to magia.
http://www.youtube.com/wa...QIWWhtQB8s&NR=1 |
_________________ -------------------------------------------
Dzięki |
|
|
|
|
|