dieta |
Autor |
Wiadomość |
siemej
Gaduła
|
Wysłany: Śro Cze 30, 2010 1:54 pm
|
|
|
suska napisał/a: | Zapisalam sie juz na silownie, jezdze na rowerze, ale waga nadal stoi w miejscu. |
Kiedys slyszalam (w sumie mozna powiedziec, ze u mnie to sie sprawdzilo), ze jezeli duzo cwiczysz np. na silowni, czy uprawiasz sporty silowe, to oczywiscie zgubisz tkanke tluszczowa, ale to wszystko pojdzie w miesnie. Przez to tez mimo iz wyglada sie lepiej, waga moze wskazywac ciagle +- te same kg. |
_________________ niewazne ile mamy....zawsze chcemy wiecej.... |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Śro Cze 30, 2010 3:17 pm
|
|
|
Gdzieś wyczytałam ze wafle ryżowe pomagają w odchudzaniu. Podobno wchłaniając wodę pęcznieją w żołądku powodując uczycie sytości.
Nie wiem czy to prawda, ale - warto spróbować
Wafle do kupienia w Lidl |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
kocisko
Poczatkujacy

|
Wysłany: Śro Cze 30, 2010 4:29 pm
|
|
|
guust napisał/a: | suska napisał/a: | 164 waze ok 58kg |
i chcesz sie odchudzac???
raczej zacznij tylko
suska napisał/a: | jesc zdrowo |
bo w anoreksje popadniesz! jak slysze takie historie to raczej do psychologa bym wyslal niz do dietetyka.... (nie pisze tego w znaczeniu negatywnym....) |
Obliczając BMI proponuję uwzględnić jeszcze wiek i płeć, przy 164cm, 50kg to też prawidłowa waga u kobiety
http://www.dieta.pl/
Ja mam 170cm i 62kg i dążę do 55kg i nie jest to zbyt mało, a od lekarza usłyszałam jeszcze, że mam nadwagę |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Pią Lip 02, 2010 3:16 pm
|
|
|
A może zaczniemy odchudzać się tak: http://facet.wp.pl/kat,70...,wiadomosc.html
|
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
Ostatnio zmieniony przez Hera Pią Lip 02, 2010 3:17 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
pps
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 10:00 am
|
|
|
witam serdecznie wszystkich z forum.
Mam mały problem z nadwaga:( mało powiedziane:(.. przeszłam juz wszystkie konieczne wytyczne od lekarza domowego i wszystko w normie .. kazał mi sie zgłosic do dietetyka..
no i nie bylo by sparwy gdyby nei to że ograniczna jestem w jezyku.
Czy ktos z Was zna polskeigo dietetyka.. bardzo mi zalezy .. prosze o pomoc. z góry dziekuje.pozdarwiam |
|
|
|
|
bibunia
Nieśmiały użytkownik bibunia
|
Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 11:39 am Hej
|
|
|
Mam mały problem z nadwaga:( mało powiedziane:(.. przeszłam juz wszystkie konieczne wytyczne od lekarza domowego i wszystko w normie .. kazał mi sie zgłosic do dietetyka..
Hej niewiem czy Ci to cos pomoze ale jezeli sama sie w "garsc "nie wezmiesz to dietetyk tez nic nie pomoze takie jest moje zdanie zaliczylam wizyte u dietetyka nie powiedzial mi nic czego bym juz nie wiedziala poprostu dal broszurke ile czego dziennie powinnam jesc a czego nie i zalecil wiecej ruchu,,,mysle ze metoda mniej i zero slodyczy skutkuje na kazdym aczkolwiek moge sie mylic Pozdrawiam |
_________________ oszukana???moze naiwna,,,napewno to drugie |
Ostatnio zmieniony przez bibunia Czw Wrz 16, 2010 11:40 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 11 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 12:41 pm
|
|
|
pps napisał/a: | no i nie bylo by sparwy gdyby nei to że ograniczna jestem w jezyku. |
A znasz jakiś język, poza oczywiście naszym Polskim? Ja chodziłam z mężem który mówi po angielsku, jak sama musiałam iść to maltretowałam biedną dietetyczkę niemieckim i jakoś to szło |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
karinakiki
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 119 Skąd: Overijssel
|
Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 2:06 pm
|
|
|
Dziewczeta i chlopcy , o ile tu sa:)
Co do silowni i masy ciala. Jezeli chodzimy na silownie i cwiczymi w ciezarami- obojetnie- na nogi , uda brzuch , plecy , to musimy robic to czesciej i krocej i przede wszystkim nie obiazac sie niewiadomo jakimi ciezarkami. Np. jezeli chcemy uksztaltowac rzezbe ramion, tzn. dla mnie- wyszczuplic ramiona, zeby sie nie "telepaly", zeby ladnie wygladaly w topach, to codziennie cwiczymi z ciezarkami do max. 1 kg! najlepiej 0.5 , 0.7 kg. Na silowni oczywiscie cardio- bieganie, rozciaganie, rowerek. Wszystko co meczy - ale nie narzucanie mega kilogramow. Wtedy rzeczywiscie rozrasta sie masa miesniowa a na poczatku jak trenujemy cardio to spalamy tluszcz i sylwetka sie wyszczupla. i co wiecej- BMI przez wielu dietetykow odchodzi do lamusa...
Polecam mierzyc sie w obwodach , nie wazyc
5 lat temu schudlam 10 kg i do dzis do tej wagi nie wrocilam a potrafie zjesc.. To byly wakacje wiec postawilam na sport- skakanka, rowej, troche biegania, marsz i dieta. Jadlam 1300 kcal, siedzialam i wszystko liczylam,ale jadlam do chcialam. chcialam koste czekolady? Mialam codziennie, ale wszystko w limicie i schudlam w 2,5 miesiaca tego dziesiataka. Bez wyrzzeczen wiekszych. Teraz tez bym chciala z 5 przed slubem |
|
|
|
|
jso

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 2:57 pm
|
|
|
Jeszcze dodam że robiąc wszelkie biegania czy rowerek nie wolno tego robić zbyt szybko. Tempo powinno być takie, aby móc spokojnie podczas świczenia rozmawiać - wtedy spalają się tłuszcze. Powyżej tego tempa spalają się węglowodany i nie chudnie się!
W dobie ogłupienia przez kolorowe czasopisma takie zmiany nawyków trudno się przyjmują. Ludzie wolą długo długo się rozpasać aż waga będzie nie do zniesienia, po czym "wskoczyć" na "cudowną" dietę, podczas której je się zielone listki i kupuje produkty, które mają w nazwie "fitness". Efekty są albo mizerne, albo są ze szkodliwością dla organizmu. Po zakończeniu diety powraca się od nowa do rozpasania. Ludzie wolą mieć gwatłowne i szybko zmierzalne efekty niż cierpliwe i zdrowe ich wypracowywanie. Dlatego nie polecam "diet", polecam "trwałą zmianę nawyków żywieniowych". |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
AnnaW
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 22 Paź 2006 Posty: 551 Skąd: Delft
|
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 7:13 am
|
|
|
Bibunia a z jakiego miasta jestes?
Moge polecic sprawdzongo dietetyka w Hadze. |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Śro Wrz 22, 2010 9:08 pm
|
|
|
Zachecam do obejrzenia reportazu:
http://uwaga.onet.pl/3762...a,reportaz.html
Ja tez w podobny sposob sie odchudzam. Wyprobowalam chyba wszystkie diety swiata i stwierdzam, ze lepiej pomalu, najadac sie niz katowac |
|
|
|
|
|