NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
badania w ciazy, budowa rodzacej i porod w szpitalu
Autor Wiadomość
aknairam 
Gaduła nad gadułami :-)
mari(an)ka

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Czw Wrz 23, 2010 2:21 pm   

AnkaL ....czego Ty sie boisz głupia,przeciez to jest prosta sprawa.....,, ,weszło to i wyjdzie :033: Przeciez będziesz pod okiem specjalistów ,wiec jak zajdzie potrzeba to Cie i skalpelem potraktują ,taki problem o ktorym piszesz to dla lekarzy, pan pikuś ,I nie ma tu mowy o zadnym bólu ,bo jakie to ma znaczenie w stosunku do tego ,ze rodzi sie człowiek ! Twoj syn ,córka ,to jest cos wspaniałego i to jest najważniejsze teraz o czym masz myslec !Zycze Wam wszystkiego dobrego i uśmiechaj sie ,nie stresuj siebie i malenstwa . :039:

jso 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Czw Wrz 23, 2010 2:27 pm   

Bronka napisał/a:

A ja znam osoby niepelnosprawne, ktore normalnie egzystuja w spoleczenstwie, nie potrzebuja specjalistycznej pomocy i chodza do zwyklych szkol ( w Twoim mniemaniu powinnam napisac "normalnych") i wykonuja rozne prace typowe i nie typowe. Nie wiem w jakim wieku Ty zyjesz, poogladaj sobie tv, akurat w Uwadze tvn byl ciekawy reportaz o mezczyznie bez reki, ktory studiowal AWF, przy okazji podano, jak wielu niepenosprawnych ludzi w Polsce studiuje ten kierunek. Wiec przestan Jobanski za przeproszeniem pieprzyc o normalnym egzystowaniu itp. bo az zal czytac.

Nie wiem o co Ci chodzi, bo drążysz temat słówek zupełnie pomijając ogólny sens wypowiedzi. Nie wiem po wała właziłaś do tematu tylko po to, żeby się przypieprzyć do słówek, do uogólnień, nie wnosząc nic do tematu, a właściwie to tylko dodając stresu pytającej. Kwestionujesz uogólnienie, bo znasz jakieś przypadki. To może się kłóćmy z tym, że murzyni są czarni, bo przecież ktoś tam widział murzyna albinosa. Prosisz mnie o określenie co rozumiem pod pojęciem "normalni ludzie", więc odpowiadam, a Ty toczysz pianę z ust, żebym "nie pieprzył" i się zamknął, bo nie chcesz tego czytać. To co, mam odpowiadać na pytanie czy nie? Zastanów się po co weszłaś do tego tematu, bo jakoś nie widzę z Twojej strony chęci odpowiedzenia pytającej. Jak z czymś się nie zgadzasz to napisz to normalnie. Wyrażam prostą myśl - osoby niepełnosprawne można rozpoznać (tak, nie tylko o wygląd chodzi, zachowanie, ubiór). Musiałbym załączyć tutaj czyjąś pracę naukową i rozpisać posta na 2 strony, żeby frustratka się nie czepiała. A właściwie to jeszcze gorzej, bo nie negujesz wypowiedzi tylko podważasz wybrane szczególiki, które akurat nie zmieniają sensu. I to wszystko po poście, na końcu którego celowo zaznaczyłem, że nie mam wykształcenia medycznego, aby dodatkowo zaznaczyć, że to moje prywatne przemyślenia. Idź lepiej porób coś pożytecznego.
Ostatnio zmieniony przez jso Czw Wrz 23, 2010 2:29 pm, w całości zmieniany 2 razy  

Bronka 
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy
Wysłany: Czw Wrz 23, 2010 4:33 pm   

jsobanski napisał/a:
Nie wiem po wała właziłaś do tematu

Zobaczylam babski temat to wlazlam :033: a czytajac Cie nie dalo sie nieskomentowac tych Twoich "prywatnych przemyslen" i wszystko na ten temat, reszte zostawiam bez komentarza :030:
Ostatnio zmieniony przez Bronka Czw Wrz 23, 2010 4:34 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Hanka67 
Poczatkujacy
Pepsi - to moj kot

Wysłany: Nie Wrz 26, 2010 3:08 pm   

Rodzilam w Holandii w szpitalu , balam sie koszmarnie gdyz mialam wywolywany porod i to w tempie expresowym, mialam silne bole krzyzowe, wiec dostalam zastrzyk w kregoslup-wogole go nie czulam, prawde mowiac nawet o tym nie wiedzialam dopiero maz mi chyba po kilku dniach powiedzial, obsluga jest mila dziecko ma sie obok i o cokolwiek sie zapytasz wszystko ci spokojnie wyjasnia beda z toba 2-e polozne a ginekolog jest w kazdej chwili do dyspozycji , wiec glowa do gory bedziesz w dobrych rekach.
A gdyby ktokolwiek zauwazyl ze zdjec USG , ze mozesz miec komplikacje juz dawno byla bys u ginekologa na badaniu, tak bylo w moim przypadku, wiec zbieraj sily i czekaj na dzidziusia.

AnkaL 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Wrz 27, 2010 12:28 pm   

Dzięki za wsparcie. :) Co do obsługi w szpitalu - nie obawiam się, nie spotkałam nikogo kto by tam był nieżyczliwy itp. A atmosfera jest też bardzo ważna. Mam nadzieję, że jakby co to coś poradzą tak czy inaczej, w końcu znają się na tym. A jak będzie bardzo boleć, to trzeba znieść, no i jest też znieczulenie. To mój pierwszy i może jedyny w życiu poród. Już tuż tuż. Pozdrawiam.

Hanka67 
Poczatkujacy
Pepsi - to moj kot

Wysłany: Pon Wrz 27, 2010 9:08 pm   

AnkaL napisał/a:
Dzięki za wsparcie. :) Co do obsługi w szpitalu - nie obawiam się, nie spotkałam nikogo kto by tam był nieżyczliwy itp. A atmosfera jest też bardzo ważna. Mam nadzieję, że jakby co to coś poradzą tak czy inaczej, w końcu znają się na tym. A jak będzie bardzo boleć, to trzeba znieść, no i jest też znieczulenie. To mój pierwszy i może jedyny w życiu poród. Już tuż tuż. Pozdrawiam.

Trzymam kciuki -- napewno bedzie dobrze !!!

Ps Oldenzal - jest bardzo ladne :039:

Odpowiedz do tematu