badania w ciazy, budowa rodzacej i porod w szpitalu |
Autor |
Wiadomość |
aknairam
Gaduła nad gadułami :-) mari(an)ka

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Wrz 2008 Posty: 409 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Czw Wrz 23, 2010 2:21 pm
|
|
|
AnkaL ....czego Ty sie boisz głupia,przeciez to jest prosta sprawa.....,, ,weszło to i wyjdzie Przeciez będziesz pod okiem specjalistów ,wiec jak zajdzie potrzeba to Cie i skalpelem potraktują ,taki problem o ktorym piszesz to dla lekarzy, pan pikuś ,I nie ma tu mowy o zadnym bólu ,bo jakie to ma znaczenie w stosunku do tego ,ze rodzi sie człowiek ! Twoj syn ,córka ,to jest cos wspaniałego i to jest najważniejsze teraz o czym masz myslec !Zycze Wam wszystkiego dobrego i uśmiechaj sie ,nie stresuj siebie i malenstwa . |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Czw Wrz 23, 2010 2:27 pm
|
|
|
Bronka napisał/a: |
A ja znam osoby niepelnosprawne, ktore normalnie egzystuja w spoleczenstwie, nie potrzebuja specjalistycznej pomocy i chodza do zwyklych szkol ( w Twoim mniemaniu powinnam napisac "normalnych") i wykonuja rozne prace typowe i nie typowe. Nie wiem w jakim wieku Ty zyjesz, poogladaj sobie tv, akurat w Uwadze tvn byl ciekawy reportaz o mezczyznie bez reki, ktory studiowal AWF, przy okazji podano, jak wielu niepenosprawnych ludzi w Polsce studiuje ten kierunek. Wiec przestan Jobanski za przeproszeniem pieprzyc o normalnym egzystowaniu itp. bo az zal czytac. |
Nie wiem o co Ci chodzi, bo drążysz temat słówek zupełnie pomijając ogólny sens wypowiedzi. Nie wiem po wała właziłaś do tematu tylko po to, żeby się przypieprzyć do słówek, do uogólnień, nie wnosząc nic do tematu, a właściwie to tylko dodając stresu pytającej. Kwestionujesz uogólnienie, bo znasz jakieś przypadki. To może się kłóćmy z tym, że murzyni są czarni, bo przecież ktoś tam widział murzyna albinosa. Prosisz mnie o określenie co rozumiem pod pojęciem "normalni ludzie", więc odpowiadam, a Ty toczysz pianę z ust, żebym "nie pieprzył" i się zamknął, bo nie chcesz tego czytać. To co, mam odpowiadać na pytanie czy nie? Zastanów się po co weszłaś do tego tematu, bo jakoś nie widzę z Twojej strony chęci odpowiedzenia pytającej. Jak z czymś się nie zgadzasz to napisz to normalnie. Wyrażam prostą myśl - osoby niepełnosprawne można rozpoznać (tak, nie tylko o wygląd chodzi, zachowanie, ubiór). Musiałbym załączyć tutaj czyjąś pracę naukową i rozpisać posta na 2 strony, żeby frustratka się nie czepiała. A właściwie to jeszcze gorzej, bo nie negujesz wypowiedzi tylko podważasz wybrane szczególiki, które akurat nie zmieniają sensu. I to wszystko po poście, na końcu którego celowo zaznaczyłem, że nie mam wykształcenia medycznego, aby dodatkowo zaznaczyć, że to moje prywatne przemyślenia. Idź lepiej porób coś pożytecznego. |
_________________ Dumny Polak |
Ostatnio zmieniony przez jso Czw Wrz 23, 2010 2:29 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Czw Wrz 23, 2010 4:33 pm
|
|
|
jsobanski napisał/a: | Nie wiem po wała właziłaś do tematu |
Zobaczylam babski temat to wlazlam a czytajac Cie nie dalo sie nieskomentowac tych Twoich "prywatnych przemyslen" i wszystko na ten temat, reszte zostawiam bez komentarza |
Ostatnio zmieniony przez Bronka Czw Wrz 23, 2010 4:34 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Hanka67
Poczatkujacy Pepsi - to moj kot
|
Wysłany: Nie Wrz 26, 2010 3:08 pm
|
|
|
Rodzilam w Holandii w szpitalu , balam sie koszmarnie gdyz mialam wywolywany porod i to w tempie expresowym, mialam silne bole krzyzowe, wiec dostalam zastrzyk w kregoslup-wogole go nie czulam, prawde mowiac nawet o tym nie wiedzialam dopiero maz mi chyba po kilku dniach powiedzial, obsluga jest mila dziecko ma sie obok i o cokolwiek sie zapytasz wszystko ci spokojnie wyjasnia beda z toba 2-e polozne a ginekolog jest w kazdej chwili do dyspozycji , wiec glowa do gory bedziesz w dobrych rekach.
A gdyby ktokolwiek zauwazyl ze zdjec USG , ze mozesz miec komplikacje juz dawno byla bys u ginekologa na badaniu, tak bylo w moim przypadku, wiec zbieraj sily i czekaj na dzidziusia. |
_________________ Marzenia sa jak gwiazdy - rozswietlaja nam ciemnosc |
|
|
|
|
AnkaL
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Wrz 27, 2010 12:28 pm
|
|
|
Dzięki za wsparcie. Co do obsługi w szpitalu - nie obawiam się, nie spotkałam nikogo kto by tam był nieżyczliwy itp. A atmosfera jest też bardzo ważna. Mam nadzieję, że jakby co to coś poradzą tak czy inaczej, w końcu znają się na tym. A jak będzie bardzo boleć, to trzeba znieść, no i jest też znieczulenie. To mój pierwszy i może jedyny w życiu poród. Już tuż tuż. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
Hanka67
Poczatkujacy Pepsi - to moj kot
|
Wysłany: Pon Wrz 27, 2010 9:08 pm
|
|
|
AnkaL napisał/a: | Dzięki za wsparcie. Co do obsługi w szpitalu - nie obawiam się, nie spotkałam nikogo kto by tam był nieżyczliwy itp. A atmosfera jest też bardzo ważna. Mam nadzieję, że jakby co to coś poradzą tak czy inaczej, w końcu znają się na tym. A jak będzie bardzo boleć, to trzeba znieść, no i jest też znieczulenie. To mój pierwszy i może jedyny w życiu poród. Już tuż tuż. Pozdrawiam. |
Trzymam kciuki -- napewno bedzie dobrze !!!
Ps Oldenzal - jest bardzo ladne |
_________________ Marzenia sa jak gwiazdy - rozswietlaja nam ciemnosc |
|
|
|
|
|
|